سال 88 سال پر تلاطمی بود به ترتیبی که انتخابات و اخبار مربوط به آن تمام حوادث را تحت پوشش خود قرار داد. به هرحال انتخابات 88 بعد از گذشت 31 سال از انقلاب با حضور میلیونی مردم برگزار شد و دنیا مرعوب این رخداد بزرگ گردید به ترتیبی که بسیاری از رسانه های بیگانه از این رخداد عظیم اظهار شگفتی کردند.
انتخابات برای نظام یک قدم به پیش بود زیرا بسیاری وارد عرصه شدند و تبلیغات خود را شروع کردند و حضور 85 در صدی تا مدتها به عنوان یک رخداد شگفت در منطقه، در صدر اخبار قرار گرفت به ترتیبی که به جهانیان ثابت شد که ایران از چه آزادی برخوردار است.
این رخداد عظیم می توانست تبدیل به یک فرصت شود اما متاسفانه برخی با طرح ادعای تقلب مانع ایجاد بهره گیری از این فرصت شدند البته در ارزیابی این مساله باید نکات مثبت و منفی کارنامه گروه ها سیاسی که این چالش بزرگ را ایجاد کردند ،مورد بررسی موشکافانه قرار گیرد.
ادعای تقلب از سوی برخی افراد مصداق فرصت سوزی است زیرا چالش های ایجاد شده این فرصت را از کشور گرفت به گونه ای که بسیاری از بیگانگان به طمع افتادند اما درایت مقام معظم رهبری و هوشمندی نخبگان این توطئه ها را خنثی کرد به گونه ای دشمنان نتوانستند به اهداف خود نایل شوند.
فارغ از تبعات منفی چالش های بعد از انتخابات، مستحکم تر شدن مبانی تئوریک جمهوری اسلامی مهمترین دستاورد است زیرا به آنان برای چندمین بار ثابت شد که به هیچ وجه امکان ندارد که بتوانند به انقلاب ضربه بزنند، بخصوص اینکه مردم در عرصه های متعدد به خوبی هوشیاری خود را نشان دادند.
بعد از برگزاری انتخابات، مجلس نیز به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و به همین دلیل بسیاری از فرصت ها از دست رفت.
اگر مجلس خیالی آسوده تر داشت جزئی تر می توانست به مسائل بپردازد با وجود اینکه مجلس به شدت درگیر مسائل بعد از انتخابات شد اما توانست اقدامات بزرگی را برای بررسی طرح هدفمند کردن یارنه ها انجام دهد.
قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس
نظر شما