لیبی و ایالات متحده قرار نیست یک روز خوش را در روابط دوجانبه خود تجربه کنند . معمر قذافی رهبر لیبی هم هرزچندگاهی درست مانند هوگو چاوز ریسجمهوری ونزوئلا از سیاستهای ایالات متحده با واژگانی خارج از اصول دیپلماتیک و عمدتا آمیخته به لحن تمسخر انتقاد میکند . البته رابطه میان لیبی و ایالات متحده پس از دستکشیدن این کشور از تسلیحات هستهای اندکی بهبود یافته است . با این همه معمر قذافی نمیتواند روزی را بدون اظهار نظر در خصوص یکی از رهبران بینالمللی شب کند . در کابینه باراک اوباما رئیسجمهوری ایالات متحده هم کسانی پیدا میشوند که ید طولانی مانند آقای قذافی در تمسخر و البته پاسخدهی به اظهارات او داشته باشند .
به گزارش آسوشییتدپرس پی جی کراولی سخنگو رسمی وزارت امور خارجه ایالات متحده در زمره افرادی ست که در مناقشه میان لیبی و سوئیس دخالت کرده بود . او سخنان قذافی در خصوص صدور حکم جهاد علیه سوئیس را به باد تمسخر گرفت و البته چند روز بعد وادار شد در حضور خبرنگاران از اینگونه اظهار نظرهای خارج از عرف دیپلماتیک عذرخواهی کند .
این مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص گفت: می دانم که اظهارات شخصی من به حمله به معمر قذافی، رهبر لیبی تشبیه شده است، ولی این اظهارات بیانگر سیاست آمریکاست و هدف از آن توهین نبوده است. اگر از ذاین اظهارات تعبیر توهین شده است ، من عذرخواهی میکنم.
عذرخواهی کراولی پس از آن صورت گرفت که اظهاراتش موجب اختلاف دیپلماتیک شدید میان دو طرف شد. این عذرخواهی همچنین تلاشی از سوی وزارت خارجه آمریکا برای پایان دادن به اختلافی است که پس از فراخواندن مسئولان اجرایی شرکتهای نفتی آمریکایی فعال در لیبی به وجود آمد.
رئیس موسسه ملی نفت لیبی با فراخواندن مقامهای شرکتهای اکسون موبیل، کونوکو فیلیپس، اکسیدنتال، هِس و ماراتن به آنان هشدار داده بود. اختلافات میان آمریکا و لیبی ممکن است به فعالیتهای این شرکتها، آسیب وارد کند.
لیبی با انتقاد شدید از واشنگتن خواستار عذرخواهی رسمی مقامهای این کشور به دلیل اظهارات توهین آمیز به قذافی شده بود. قذافی اخیرا خواستار اعلام جهاد علیه سوئیس به دلیل ممنوعیت ساخت مناره در این کشور براساس همه پرسی انجام شده در پایان نوامبر گذشته شده بود.
نظر شما