سه کتاب ترجمه از ادوارد سعید، سارا نیومایر و دومینیک دو ویلپن از سوی انتشارات امیرکبیر به عنوان کتب برگزیده انتخاب شدند.

به گزارش خبرآ‌نلاین، انتشارات امیرکبیر در حالی سه کتاب برگزیده خود را «شرق‌شناسی»، «لذت بردن از هنر مدرن» و «حکومت صدروزه ناپلئون بناپارت» عنوان کرده که این کتاب‌ها در سال‌های قبل منتشر شده‌اند.

«شرق‌شناسی» کتابی از ادوارد سعید، روشنفکر فقید فلسطینی با ترجمه لطفعلی خنجی است که یکبار توسط عبدالرحیم گواهی و از سیوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده بود. «شرق‌شناسی» که مهمترین کتاب سعید شناخته می‌شود برای نخستین بار سال 1978 انتشار یافت و به بیش از 25 زبان دنیا ترجمه شد.

سعید با یاری گرفتن از اندیشه‌ای متفکرانی چون میشل فوکو و آنتونیو گرامشی، آمریت دانش غرب نسبت به شرق و همچنین قدرتی را که غرب به شرق تحمیل کرده‌است، به چالش می‌کشد. این متفکر برجسته در کتاب شرق شناسی خود بر دیدگاه قالبی موجود در مطالعات شرق‌شناسی و نیز تعریف شرق و شرقیان از منظر غربیان تأکید می‌ورزد و تأکید می‌کند از منظر شرق‌شناسان غربی، انسان شرقی همواره موجودی بی منطق، محروم و به‌طور کلی «متفاوت» بوده، حال آنکه انسان اروپایی، فردی منطقی، پخته و «طبیعی و نرمال» به حساب می‌آید.

سعید با بیان اینکه غربیان، شرق را کشف نکرده‌اند، بلکه آن را اختراع کرده‌اند می‌نویسد:‌ «شرق‌شناسی تاریخ فروپاشی فردی و ملی است. هدف از نوشتن آن رهایی روشنفکران از زنجیرهای اندیشه‌هایی مانند شرق‌شناسی است.»

لطفعلی خنجی، مترجم کتاب، دارای مدرک دکترای زبان‌شناسی از انگلستان است که اکنون نیز در این کشور اقامت دارد. وی آثاری را از فارسی به زبان انگلیسی ترجمه کرده که در این میان می‌توان به «سمفونی مردگان»، نوشته عباس معروفی، و «منتخبی از اشعار اسماعیل خوئی» اشاره کرد. از جمله آثار فارسی این پژوهشگر ایرانی، می‌توان به ترجمه کتاب«انگلیسی‌ها در میان ایرانیان» و تألیف «دستور زبان لارستانی بر مبنای گویش خنجی » اشاره کرد.

«لذت بردن از هنر مدرن» نوشته سارا نیومایر  و ترجمه ایرج نیک آیین دیگر کتاب برگزیده انتشارات امیرکبیر معرفی شده است. کتاب شرح جامع و مقدماتی است از تاریخ هنر قرون نوزدهم و اواسط قرن بیستم با محوریت مکاتب هنری این دوره. ویژگی خاص این اثر بیان جذاب و شرح داستانگونه تاریخ هنر و روایت جریان های هنری غالب به صورتی همه فهم و ساده است.

همچنین «حکومت صد روزه ناپلئون بناپارت» نوشته دومینیک دو ویلپن و ترجمه سید حامد رضیئی، که روایت حکومت پرفراز و نشیب ناپلئون بناپارت امپراتور قدرتمند فرانسه است، سومین عنوان برگزیده انتشارات امیرکبیر است.

در ماه های آخر فرمانروایی ناپلئون دوره کوتاهی وجود دارد که در تاریخ به دوره «حکومت صد روزه» شهرت یافته است. این دوران که حد فاصل تبعید اول و آخرین تبعید ناپلئون است، سرشار از وقایع متنوع و مهمی است که تأثیر فراوانی بر تاریخ و ادبیات پس از خود گذارد و موجد آثار ارزشمندی در عرصه تاریخ‌نویسی و تحقیقات ادبی گردید. در دوران حکومت صد روزه، پنجره جدیدی برای بررسی زندگی ناپلئون گشوده می‌شود و در فرانسه جدید دسیسه‌ها، توطئه‌ها و آشفتگی‌های بزرگ با روش‌ها و هنجارهای گوناگون آشکار می‌شود.

کد خبر 49186

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین