روایت‌هایی از تصادف‌خونین دخترجوان مقابل بیمارستانی در تهران/آمبولانس دیر رسید یا بیمارستان پذیرش‌نکرد؟

تسنیم نوشت: تصادفی در میدان جهاد و در مجاورت بیمارستانی رخ داد که شاهدان عینی مدعی هستند با وجود فاصله چند متری مصدوم به بیمارستان؛ مسئولان بیمارستان با وجود اینکه بر سر بالین مصدوم دچار خونریزی بودند، در انتقال وی به دلایلی با کُندی عمل کردند.

طی تصادفی که عصر روز شنبه 28 آذر در حوالی میدان جهاد (فاطمی) تهران رخ داد، برخی شاهدان مدعی بودند که در رسیدگی به این مصدوم که دختری بوده که در نزدیکی یک بیمارستان خصوصی دچار حادثه شده بود، تأخیر صورت پذیرفته است.

در این راستا یکی از شاهدان این تصادف عنوان کرد: «دختر جوانی در اثر تصادف در مقابل بیمارستان (س) دچار ضربه مغزی و خونریزی شدید شده بود و یکی از مسئولان بیمارستان انتقال مصدوم را وظیفه آمبولانس می‌دانست و از انتقالش امتناع می‌کرد. در نهایت انتقال مصدوم پس از 20 دقیقه توسط همان پرسنل بیمارستان انجام شد».

در این رابطه امین صابری‌نیا رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی (اورژانس کشور) در پاسخ به این پرسش که اگر فردی در مقابل بیمارستانی دولتی و یا خصوصی دچار حادثه شود آیا باید صبر کرد تا پلیس و یا اورژانس برای انتقال مصدوم بیایند؟ گفت: خیر، بلکه همه بیمارستانها و اورژانس‌ها و حتی مراکز درمانی دولتی و یا خصوصی در شرایطی که وضعیت فرد مصدوم و یا بیمار تهدید آمیز و خطرمرگ وجود داشته باشد باید برای انتقال چنین موردهای سریع اقدام کنند تا کار احیاء و نجات فرد صورت پذیرد.

صابری‌نیا با اشاره به قوانین مربوطه در این زمینه توضیح داد: در قانون مجازات؛ خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی (مصوب 5/3/54) ماده 1 عنوان شده است هر کس شخص یا اشخاصی را در معرض خطر جانی مشاهده کند و بتواند با اقدام خود یا کمک طلبیدن از دیگران یا اعلام فوری به مراجع یا مقامات صلاحیت‌دار از وقوع خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند بدون اینکه با این اقدام خطری متوجه خود او یا دیگران شود و با وجود استعداد یا دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک از اقدام به این امر خودداری کند به حبس تا یکسال و یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور ادامه داد: همچنین در قانون آمده است که در چنین مواردی اگر مرتکب از کسانی باشد که به اقتضاء حرفه خود میتوانسته کمک موثری کند ولی از کمک کردن خودداری کرده باشد به حبس از 3 ماه تا دو سال یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور در نهایت خاطرنشان کرد: بنابراین بنده دقیقاً نص صریح قانون را عنوان کردم ولی چون از نزدیک این حادثه را مشاهده نکردم براین‌اساس جزئیات چگونگی رسیدگی به این مصدوم و مباحث دیگر آن باید توسط کارشناسان امر پیگیری شود.

فرق اخلاق و وظیفه انسانی با قانون در کمک به مصدومان

در این راستا رضا لاری پور مشاور رئیس کل و مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی نیز در رابطه با این حادثه  عنوان کرد: قاعدتاً هر تصادف و یا مجروحیتی این چنینی باید با حضور پلیس و اورژانس برای انتقال به مراکز درمانی صورت پذیرد بنابراین اگر چنین حادثه‌ای در نزدیکی بیمارستانی رخ دهد از نظر قانونی مسئولان آن بیمارستان وظیفه‌ای ندارند البته این جدا از وظیفه انسانی است. همانطور که مسئولان قوه قضائیه اگر یک حادثه‌ ای - چاقوکشی ببینند تا زمانی که پرونده تشکیل نشود نمی‌توانند به آن رسیدگی کنند بنابراین حضور پلیس و اورژانس برای انتقال چنین مصدومان تصادفی طبق قانون باید انجام شود.

وی ادامه داد: البته یک مواقعی نیز وجود دارد که افراد نمی‌توانند به فرد مصدوم کمک کنند بنابراین بهتر است از کمک کردن خودداری کنند زیرا جان خودشان به خطر می‌افتد. مثلاً یک فردی در دریا در حال غرق شدن است و کسی که شنا نمی‌داند مسلماً نباید خود را به آب بزند چون جان خود به خطر می‌افتد. ولی تمام این موضوعات جدا از مباحث اخلاقی و انسانی است که افراد باید به همدیگر کمک کنند.

یک دقیقه‌های که 10 دقیقه تداعی می‌شود

همچنین در این رابطه حسن عباسی مدیر روابط عمومی اورژانس تهران نیز درباره تصادف میدان جهاد عنوان کرد: بر اساس استعلامی که از همکاران اورژانسمان دریافت کردیم این حادثه در حدود ساعت 15 روز شنبه 28 آذر در حوالی میدان فاطمی رخ داد که ترافیک سنگینی نیز وجود داشت و وقتی هم نیروهای اورژانس به محل حادثه اعزام شدند مجبور شدند برای رسیدن به نقطه حادثه خیابان فاطمی را یکطرفه بیایند. ولی در نهایت وقتی بر سر صحنه حادثه رسیدند فرد مصدوم به بیمارستان (س) منتقل شده بود.

مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در تشریح بیشتر این حادثه عنوان کرد: براساس گفته همکارانمان حتی پلیس به آنها گفته بود که در مقابل بیمارستان مستقر شوند تا اگر بیمارستان در نهایت از پذیرش و ارائه خدمات به هر دلیل خودداری کرد بتوانند سریعاً مصدوم را به بیمارستان دیگر منتقل کنند. ولی یکی از پرسنل بیمارستان عنوان کرده بود که کارهای پذیرش و درمان مصدوم در حال انجام است و احتیاج به انتقال به بیمارستان دیگری نیست.

عباسی درباره اینکه مردم و شاهدان عینی از اقدام دیر هنگام مسئولان این بیمارستان گلایه داشته‌اند, توضیح داد: البته این مسئله را دقت داشته باشیم که مصدوم خونریزی شدیدی داشته, از طرفی هم در چنین زمان‌هایی هر یک دقیقه برای شاهدان عینی به مثابهه 10 دقیقه می‌گذرد و معمولاً این زمان‌ها برای کسانی که از نزدیک حادثه را رویت می‌کنند طولانی است و این در شرایطی است که حتی شاهدان عینی به دلیل شرایط جوی حادثه نمی‌توانند به خوبی خونسردی خود را حفظ کنند تا اقدامات لازم انجام شود.

عباسی عنوان کرد: همچنین تا به مسئولان بیمارستان درباره این حادثه اطلاع داده شود که فردی در مجاورت بیمارستانشان به کمک نیاز دارد و تا آوردن برانکارد و کارهای دیگر؛ یک زمان مختصری می‌گذرد, بنابراین همیشه این زمان‌ها برای مردم بسیار طولانی جلوه می‌کند.

مدیر روابط عمومی اورژانس تهران درباره زنده بودن یا فوت این مصدوم نیز به دلیل خصوصی بودن بیمارستان اظهار بی‌اطلاعی کرد.

نقش کروکی پلیس در تصادفات

براساس مشاهدات از محل حادثه، یکی از نیروهای راهنمایی و رانندگی میدان فاطمی شرح حادثه را اینگونه بیان کرد: ما اولین نفرهایی بودیم که بر سر مصدوم رسیدیم و با کلانتری محل نیز تماس گرفتیم ولی متاسفانه همکاری‌های لازم در این مواقع صورت نمی‌پذیرد و در نهایت ماموران کلانتری 45 دقیقه بعد به محل حادثه آمدند.

این مامور راهنمایی و رانندگی در پاسخ به این پرسش که چرا شما کروکی تصادف را ارائه نمی‌دهید تا سریعتر کار انتقال و دیگر موارد قانونی برای رایگان شدن هزینه‌های بیمارستانی صورت پذیرد, گفت: اول اینکه خسارت بالای 5.5 میلیون تومان کروکی نمی‌خواهد ولی بالاتر از این باشد ما نمی‌توانیم کروکی بکشیم و باید مامور مربوطه بیاید, از طرفی هم تصادفات جرحی را باید ماموران نیروی انتظامی پلیس حضور داشته باشند.

همچنین در تماس با مسئولان این بیمارستان؛ سوپروایزر شیفت عنوان کرد که اطلاعاتی نمی‌توانند درباره این حادثه و روند درمانی مصدوم ارائه کند.

همچنین در تماس با ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت نیز جهت پیگیری این موضوع؛ عنوان شد که آقای دکتر در جلسه‌ هستند و با گرفتن شماره تلفن خبرنگار عنوان شد که بعداً با خبرنگار مربوطه تماس گرفته می‌شود.

در نهایت با تماسی که با روابط عمومی معاونت درمان وزارت بهداشت صورت پذیرفت، آنها اعلام کردند که طی اطلاعی که از این حادثه یافتند این موضوع را تحت پیگیری قرار داده اند و چند ساعت دیگر اطلاع‌رسانی لازم در این باره صورت می‌پذیرد.

۴۷۴۷

کد خبر 490396

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    حالا بگید چرا پرسنل بیمارستان کتک می خورن
    • بی نام IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
      0 5
      تصویر فتوشاپ به نظر میرسه
    • بی نام A1 ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
      6 4
      واقعاً از ميزان درك و شعور شما و تمام كساني كه به اين كامنت، مثبت داده اند متعجبم، آخه عزيز من سهامدار بيمارستان و مديرانش مصوب مي كنند كه مريض با پول ويزيت بشه يا نه، چه ربطي به پرسنل بدبخت كه قراردادي و قرباني همين تصميم گيرها هستند داري؟ حتي پزشكي كه توي اورژانس اون بيمارستان داره كار مي كنه مثل من و تو گرفتار و بيچاره است و الا نمي اومد توي اورژانس با اين همه فشار و تنش كار كنه. عادت به ضعيف كشي و بخشيدن و گذشتن از قدرتمندان متخلف بدترين رسم جامعه ماست.
    • حسن A1 ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۱
      2 4
      تقصیر پزشک نیست.سوپروازر تعیین میکنه که چه مریضی بیاد که آنها هم متاسفانه فقط به فکر جیب خودشون هستن و مردم رو به شکل پول میبینن و همونطور که میبینید اینقدر تو نظام پزشکی پارتی دارن که با وجود این اتفاق باز هم مسئولان سوپروایزر رو مقصرنکردن.
  • بی نام A1 ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    84 2
    اینم در نظر داشته باشید که اونجا یه چراغ راهنمایی هم نداره هر بار که ما میخایم رد بشم از خیابون باید از بین ماشین ها عبور کنیم
    • بی نام A1 ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
      67 1
      هر روز از این میدان رد مشیم حتا رو خط عابر احساس امنیت نمیکنم سرعت ماشینها خیلی بالاست و همه عجله دارن.
  • سید A1 ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    58 12
    در اینگونه گزارشها که بعلت عدم رعایت قانون رانندگی حادثه پیش میآید همه ازپلیس أورژانس بیمارستان و..طلبکاریم چرا به خودمان نهیب نمیزنیم که مراعات کنیم و خوب راننندگی کرده تا برای خود و دیگران حادثه درست نکنیم
  • بی نام IR ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    70 5
    متاسفانه هیچ وقت ،هیچ کس در هیچ کجا از فرد بیمار یا مصدوم حمایت نمی کتد .
  • بی نام IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    103 6
    این جا ایران است وجدان انصاف رحم و مروت دارد کم رنگ میشود
    • بی نام A1 ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
      49 0
      خیلی وقته از بین رفته برادر. کم رنگ شدنش مربوط به چندین سال پیش بود.
  • بی نام IR ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    57 3
    مثل همیشه توجیح بجای توضیح
    • نكته بين A1 ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
      0 0
      توجيه نه تو جيح
  • بی نام IR ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    81 18
    این هم حتما تقصیره مهران مدیریه
    • بی نام DE ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
      20 6
      شایدم‌کرار جاسم
  • محمد IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    52 4
    بروکراسی و ترتیبات الکی به جای عواطف و مسئولیت انسانی و اجتماعی ... جمع کنید این وضعیت رو جون مردم بی ارزش شده ؟
  • نيما A1 ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    78 19
    متاسفانه به كرار شاهد هستيم كه پرسنل و كادر بهداشتي و درماني كشورمون خيلي خودسر و افسار گسيخته شدن.از مسئولان رده بالا كشورمون تقاضا داريم با قاطعيت تمام با اين افراد برخورد كنند.
    • بی نام A1 ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
      9 29
      حالت خرابه
    • بی نام A1 ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
      13 49
      با نظرهای تند و بی احترامی نمیتونی کمبودهاتو رفع کنی اصلا حال داری نصف زمانی را که کادر پزشکی صرف تحصیل کرده زحکت بکشی
    • بی نام IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
      1 5
      آقای بی نام 11:31، چه کمبودی؟ شما چه کمبودی دارید که از این وضعیت اسف بار پزشکی کشور به قیمت زیر پا گذاشت وجدانت دفاع می کنی؟
    • بی نام A1 ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
      1 5
      زحمت کشیدن واسه اینکه خودشون بجایی برسن،درضمن وقتی دارن پول میگیرن حق منت گذاشتن ندارن.اگه کار خیریه ای هم انجام میدن باید بگم کسایی رو میشناسم که با اینکه توان مالی چندانی هم ندارن هر روز دارن به دیگران کمک میکنن.متاسفانه کادر پزشکی بسیار متوقع هستن.
    • بی نام A1 ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۱
      3 2
      استاد راجع به افرادي كه بالاي سر مصدوم معركه گرفته بودند و با دوربين هاشون فيلم مي گرفتند نظر خاصي نداري؟دكتري كه لايق اين عزيزان باشه همينه ديگه
  • علی A1 ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    20 0
    جالب اینه که اتومبیل ها کمتر رعایت پیاده ها میکنند. متاسفانه جان مجروح باید در اولویت باشد که نیست. در این مواقع به همه چیز فکر میکنیم الا به جان مصدوم .
  • سهيل اعظمي IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    36 14
    وقتي آقايان دكتر همش به فكر برج سازي و بيزينس هستند انتظار ديگه اي نميشه ازشون داشت .اين همه در مياريد حاضر نيستيد يه ادمي يو كه توي خيابون ضربه مغزي شده بستري كنيد .خدا ازتون نگذره
  • بی نام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    5 34
    به اين خبر ميگن تشويش اذهان عمومي خير بعدي رو كت طرف زنده است و تحت مداوا رو كسي نميخونه
    • بی نام IR ۱۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
      0 4
      حالا شما برو خبر بعدی که این خانم فوت کرده رو بخون و یه لحظه خودتو بذار جای خانوادش و به این فکر کن اگه مسئولین بیمارستان کوتاهی نمیکردن شاید الان اون خانواده داغدار نبود. البته بماند که برای امثال شماها کشته شدن یه آدم چیزه عادی حساب میشه.
  • سعید IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    17 1
    راننده ازمحل تصادف فرار کرد مصدوم بیگناه فوت کرد
  • maryam GB ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    32 7
    باید مسولان جوابگوی باشند چون واقعا اینها افسار گسیخته شدند وملت نباید سکوت کنند
  • بی نام A1 ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    1 3
    پرسنل بیمارستان سر خود نمیتوانند مصدوم را بپذیرند مدیریت باید دستور دهد
  • بی نام A1 ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
    1 0
    ما در انبوه شايعات و هيجانات شبكه هاي اجتماعي از بين خواهيم رفت فرهنگ باورهاي تلگرامي و موج سواري بر احساسات جامعه را از هم خواهد گسست
  • بی نام A1 ۰۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
    0 5
    به جای پزشکی و بیزنس باید به پزشکان درس اخلاق داد. درود بر شرفت مهران مدیری
  • بی نام IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
    1 1
    فیلم هندی
  • بی نام IR ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۱
    0 5
    طنز تلخ ماجرا اینجاست که معاون وزیر بهداشت از کادر بیمارستان خاطی تقدیر و تشکر کرده .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین