روزنامه همشهری زنجان نوشت: راه رفتن در باغ و نشستن زیر سایه درختی که متعلق به خودت باشد، چیدن میوه‌ها و هرس کردن درخت و همین‌طور بزرگ شدن شاخ و برگ آن حس متمایزی در انسان ایجاد می‌کند. زمانی که پدر بزرگم کشاورز بود برای هر نوه‌ ای که به دنیا می‌آمد یک نهال می‌کاشت و به نام نوزاد نامگذاری می‌کرد. در باغ ما هر درخت برای خود اسم‌های مختلفی دارد، اسامی‌ای مانند فرشته، فرزانه و علیرضا. او سال‌های بعد هم این کار را برای نتیجه‌هایش انجام می‌داد.

از آن روزگار و کاشت نهال‌های کوچک در وسط زمین زمان زیادی سپری شده و حالا این زمین‌ها تبدیل به یک باغ سرسبز شده است. باغی که شناسنامه هر درختی همان اسم و سال تولد یکی از آن نوزادان است. چند سالی می‌شود که پدر بزرگم دیگر در جمع ما نیست اما یاد او با درختانی که حالا یک باغ شده است، همیشه زنده است و در خاطره‌ها می‌ماند.

آغاز یک طرح
قدیم تر که زمین‌های کشاورزی زیاد بود و شهرنشینی به این شکل گسترده نشده بود انجام چنین کارهایی امکان پذیر بود اما این روزها که تمام هم و غم مردم تهیه یک مسکن 50-40 متری است، امکانی برای چنین کارهایی وجود ندارد. كمتر كسی یافت می‌شود كه برای خود باغی داشته باشد یا در خانه‌ای زندگی كند كه باغچه‌ای بزرگ داشته باشد. اگر می‌توانستیم درختی با نام خود داشته باشیم مسئولیت نگهداری از آن را به دوش می‌کشیدیم و در این صورت نه تنها احساس تکلیفی در قبال نگهداری از درخت همراهان بود، بلکه در قبال محیط زیست نیز مسئولیتی بر عهده می‌گرفتیم و دقت بیشتری در این زمینه‌ها داشتیم.
اخیرا مسئولان محیط زیست زنجان در طرحی جالب تصمیم گرفته اند این رویا را تحقق بخشند. در این طرح قرار است نوزادان، نو عروس‌ها و دامادهای زنجانی صاحب درخت شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با معاون خدمات شهری شهردار زنجان مکان گفت‌وگو می‌کنیم.

درخت‌های زنجان افزایش می‌یابند
معاون خدمات شهری شهردار زنجان با اشاره به این‌که کاشت درخت برای نو عروس و دامادها و همینطور نوزادان تازه متولد شده با هدف فرهنگ‌سازی و اهمیت دادن به فضای سبز در زنجان اجرا می‌شود، اظهار می‌کند: این طرح قرار است با همکاری شهرداری، شورای شهر، منابع طبیعی و محیط‌زیست انجام شود.
«غلامحسن احمدی» با بیان این‌که این طرح در یک تفاهمنامه‌ چند جانبه تنظیم شده است و قرار است تا هر یک از ادارات مرتبط بخشی از کار را بر عهده بگیرند، بیان می‌کند: برای مثال محیط زیست و منابع طبیعی زمین دراختیار ما قرار می‌دهند.
وی با اشاره به این‌که در این طرح علاوه بر فرهنگسازی در بخش محیط زیست و ارج نهادن به طبیعت قصد ایجاد پارک جنگلی و كمربند سبز در اطراف شهرها را داریم، ادامه می‌دهد: با تعیین کردن محیط برای کاشت درخت در طول سالیان دراز شاهد ایجاد یک پارک جنگلی و یا ایجاد کمربندهای سبز خواهیم بود. در ضمن هر یک از درختان این پارک جنگلی برای خود صاحبی خواهند داشت.

گزینه نخست؛ پارک گلستان
معاون شهردار، پارک گلستان را یکی از گزینه‌های کاشت درخت می‌داند و اضافه می‌کند: پارک گلستان که در فاصله بسیار نزدیکی از شهر زنجان و در جاده تبریز واقع است از سوی شهرداری برای کاشت درخت پیشنهاد شده است. این پارک در حال حاضر عاری از درخت است. احمدی با بیان این مطلب که از ادارات در خواست کرده‌اند مکان‌های مورد نظر خود را برای کاشت درخت معرفی کنند، ادامه می‌دهد: کاشت درخت در مسیر منتهی به جاده فرودگاه یکی از گزینه‌ها برای این کار است. با ایجاد کمربند سبز در این مسیر چشم انداز زیبایی در برابر دیدگان به وجود می‌آید که برای مسافران و گردشگران جالب توجه است.
وی با اشاره به این‌که با تولد هر نوزاد در ماه می‌توان حداقل 5هزار درخت در زنجان کاشت، می‌گوید: علاوه بر این با ثبت هر ازدواج برای عروس یک درخت و برای داماد نیز یک درخت دیگر کاشته می‌شود.
معاون شهردار اعلام می‌کند: مکان هر درخت، زمان کاشت و حتی اسامی افراد حاضر در کاشت درخت در نرم افزاری ثبت می‌شود که این می‌تواند بعد از گذشت سالیان دراز برای صاحبان درخت‌ها یادآور زادروز تولدشان باشد.

کاشت 4 هزار درخت جدید
احمدی در ادامه از کاشت 4 تا 5 هزار درخت در شهر سخن می‌گوید و اظهار می‌کند: ساخت و سازهایی که در طول سال‌های اخیر در شهر انجام شده از آمار درختان کاسته است. با کاشت این درختان تا حدودی کمبودهای فضای سبزی شهر جبران می‌شود.
البته درختانی که قبلا در شهر وجود داشت جنگلی بودند و مناسب فضای شهر نبودند.
درختکاری‌ها بیشتر در خیابان‌هایی انجام می‌شود که از فضای سبز بی‌بهره‌اند، انجام می‌شود.
این مسئول می‌گوید: این طرح شامل خیابان‌های تازه تأسیس نیز می‌شود. خیابان زینبیه و دلجویی از مکان‌هایی هستند که میزبان درختان جدید خواهند بود.
معاون شهردار ادامه می‌دهد: در سال گذشته بین خیابان سبزه میدان تا چهارراه انقلاب درختکاری انجام شد.

وقف درخت
احمدی با تأکید بر گسترش فرهنگ درختکاری در جامعه بیان می‌کند: مردم فکر نکنند که کاشتن درخت تنها مربوط به روز درختکاری است، بلکه این کاری نیکو است و در تمامی ایام باید انجامش داد.
وی می‌افزاید: مردم زنجان همواره در امور دینی پیش قدم هستند و در بسیاری از امور جاری وقف‌ می‌کنند. امیدواریم فرهنگ وقف در حوزه درختکاری نیز توسعه یابد. مردم می‌توانند در زمین‌هایی که منابع طبیعی برای درختکاری در اختیار قرار می‌دهد درختی بکارند و آن درخت را وقف کنند.

آمار ازدواج‌ها و تولدها در شهر زنجان
طبق آمار اعلامی از سوی اداره ثبت احوال استان در طول دی ماه امسال 1787 تولد در استان رخ داده که 785 مورد آن در شهر زنجان است. در این آمار اعلام شده است که از بین 1607 ازدواجی که در زنجان صورت گرفته 499مورد در شهر زنجان روی داده است. بنابراین اگر در ماه‌های آینده نیز با چنین رقمی روبه‌رو شویم در طول یک سال آینده حدود 21 هزار و 396 درخت در شهر زنجان کاشته می‌شود.

 

کد خبر 503552

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین