۰ نفر
۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
پروژه سبزه میدان در بن بست تملک

روزنامه همشهری زنجان نوشت: داستان روند اجرای پروژه بزرگ شهری زنجان به دلیل نبود منابع مالی شرکت سرمایه‌گذار تمامی ندارد و با وجود اعلام مدیریت شهری درباره لغو قرارداد با شریک تجاری، معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار زنجان نیز از برخی مسائل پشت پرده این قرارداد سخن گفت که نشان می‌دهد، تعیین نامتعارف قیمت کاربری‌های مسکونی، تجاری و اداری و برخی مسائل پیش آمده در بنیاد ناجا سد بزرگ در اجرای پروژه بزرگ سبزه میدان بود.

هر چند مقام عالی استان در مراسم کلنگ‌زنی این پروژه برخورد با موانع سد راه اجرای این پروژه را با قاطعیت اعلام کرد، اما صحبت‌های معاون عمرانی استاندار مهر تأییدی بود بر مشخص شدن برخی عاملانی که مانع اجرای پروژه شدند.
«جواد رحمتی» در نشست با خبرنگاران استانی که همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار شد، ادامه اجرای پروژه بزرگ سبزه میدان مرکز استان را سخت و پیچیده عنوان کرد و گفت: نفس فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار کار ارزشمندی بود؛ اما در ادامه مشخص شد که شریک تجاری به دلیل برخی مسائل پیش آمده قادر به تامین منابع مالی این پروژه نیست.
وی با اعلام این‌که شرکت کهن دژ میلاد یکی از شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ بنیاد تعاون ناجا است، افزود: مسائل داخلی پیش آمده در ناجا موجب تغییر و تحولات در بدنه مدیریتی این شرکت‌ها شد و برای ادامه فعالیت باید مجامع عمومی برگزار می‌شد که این عامل در روند پیشبرد پروژه سبزه‌میدان تأثیرش گذاشت.
رحمتی از برگزاری جلسه دوهفته پیش در محل استانداری زنجان با حضور مدیران این شرکت‌ها و مدیران شهرداری برای تعیین تکلیف خبر داد و درباره جزئیات آن گفت: مشخص شدن مکانیزم‌های شروع اجرای پروژه یکی از دغدغه‌های استان در این جلسه بود و مسائلی چون تامین منابع مالی با ورود2 بانک و نحوه مشخص شدن سهم‌الطرفین از موارد مطرح شده بود.
رحمتی نحوه تملک واحدهای مختلف مسکونی، تجاری و اداری مستقر در محدوه پروژه را نقطه کور این پروژه عنوان کرد و گفت: طبق توافق شهرداری زنجان با شریک تجاری، باید شرکت کهن دژ میلاد برای بحث تملک مبلغ85 میلیارد تومان آورده هزینه می‌کرد که قیمت‌گذاری‌های هنگفت واحدهای با کاربری‌های مختلف، شریک تجاری را با مشکل مواجه کرد.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار ادامه داد: واحدهای تجاری مترمربعی 40 میلیون تومان و مسکونی4/5میلیون تومان قیمت‌گذاری شد که در مقایسه با قیمت‌ واحدهای بالای شهر و مراکز تجاری خارج از عرف بود. وی درباره معضل ترافیک با اجرای پروژه سبزه‌میدان افزود: موضوع پارکینگ طبقات منفی1 و2 در این پروژه پیش‌بینی شد و بارها در جلسات مختلف استانداری، تمامی جوانب درنظر گرفته شد. از سوی دیگر این پروژه به دلیل میزان بالای ترددها به هسته مرکزی شهر در احیای بازار تاریخی شهر نیز تأثیرگذار است.
رحمتی درباره آخرین وضعیت جابه‌جایی پادگان ارتش شهر زنجان بیان کرد: قسمت50 متری پشت جبهه با دیوارهای پیش ساخته در حال نصب است و اولین بخش آن تا خاتمه سال تکمیل می‌شود.

برنامه‌های دهه فجر
معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار در بخش دیگری از صحبت هایش از افتتاح و آغاز به کار471 پروژه در دهه فجر امسال خبر داد و درباره جزئیات آن گفت: از این تعداد پروژه 419 مورد از سوی دستگاه‌های اجرایی استان با اعتبار479 میلیارد تومانی و52 مورد نیز با تخصیص اعتبار62/5میلیارد تومان عملیات آن آغاز می‌شود.
به گفته «جواد رحمتی»، 15 پروژه از سوی دهیاری‌های استان و21 مورد از سوی شهرداری‌ها و نیز31 طرح سرمایه گذاری در این دهه افتتاح خواهد شد. رحمتی از آماده شدن21 پروژه شهری زنجان برای اعلام فراخوان عمومی با هدف اجرای پروژه‌های مشارکتی خبر داد و افزود: 6 پروژه مجتمع تجاری شهرک گلشهر، مجتمع تجاری شهرک کاظمیه، پارکینگ‌های طبقاتی و پروژه اشراق آماده جذب شریک تجاری است. به گفته وی اکنون در شهر زنجان500 میلیارد تومان، شهر ابهر56 میلیارد تومان و خرمدره25 میلیارد تومان پروژه در قالب سرمایه‌گذاری تعریف شده است.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار به نحوه اجرای پروژه‌های فاضلاب استان اشاره و اظهار کرد: تصفیه خانه‌های فاضلاب با در اختیار قرار دادن پساب‌های تولیدی، در قالب شرایط و ضوابطی خاص به بخش خصوصی واگذار می‌شود. تصفیه‌خانه شهر زنجان با سرمایه‌گذاری 110 میلیارد تومان در قالب bot 2 مدل در مرحله عقدقرارداد است.
این مسئول درباره واگذاری اجرای پروژه تصفیه خانه شهر ابهر به بخش خصوصی نیز گفت: این پروژه با سرمایه‌گذاری20میلیارد و 500 میلیون تومان با خط انتقال 60 کیلومتری در مرحله عقد قرارداد است که بعد از 21 سال واگذار خواهد شد.

رونق سدسازی
رحمتی از فروش اوراق مشارکت برای پروژه‌های بزرگ سدسازی در استان به مبلغ140 میلیارد تومان خبر داد و افزود: سال آینده به میزان 7 هزار میلیارد تومان پیشنهادهای اوراق مشارکت و فاینانس برای شهرداری‌های استان با هدف اجرای پروژه‌های مختلف در برنامه داریم.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار از تغییر کاربری‌های اراضی‌های مازاد دستگاه‌های دولتی با وجود مخالفت برخی مدیران سخن گفت و ادامه داد: امسال 10 هکتار تغییر کاربری اراضی بلاتکلیف دستگاه‌های اجرایی استان مشخص شد تا فضاهایی بدون کاربرد در اشکال مختلف به بخش خصوصی واگذار شود.
وی با تأکید بر این‌که پروژه‌های عمرانی زیر50 درصد پیشرفت با استقبال بخش خصوصی رو به رو نشد، افزود: سال آینده قصد داریم پروژه‌های مشارکتی و تهاتری قابل واگذاری را به ترتیب اولویت در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.

 

کد خبر 505972

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار