یک بام و دو هوای تعطیلی مدارس در روزهای آلوده اصفهان

به گزارش ایرنا، معضل آلودگی هوا چند سالی است که گریبان اصفهان را گرفته است ولی تدابیر لازم در این روزها که شاید یکی از مهمترین آنها تعطیلی است اعمال نمی شود.

 پدیده وارونگی دما در اصفهان امسال در بسیاری از روزهای پاییزی سال پدید آمد و در عین حال سهم بارشهای باران و برف نیز در این کلانشهر بسیار بسیار ناچیز بود.

در عین حال بسیاری از استانهای ایران و حتی پایتخت کشور نیز روزهای بارانی و برفی بسیاری را در پاییز امسال تجربه کردند و به وجد آمدند ولی اصفهانی ها کماکان بدنبال چاره ای برای تازه کردن نفس های گرفته و تنگ شده خود بودند.

این در حالیست که بابک صادقیان رییس آزمایشگاههای حفاظت محیط زیست استان اصفهان بارها اعلام کرده است که بیشترین آلودگی اصفهان مربوط به ذرات معلق از نوع 5/2 میکرونی است.

بررسی نمودار ایستگاههای مراقبت دائم برحسب شاخص آلودگی هوای مرکز پایش کیفی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در آذر ماه اصفهان 17 روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و عموم قرار داشت.

بر این اساس میانگین شاخص کیفی هوای اصفهان در این 17 روز عددهای 113، 146، 124، 125، 154، 141، 118، 104، 124، 132، 158، 148، 123، 160، 139، 131 و 117 (AQI) را نشان داده است.

منظور از بررسی این نمودار تفاوت وضعیت تعطیلی مدارس اصفهان با تهران و شهرهای تابعه آن در روزهایی است که هوای اصفهان آلوده بوده است.

در شامگاه 28 آذر امسال اعلام شد که مهدکودک ها، پیش دبستانی ها و مدارس اصفهان و تعدادی دیگر از شهرهای اطراف اصفهان در روز 29 آذر بدلیل آلودگی هوا تعطیل است.

از صبح همان روز هم اعلام شد که مدارس تمام مقاطع تحصیلی تهران و شهرهای تابعه و همچنین کرج به مدت دو روز در روزهای 29 و 30 آذر نیز بدلیل آلودگی هوا تعطیل است.

در عین حالی که شرایط آلودگی هوا در اصفهاندر همان زمان چند رقم از تهران و کرج بیشتر بود تعطیلی مدارس اصفهان تنها به یک روز و آن هم در محدودی از مقاطع تحصیلی و آن هم با اغماض برخی مسوولان صورت گرفت.

از سوی دیگر وضعیت کیفی هوای تهران که از روز گذشته تاکنون با شاخص 142 (AQI) در وضعیت تعطیلی قرار دارد بارها و بارها در آذر امسال در اصفهان تکرار شده است.

آلودگی هوا به پدیده تغییر در ویژگی های طبیعی جو براثر مواد شیمیایی، غباری یا عامل های زیست شناختی اطلاق می شود.
بطور معمول میزان آسیب های ناشی از آلودگی هوا به میزان قرار گرفتن افراد در معرض مواد شیمیایی زیان بار بستگی دارد، اما صدمات ریوی ناشی از هوای آلوده خطری است که هر 3 نفر از 5 نفر با آن روبرو هستند.

در میان مهم ترین آلوده کننده ها می توان به مونوکسید کربن، اکسیدهای گوگرد به ویژه دی اکسید گوگرد، ذرات معلق و ... اشاره کرد.
از تاثیرات مهم آلودگی هوا در اثر انتشار گرد و غبار و ریز گردها می توان به آسیب های قلبی و تنفسی، تأثیر بر سازو کارهای دفاعی بدن، بروز و تشدید آسم و ایجاد سرطان اشاره کرد.

نکته قابل توجه اینجا ست که بر خلاف اغلب آلاینده ها، خطرات ناشی از ذرات معلق بر اثر واکنش های زیان آور بیوشیمیایی نیست بلکه به دلیل اثرات تحریک کنندگی این مواد است که در دسته آلاینده های محیطی قرار داده است.

عوارض خطرناک این مواد رابطه مستقیم با قطر، شکل و سطح این نوع ذرات وجود دارد. این نوع آلاینده ها باعث التهاب در نسوج بدن به ویژه شش ها شده و زخم بافت ها و یا حتی سرطان را در پی دارد.

 

 

کد خبر 491036

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =