باندهای تبهکار در قسمت‌هایی از جهان به جای مواد مخدر به تجارت زعفران روی آورده اند.قاچاق این ادویه سودی بالاتر از طلا برای این باندها به همراه آورده است.

باندهای تبهکار در قسمت‌هایی از جهان به جای مواد مخدر به تجارت زعفران روی آورده اند.قاچاق این ادویه سودی بالاتر از طلا برای این باندها به همراه آورده است.
تفاوت بسیار بالای قیمت این محصول در کشورهای جهان سبب شده است بسیاری از مجرمان به سمت قاچاق این ادویه روی بیاورند و از این راه سود سرشاری به جیب بزنند.
مقامات گمرکی هشدار داده اند که حمل و نقل غیر قانونی این ادویه قرمز رنگ در بسیاری از فرودگاه‌ها رشد نگران کننده ای داشته است و هر روز چند نفر به اتهام قاچاق زعفران دستگیر می‌شوند.
برای مثال مقامات کشور هند ادعا کرده اند هر روز تا سه باند قاچاق زعفران را که در حال تلاش برای انتقال این ادویه از ایران به هند هستند شناسایی و دستگیر می‌کنند.
علت اصلی قاچاق این ادویه تفاوت بسیار بالای قیمت آن در بین کشورهای جهان است .برای مثال هر کیلو زعفران در ایران قیمتی نزدیک به هزار و 100 دلار دارد ، اما بعد از انتقال به کشور هند قیمت آن به دو برابر افزایش پیدا می کند.
تقاضای بسیار زیاد برای زعفران سبب شده است که قیمت این محصول تا این حد افزایش داشته باشد.
البته زعفران به صورت قانونی از ایران به کشورهایی مانند هند ارسال می‌شود ، اما مجرمان برای فرار از مالیات‌ها و عوارض گمرکی دست به قاچاق این محصول می‌زنند تا سود خود را افزایش دهند.
تصور می‌شود که گروه‌های تبهکار فعال در کشور هند ، در عربستان و امارات متحده عربی نیز در حال فعالیت هستند.
یک سخنگوی حمایت از حقوق مشتریان در کشور هند اعلام کرد ، قاچاق زعفران تبدیل به شغل پردرآمدی شده است به طوری که قاچاقچیان بابت هر سفر خود نزدیک به 25 هزار دلار درآمد کسب می‌کنند.
این در حالی است که کشف این ماده در فرودگاه‌ها چندان هم ساده نیست ، زیرا بسیاری از دستگاه‌های تصویربرداری قادر به شناسایی این این ادویه در چمدان‌ها نیستند.
بیش‌تر زعفران مورد نیاز هندوستان در کشمیر تهیه می‌شود ، اما تولید این ماده از 20 سال پیش از حدود 40 تن در سال به 6 تن کاهش پیدا کرده است ، که بسیاری مشکلات آّب یاری ، تغییرات اب و هوایی و آلودگی منطقه را علت اصلی این موضوع می‌دانند.به همین دلیل قیمت این محصول در طول 3 سال گذشته به بیش از دو برابر افزایش یافته است.
شاکیل احمد میر از سازمان تولید زعفران کشمیر در این باره گفت : خشکسالی‌هایی که در سال 2000 و 2005 در این منطقه رخ داده است ، تولید زعفران را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است.به دلیل نداشتن امکانات کافی برای آب یاری و مبارزه با آفات ، تولید زعفران در طول 10 سال گذشته نزدیک به 85 درصد کاهش پیدا کرده است.
اما هنوز هم تقاضا برای این ادویه بسیار در کشور چین بالاست و باندهای مافیایی که اکثرا در جنوب کشور هند استقرار پیدا کرده اند با قاچاق زعفران از ایران  سعی می‌کنند آن را با قیمت کمتری نسبت به زعفران تولید هند به فروش برسانند.
اگرچه کاهش تولید زعفران در هند تاثیر زیادی روی قیمت این محصول در این منطقه داشته است ، اما بازارهای اروپایی چندان تحت تاثیر این کاهش تولید قرار نگرفته اند.دلیل آن هم این است که کشورهای ایران و اسپانیا قسمت اعظم نیاز به زعفران جهانی را تامین می‌کنند.
علاوه بر استفاده غذایی ، زعفران در مراسم مذهبی ، تولیدات دارویی و درمانی و صنعت رنگرزی استفاده‌های زیادی دارد.
تلگراف ، 23 مارس

کد خبر 50678

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار