۰ نفر
۲۲ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۵

«نسیم جمال و دیباچه‌ جلال» اثری از شیخ نجم‌الدین کبری (مقتول 618 هجری) با تصحیح فریتس مایر و ترجمه و توضیحات قاسم انصاری از سوی انتشارات طهوری منتشر شد.

به گزارش خبرآنلاین، مایر در این کتاب مباحثی مانند شرایط مشاهده، فرق میان آتش ذکر و آتش شیطان، ذکر نار و نور، خواص رنگ ها، طبقات ‏هفتگانه وجود، ظهور فرشتگان و عروجشان با عبد، ‏مساله سقوط تکلیف از بناگان خدا، فصلی در استغراقات ذکر و ... را آورده است.

فریتس مایر که در شهر بال سوئیس زاده شد و در همان شهر وفات یافت، در تاریخ اسلام و کلام مخصوصا در تصوف از چهره های ممتاز و یکی از بهترین صاحب‌نظران شناخته می‌شد.

شیخ نجم‌الدین کبری در حمله مغولان و در دفاع از شهر خود خوارزم به دست یکی از ملحدان از پای درآمد. رشید‌الدین فضل الله در کتاب «‏جامع التواریخ » نوشته است: ‏چنگیزخان آوازه شیخ نجم‌الدین شنیده بود، به وی کسی فرستاد که من خوارزم را قتل خواهم کرد، آن بزرگ باید که از میان ایشان بیرون برود و به ما بپیوندد. شیخ(ره)در جواب گفته است: ‏هفتاد سال با تلخ و شیرین روزگار با این طایفه به ‏سر برده‌ام. اکنون که هنگام نزول بلاست اگر بگریزم ‏از مروت دور باشد.»

فریتس مایر که در سال 1378 در سن 86 سالگی در گذشت، آثاری داشت که در هنگام حیات درباره طبع آنها اقدامی به عمل نیاورده بود، اما در لحظات واپسین زندگی، آنها را به وصی علمی شاگرد خود، دکتر گودرون شوبرت سپرد و وی در صدد برآمد تا این نوشته های پر ارزش را نخست تنظیم و سپس چاپ کند.

نخستین کتاب پس از مرگ فریتس مایر، کتاب «تصلیه » (صلوات بر محمد و آل او) است که به کوشش شاگرد دیگر مایر (برند راتکه) و خانم شوبرت به چاپ رسید. کتاب دیگر مایر «ابو سعید ابو الخیر، افسانه و حقیقت» نام دارد که در ایران و در سال 1379 جایزه تشویقی کتاب سال را به دست آورد. کتاب «بهاء ولد» از دیگر آثار ارزنده مایر است.

کد خبر 49172

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین