سفیر ایران در برزیل سفر اخیر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران را به برزیل پیروزی بزرگی دانست و تاکید کرد که همچنین سفر همتای برزیلی او به تهران در اردیبهشت 89 قطعی است.

محسن شاطر زاده در گفت و گوی  با ایرنا افزود: بدون هیچ‌گونه اغراقی باید گفت که سفر رییس‌جمهوری ایران به برزیل یک پیروزی بزرگ بود.

 اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید.

  •  صهیونیست‌ها که سالهاست در منطقه آمریکای لاتین حاکم هستند، از مدت‌ها قبل از سفر احمدی‌نژاد به برزیل تلاش‌های گسترده و تبلیغات رسانه‌ای وسیعی را صورت دادند، به حیله های بسیاری متوسل شدند و هزینه های هنگفتی برای بسیج صهیونیست های در تمام نقاط آمریکا لاتین صرف کردند تا مانع از انجام این سفر شوند، اما این تلاش ها هیچ تاثیری در اراده تهران و برازیلیا برای انجام این سفر نداشت.
  • لولا داسیلوا نخستین رییس‌جمهور برزیل است که در طول تاریخ روابط میان ایران و برزیل، طی روزهای 25 و 26 اردیبهشت 89 به تهران سفر خواهد کرد و او بارها اعلام کرده است که برنامه سفرش به تهران قطعی است.
  • ماهیت اصلی این سفر، همکاری‌های همه‌جانبه به خصوص در زمینه اقتصادی میان تهران و برازیلیا است .همچین از سفر وزیر صنایع و تجارت برزیل در روزهای 22 و 23 فروردین آتی به تهران سفر می کند.

همکاری‌های هسته‌ای ایران - برزیل منتفی نیست

  •  با توجه به پیشرفت‌های هر دو کشور در عرصه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، امکان همکاری‌های آتی تهران - برازیلیا در این زمینه منتفی نیست. البته این همکاری‌های احتمالی در آینده شامل تامین سوخت راکتور هسته‌ای تهران از سوی برزیل نمی‌شود زیرا برزیل چنین سوختی را در اختیار ندارد.
  • موضوعاتی نظیر انرژی، مسکن، تکنولوژی و فناوری، کشاورزی، صنعت و معدن زمینه‌های همکاری میان ایران و برزیل است.
  • سفر جاری رییس جمهوری برزیل به فلسطین اشغالی نه تنها در تصمیم و اراده جدی او برای سفر به ایران خللی وارد نخواهد کرد بلکه او قصد دارد در جریان سفر به تهران نیز موضوع صلح خاورمیانه را دنبال کند و این موضوع یکی از محورهای اصلی مذاکرات لولا با مقامات جمهوری اسلامی ایران در تهران خواهد بود.


خیز بلند ایران و برزیل برای افزایش مبادلات تجاری

  • در شرایط کنونی حجم مبادلات دو کشور حدود 2 میلیارد دلار است که با توجه به سفر موفقیت آمیز اخیر محمود احمدی نژاد به برزیل و توافقاتی که در این سفر انجام شد، تهران و برازیلیا اراده جدی دارند تا رقم کنون مبادلات تجاری خود را طی 3 تا 5 سال آتی به 10 میلیارد دلار افزایش دهند.

حسادت اعراب به رواط ایران و برزیل

  • تقریبا تمامی کشورهای خاورمیانه بویژه اعراب منطقه (در مجموع 22 کشور) با برزیل مبادلات تجاری دارند، ایران را نخستین شریک تجاری خاورمیانه‌ای برای برزیل دانست.
  • ایران در زمان حاضر، به تنهایی یک پنجم از کل حجم مبادلات تجاری این 22 کشور با برزیل را به خود اختصاص داده است که این سهم در آینده نزدیک بیشتر نیز می شود.
  • اعراب منطقه به خوبی نسبت به اهمیت و ارزش گسترش روابط با برزیل به عنوان بزرگترین قدرت آمریکا لاتین و قدرتی نوظهور در عرصه بین الملل آگاه هستند و به همین خاطر به موفقیت‌های ایران و برزیل در مسیر گسترش روابط دو جانبه در زمینه‌های گوناگون حسادت می‌کنند.

  در ادامه این مصاحبه، از سفیر ایران در برزیل درباره اهداف و دلایل سفر جاری لوییس ایناسیو لولا داسیلوا رییس جمهوری برزیل به فلسطین اشغالی سوال شد.

  • این کشور یکی از کشورهای مطرح در صحنه بین‌المللی یکی از ده قدرت برتر جهان محسوب می شود و به عنوان قدرتی نوظهور، اراده‌ای جدی برای ایفای نقش موثر در معادلات بین المللی دارد.
  • تمام تلاش دولت لوییس ایناسیو لولا داسیلوا رییس جمهوری برزیل این است که مسایل آمریکای لاتین به صورت درون منطقه‌ای و بدون دخالت قدرت‌های خارجی حل شود.
  • مساله فلسطین ذهن تمامی دوستداران بشریت و حامیان واقعی حقوق بشر را به خود مشغول کرده است و رییس جمهوری برزیل هم دارای روحیه و شخصیتی مردمی و دلسوز برای حقوق بشر است.
  • سیاست عمومی دولت برزیل بویژه در دوران ریاست لولا داسیلوا بطور عمده ایفای نقش فعال برای حل مسایل جهانی و تامین صلح و ثبات در جهان است.
  • از بعد مسایل داخلی برزیل باید گفت که حدود 10 میلیون عرب تبار در برزیل اقامت دارندکه همه آنها به لولا رای داده اند بنابراین برزیل حتی به خاطر اهمیت دادن به افکار عمومی داخلی خود علاقمند است که بطور مثبت و جدی به روند صلح خاورمیانه بپردازد.
  • ضمن آنکه دولت برزیل بطور جدی معتقد است که در روند صلح خاورمیانه حتما باید کسانی دخالت داشته باشند که خود بی طرف باشند و بنابراین لولا داسیلوا مخالف جدی دخالت آمریکا و غربی ها در روند صلح خاورمیانه است چرا که آنها در این قضیه طرفیت دارند و از طرف های خاص در این روند جانبداری می کند.
  • هدف اصلی سفر جاری لولا به خاورمیانه را پرداختن به مسئله فلسطین و کرانه باختری است و برخلاف برخی گمانه زنی ها و اخبار برخی رسانه ها که هدف از این سفر را تقویت روابط برزیل با رژیم صهیونیستی اعلام می کنند، هدف عمده لولا در این سفر پرداختن به مسئله فلسطین و حماس است و برای اینکه این موضوع را در سفر خود بطور شفاف نشان دهد، اعلام کرده است که در مدت دو شب اقامت خود در منطقه، شب اول را در منطقه کرانه باختری سپری خواهد کرد و شب دوم را در مناطق اشغالی خواهد گذراند درحالی که وقتی مقامات آمریکایی یا غربی به منطقه سفر می کنند مقصد و محل اقامت اصلی خود را در مناطق اشغالی قرار می دهند.
  • لولا رییس جمهوری بسیار باهوش و مطلع است و از مواضع ایران دقیقا آگاه است و موضوع اصولی جمهوری اسلامی را در قبال رژیم صهیونیستی به خوبی می شناسد.
  • ایران طرف رژیم صهیونیستی که لولا بخواهد میانجی گری کند بلکه ایران حمایتی معنوی و اصولی از فرآیند مقاومت در برابر اشغالگری دارد و اگر ایران در میان گروه های مقاومت نفوذ معنوی و تاثیر گذاری دارد، علت این تاثیر گذاری باید از گروه های مقاومت پرسید که چرا به ایران علاقمند هستند و این علاقمندی به معنای دخالت ایران در امور آنها نیست و لولا داسیلوا هم به خوبی این را می داند.

 نقش مثبت برزیل در روند صلح خاورمیانه

  •  برزیل یکی از کشورهایی است با مسئله فلسطین بطور عادلانه و واقع بینانه برخورد می کند و لذا ما به برزیل اعتماد داریم و به تلاش های آن برای حل مسئله فلسطین خوش بینیم و فکر می کنیم قصد برزیل، تلاش صادقانه برای احقاق حقوق از دست رفته مردم مظلوم فلسطین است و برزیل را یک نیروی تازه ، قدرتمندو بی طرف برای پیشبرد روند صلح می دانیم هرچند فکر نمی کنیم در فرایند صلح خاورمیانه به این زودی ها تحول جدی رخ دهد اما نقش برزیل را در این مسیر مثبت ارزیابی می کنیم.
    دلایل علاقه برزیل برای گسترش روابط با ایران
  • یکی از این دلایل، تصمیم برزیل برای توسعه روابط با 20 قدرت برتر اقتصادی جهان است که ایران امروز شانزدهمین اقتصاد دنیا است و طبیعی است برزیل علاقمند است ایران را یکی از الویت های خود در بحث گسترش روابط خارجی قراد دهد.
    برزیل امروز اعتقاد دارد که کشورهای نوظهوری در عرصه قدرت پیدا شده اند که ایران هم یکی از این کشورها است.
  • برزیل که خود نیز به همراه کشورهایی نظیر ایران، هند، چین و چند کشور دیگر یک قدرت نوظهور است، علاقمند است همکاری های خود را با این این کشور ها افزایش دهد و در ضمن می خواهد سبب تقویت روابط میان تمام این کشورهای نوظهور گردد.
  • موضوع انرژی و منابع غنی ایران ایران در حوزه های نفت و گاز دلیل سوم برزیلی ها برای علاقمندی گسترش روابط با تهران است.
  • دیپلماسی آینده دیپلماسی انرژی خواهد بود و برزیل نیز خوب می داند اگر با صاحبان انرژی در آینده رابطه خوبی داشته باشد، موفق تر خود خواهد بود. 
کد خبر 49755

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین