به گزارش روابط عمومی کانون، اولین نشست سیدصادق رضایی با نویسندگان سرشناس عرصه ادبیات داستانی نوجوان روز 24 اسفند برگزار شد.
مدیرعامل کانون در این نشست کمبود رمانهای تالیفی برای نوجوانان را مشکلی بزرگ در عرصه ادبیات کودک و نوجوان دانست و گفت: «اگر به مراکز کانون مراجعه کنید با فقر رمان نوجوان روبرو میشوید. من در این عرصه گمشدهای دارم که به دنبال آن میگردم.»
رضایی یادآور شد منظور او از حمایت از نویسندگان، به هیچ وجه ارایه کارهای سفارشی نیست چرا که ادبیات اگر ادبیات باشد در ذات خودش نیکو و پسندیده است و مخاطب خود را پیدا میکند.
مدیرعامل کانون اضافه کرد:«آنچه به دنبال آن هستم در حوزه ادبیات نوجوان برایش سرمایهگذاری میکنم و این هزینه به معاونت تولید کانون و انتشارات تحمیل نخواهد شد، بلکه از بودجههای در اختیار مدیرعامل تامین میشود.»
رضایی با تاکید بر لزوم مشخص شدن معیارهای بررسی کتاب در شوراهای انتشارات کانون، پیشنهاد کرد از جمع این نویسندگان یک نفر به عنوان نماینده در جلسات شورای سیاستگذاری کتاب کانون شرکت کند.
وی حل مشکل توزیع کتاب و فروش و بازرگانی همچنین مدت زمان طولانی برای انتشار کتاب در کانون را - که نویسندگان حاضر در جلسه از آن انتقاد داشتند - از برنامههای اصلی خود در این حوزه دانست و وعده داد از این پس شمارگان کتابهای کانون افزایش و زمان انتشار آن کاهش یابد.
مدیرعامل کانون همچنین یادآور شد جمع نویسندگان تنها به این جمع حاضر در نشست محدود نمیشود و از این پس جلسات مختلفی را حتی با نویسندگان ساکن شهرهای مختلف کشور برای شنیدن حرفهای آنها برگزار خواهد کرد.
حمیدرضا شاهآبادی مدیر انتشارات کانون در این نشست به جزییات طرح حمایت کانون از رماننویسی برای نوجوانان اشاره کرد و توضیح داد که طرحهای اولیه رمان تا پایان فروردین 1389 در حداکثر پنج صفحه از نویسندگان دریافت میشود و پس از آن کار بررسی این طرحها به مدت یک ماه در کانون انجام خواهد شد.
وی افزود: «کانون گردهمایی رماننویسان نوجوان را در اردیبهشت سال آینده در مشهد یا در یکی از شهرهای شمالی کشور برگزار خواهد کرد و در آن گردهمایی، طرحهای ارایه شده - در صورت تمایل نویسنده - به نقد و بررسی کشیده خواهد شد.»
مدیر انتشارات کانون اضافه کرد :«در صورت تصویب این طرحها، مبلغی به عنوان پیش پرداخت در اختیار نویسنده قرار میگیرد و او فرصت دارد تا 6 ماه با همراهی یک کارشناس به انتخاب خود، گزارشی مرحله به مرحله از روند نگارش اثر ارایه و در نهایت رمان کامل شده را به کانون تحویل دهد و پس از آن، زمان انتشار توسط کانون حداکثر دو ماه خواهد بود.»
وی توضیح داد جریان بررسی کتاب توسط کارشناس مورد نظر طی مراحل مختلف نگارش صورت میگیرد و در صورت موافقت وی اثر، به شورای سیاستگذاری کتاب ارجاع میشود بدین معنی که نظر کارشناس یعنی طی کردن بیش از 80 درصد مسیر تصویب کتاب و این قرارداد اولیه به منزله چاپ حتمی این اثر در کانون نخواهد بود.
شاهآبادی به شیوه انعقاد قرار داد نیز اشاره کرد و گفت اثر برای دو یا سه دوره چاپ یعنی حداکثر 25 هزار جلد از نویسنده خریداری میشود و پس از آن نویسنده در چاپهای بعدی از منافع فروش نیز بهرهمند میشود.
ایجاد امکان سفر به شهرستانهای کشور و اقامت در این شهرها با همکاری مدیران کانون استانی و در اختیار قرار دادن مکانهایی در برخی از دفاتر اداری کانون در صورت امکان برای کسانی که محلی برای نوشتن در اختیار ندارند، از دیگر تسهیلاتی است که به گفته وی، کانون برای این رماننویسان قایل شده است.
خبر دیگری که مدیر انتشارات کانون در جمع رماننویسان سرشناس کشور عنوان کرد خبر اهدای جایزه نقدی - معادل میزان جایزهای که ممکن است برخی از این آثار در جشنوارههای ادبی به دست آوردند - توسط کانون بود.
در نشست نویسندگان رمان نوجوان با مدیرعامل کانون چهرههایی مانند عباس جهانگیریان، محمدرضا بایرامی, طاهره ایبد، نورا حقپرست، فرهاد حسنزاده، ابراهیم حسنبیگی، جعفر توزندهجانی، شهرام شفیعی، محسن هجری، عباس قدیرمحسنی و ... حضور داشتند.
نظر شما