به گزارش خبرآنلاین، مجتبی نیککردار در جمع خبرنگاران از کاهش بودجه راه آهن غرب کشور در لایحه بودجه سال 95 انتقاد کرد و افزود: از اعتبارات راه آهن کوتاه نمیآییم تا این پروژه را در سال آینده نهایی کنیم و به اتمام برسانیم، چون حق مردم است که بعد از 25 سال صاحب قطار شوند.
وی با اشاره به آغاز مطالعات یازده ساله راه آهن غرب از سال 69 و آغاز عملیات اجرایی آن از سال 80، ادامه داد: باید سال آینده این پروژه به هر قیمتی که شده به سرانجام برسد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه از پیگیری برای احداث قطعه کرمانشاه به خسروی راه آهن هم خبر داد که تلاش میشود ظرف سه سال آینده به اتمام برسد.
نیک کردار معتقد است، با احداث این قطعه، تحولی عظیم در ترانزیت و حمل و نقل کالا و مسافر در استان ایجاد میشود و برای اولین بار مسیر شرق به غرب آسیا توسط راه آهن به هم متصل خواهد شد.
وی با بیان اینکه راه آهن غرب کشور اکنون تا ملایر تمام شده و مردم ملایر میتوانند از آن استفاده کنند، گفت: این پروژه به زودی به نهاوند خواهد رسید و مردم نهاوند میتوانند طی چندماه آینده از آن استفاده کنند.
به گفته این مسئول، قطار هنوز در استان همدان است و از مسیر فیروزان نهاوند تا کرمانشاه 100 کیلومتر باقی مانده که زیرسازی آن انجام شده و ریل گذاری، خرید واگن، کارهای مخابرات و ایستگاه آن باقی مانده است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه اظهار کرد: متاسفانه بودجه راه آهن از 168 میلیارد تومان در سال جاری به 148 میلیارد تومان برای سال آینده رسیده که حتی تا معاونین رئیس جمهور هم پیگیر موضوع هستیم و قرار است استاندار با رئیس جمهور هم در این خصوص صحبت کند.
وی ادامه داد: همواره گفته میشود سه راه آهن در کشور در اولویت هستند که کرمانشاه هم یکی از آنها است، اما برای راه آهنهای دیگر مانند قزوین رشت هم تخصیص در سال جاری بهتر بود و از 240 میلیارد تومان اعتبار آن 170 میلیارد تومان تخصیص یافته و برای سال آینده هم اعتبار آن به 400 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که این عادلانه نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه بر سر تعداد پروژههای نیمه تمام استان از 1400 تا پنج هزار پروژه اختلاف وجود دارد، افزود: برخی از این پروژهها فقط یک مصوبه روی کاغذ هستند.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژهها را نیز 20 هزار میلیارد تومان برآورد کرد و ادامه داد: پروژههای نیمه تمام استان از صفر تا 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
به گفته این مسئول، با وجود کمبود اعتباراتی که در استان وجود دارد، اولویتبندی انجام شده تا پروژههایی که پیشرفت بالاتری دارند زودتر به اتمام برسند.
برای سال آینده 850 میلیارد تومان اعتبار عمرانی از محلهای مختلف داریم
نیککردار عنوان کرد: تلاش کردیم از محلهای مختلف خصوصا اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری منابعی برای استان جذب کنیم. همچنین در تلاشیم تخصیص اعتبار سال 94 را به 100 درصد برسانیم که البته با این شرایط بعید است محقق شود.
وی به سهم استان کرمانشاه از بودجه سال 95 هم اشاره و تصریح کرد: سهم اعتبارات عمرانی استانی کرمانشاه در بودجه سال آینده 196 میلیارد تومان است که این رقم امسال 154 میلیارد تومان بود.
به گفته این مسئول اعتبارات ماده 180 استان نیز از 200 میلیارد تومان در سال 94 به 295 میلیارد تومان برای سال آینده رسیده است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: در مجموع 135 میلیارد تومان به بودجه عمرانی استان برای سال آینده اضافه شده است.
وی تمام سهم سهم استان کرمانشاه از اعتبارات عمرانی سال آینده از محلهای مختلف استانی، ملی استانی شده و ... را 850 میلیارد تومان اعلام کرد که این رقم سال گذشته 700 میلیارد تومان بوده است و افزود: البته این اعتبارات بجز اعتبارات سفر مقام معظم رهبری است.
نیک کردار در بخش دیگری از سخنان خود به اقداماتی که قرار است در دهه فجر انجام شود اشاره و تاکید کرد: در دهه فجر 15کیلومتر از بزرگراه کربلا افتتاح خواهد شد. همچنین عملیات اجرایی 1.5 کیلومتر از تونل زیرزمینی قطار شهری کرمانشاه از مسیر سه راه 22 بهمن تا میدان آزادی با 60 میلیارد تومان اعتبار آغاز خواهد شد.
وی همچنین از آغاز عملیات اجرایی بیمارستان 540 تختخوابی کرمانشاه تا پایان امسال خبر داد که با 200 میلیارد تومان اعتبار به مناقصه خواهد رفت.
به گفته این مسئول، محل این بیمارستان جنب باغ گلها است تا مردم جنوب شهر کرمانشاه دیگر نیاز نداشته باشند برای خدمات درمانی مسیر 20 کیلومتری را تا بیمارستان امام رضا(ع) طی کنند.
نیککردار پیشبینی کرد، ساخت این بیمارستان چهار ساله به اتمام برسد.
همه روستاهای بالای 20 خانوار تا سال 96 صاحب گاز میشوند
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه از در دست اقدام بودن گازرسانی به 500 روستای استان خبر داد و افزود: سال آینده نیز 500 روستای دیگر را گازرسانی خواهیم کرد.
وی ابراز امیدواری کرد، تا پایان سال 96 همه 1700 روستای بالای 20 خانوار استان صاحب گاز شوند.
نیککردار با بیان اینکه از سال 92 تا کنون به 250 روستای استان گازرسانی انجام شده، اظهار کرد: در تمام یازده سال پیش از آن فقط 210 روستای استان گازرسانی شده بودند.
سفر رئیس جمهور به کرمانشاه اوایل سال آینده است
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر رئیس جمهور به استان هم اشاره کرد و یادآور شد: این سفر احتمالا اوایل سال آینده انجام میشود.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه بیان کرد: تلاش میکنیم در این سفر اعتبارات خوبی برای پروژههای استان بگیریم، پروژههایی که با جذب اعتبار میتوان آنها را در سال 95 یا 96 تمام کرد.
به گفته این مسئول، لیست بلندبالایی از پروژههای استان برای سفر هیات دولت تنظیم شده است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه از پیگیری سایر پروژههای عمرانی استان خبر داد که تاسیسات فاضلاب شهر کرمانشاه، تاسیسات فاضلاب 10 شهر دیگر استان، آبرسانی به 354 روستا، تکمیل بیمارستان صحنه، بازارچههای مرزی، ساماندهی تاقبستان، ساماندهی بازار قدیمی کرمانشاه، بیمارستان سوختگی کرمانشاه، درمانگاه جامع پزشکان، تصفیه خانه عمرمل و ... از جمله این پروژه ها هستند.
نیککردار به پروژههای عمران شهری کرمانشاه هم اشاره کرد و افزود: اصلاح تقاطع امام حسین(ع) تا پایان سال آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: تقاطع غیرهم سطح ده مجنون هم از پروژههایی بود که شهرداری با بودجه خود آن را آغاز کرد، اما به رکود و ساخت و ساز برخورد و از همین رو ما پای کار آمدیم و برای آن پول گذاشتیم تا پایان تابستان سال آینده به اتمام برسد.
به گفته این مسئول، احداث یازده تقاطع غیرهمسطح، احداث شهربازی مدرن، تله کابین، پارک سراب قنبر، پارک حاشیه قرهسو، بزرگراه امام حسن(ع) که از داخل پادگان ارتش میگذرد و ... نیز در دست پیگیری است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در خصوص سدهای استان نیز یادآوری کرد: اکنون هفت سد در دست بهرهبرداری با 500 میلیون مترمکعب ظرفیت داریم که 9 سد دیگر نیز در دست احداث هستند و به علاوه چهار سد نیز در دست مطالعه است.
نیککردار به ساماندهی آبشوران و جداسازی فاضلاب از آن هم اشاره کرد و ادامه داد: برای این کار 60 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که 20 میلیارد با استانداری، 20 میلیارد با آب و فاضلاب کشور و 20 میلیارد تومان با وزرات نیرو است که ما 20 میلیارد تومان خود را گذاشته ایم.
وی همچنین از افتتاح کمربندی غربی از سرهراه قزانچی تا ماهیدشت تا پایان امسال خبر داد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هم اکنون حدود 200 مدرسه کپری در استان داریم، به مردم وعده داد که سال آینده هیچ مدرسه کپری یا چوبی که سلامت دانش آموزان را تهدید کند در استان نداشته باشیم.
نیککردار همچنین از احداث هزار واحد مسکن محرومین در روستاهای استان با همکاری بنیاد مسکن و بنیاد برکت و با کمک تهسیلات خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سال جاری 40 نقطه حادثه خیز در استان رفع شده، اعتباری که برای این کار هزینه شده را 13 میلیارد تومان اعلام کرد.
به گفته این مسئول، در این نقاط خاکبرداری، اصلاح شیب و دید، آسفالت و ... انجام شده است.
اجرای طرح توسعه فرودگاه از سال آینده
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه سال آینده طرح جامع توسعه فرودگاه کرمانشاه نیز اجرا خواهد شد، تاکید کرد: باند اصلی فرودگاه بعد از 25 سال تعمیر و روکش خواهد شد و باند اضطراری هم تجهیز میشود.
نفت شهر سال آینده حیات تازه میگیرد
نیککردار در ادامه به آخرین وضعیت نفت شهر هم اشاره کرد و یاداور شد: بعد از 27 سال از خاتمه جنگ، بازسازی نفت شهر آغاز شد و اکنون دو مدرسه با 70 درصد پیشرفت و دو سالن ورزشی با 95 درصد پیشرفت فیزیکی در آن در دست احداث است.
به گفته این مسئول، کار احداث مسجد و درمانگاه هم تمام شده و 50 واحد مسکونی آن نیز تا خرداد به اتمام میرسد.
وی اظهار کرد: 500 قطعه زمین هم برای افرادی که قصد بازگشت دارند در نظر گرفته شده است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه ابراز امیدواری کرد حیات نفت شهر سال آینده از سر گرفته شود و گفت: حالا منتظر استقبال مردم هستیم.
نیککردار به اجرای سامانه گرمسیری که با جدیت پیگیری میشود هم اشاره و تصریح کرد: 30 کیلومتر از مسیر 49.5 کیلومتری این طرح لوله گذاری شده و با اجرای این طرح سالانه 900 میلیون مترمکعب آب وارد کشور میشود که برای تامین آب شرب و صنعت استان کرمانشاه و ایلام از آن استفاده خواهد شد.
وی در خصوص ساماندهی تاقبستان هم توضیحاتی ارائه داد و گفت: مسئله عمده این طرح آزادکردن اراضی و کبابیهای ضلع جنوبی است که بخشی از کار انجام شده و پس از آن اسناد برای تحویل به یونسکو و ثبت جهانی شدن این اثر آماده خواهد شد.
به گفته این مسئول، با احداث کریدور تاقبستان به بیستون، پتانسیل گردشگری منطقه دو چندان میشود و منظره نامناسبی که اکنون وجود دارد، اصلاح خواهد شد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود اعتبارات در کشور اشاره کرد که باعث شده دولت به سختی کشور را اداره کند و فقط توان پرداخت یارانه و حقوق را داشته باشد.
نیک کردار بیان کرد: دولت قصد نداشت کاغذ و اسکناس بدون پشتوانه چاپ کند که نام محترمانه آن استقراض از بخش بانک مرکزی است، چون چنین کاری نتیجهای جز تورم لجام گسیخته ندارد.
وی با بیان اینکه دولت در چنین سختی کارهای خوبی انجام داده، بیان کرد: رویکرد دولت تعامل با بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای آن است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه از نقدینگی 800 هزار میلیاردی که در دست مردم است یاد کرد و افزود: کل بودجه عمرانی کشور در سال 95 در صورتیکه محقق شود 59 هزار میلیارد تومان است.
به گفته این مسئول، اگر فقط بتوان 10 درصد سرمایه مردم را جذب کرد در عمران کشور تحول ایجاد خواهد شد.
نیک کردر ادامه داد: دولت به دنبال واگذاری پروژههای عمرانی به بخش خصوصی است که ما هم در استان این مهم را با همکاری بنیادهای مختلف انجام میدهیم که نمونه آن اجرای هشت هزار میلیارد تومان پروژه در استان توسط قرارگاه خاتم بود.
نظر شما