به گزارش ایسنا، پیش از آغاز سال 89، قطعا یکی از پرخبرترین مباحث، به وعدههای مسوولان بانک مرکزی درباره فعال بودن خودپردازها در ایام تعطیلات عید مربوط بود اما با وجود رفع برخی مشکلات سالهای قبل، امسال هم شاهد نابهسامانی در ارائه خدمات خودپردازها هستیم.
با این که شعب کشیک امسال بانکها از پراکندگی نسبتا مناسبی برخوردارند و به تبع آن خودپردازهای این شعب فعال هستند اما طبق اظهارات متقاضیان، بسیاری از خودپردازهای بانکها، فقط عملیات مربوط به جابهجایی پول را انجام میدهند و از ارائه پول خبری نیست.
مسوولان بانک مرکزی بیش از این از فعالیت تمام خودپردازها خبر داده بودند اما برخی از مردم برای گرفتن پول نقد دچار مشکل هستند. برخی دیگر از بانکها هم خیال خود را راحت کرده و بخش مبلغ نقدی را غیرفعال کردهاند که مشتری تنها میتواند حساب خود را چک کند.دسترسی به مسوولان بانک مرکزی که در ایام سال به سختی ممکن است و طبیعتا در ایام نورورز غیرممکن میشود و امکان پاسخگویی در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش ایسنا گرچه در طول سال بعضا آماری از تراکنشهای موفق یا ناموفق ارائه میشود اما بسیاری از کارشناسان معتقدند بسیاری از موفق نشدنهای مردم در تراکنشهای بانکی به دلیل تعریفهای خاص بانک مرکزی از تراکنش ناموفق در این آمارها محاسبه نمیشود.
مثلا در حال حاضر بسیاری از خودپردازها به دلیل بهکارگیری ایرانچکهای 50 و 100 هزار تومانی در خودپردازها از پرداختن ارقام پایینتر، به مشتریان ناتوان هستند اما این تراکنش که مشتری را به هدف نمیرساند، جزء تراکنشهای ناموفق به حساب نمیآید.
صدور مجوز استفاده از ایرانچک 100 هزار تومانی در خودپردازها هم باعث شده تا برخی بانکها با گذاشتن این چکپولها، گزینههای مربوط به پرداخت ارقام کمتر از 100 یا 50 هزار تومان را روی صفحات خودپرداز غیرفعال کنند و مشتری نتواند ارقام کمتر از 100 یا 50 هزار تومان را از دستگاه دریافت کند.
در هر حال مسوولان بانک مرکزی همواره تاکید کردهاند که بانکهایی که دارای تراکنش ناموفق باشند را جریمه میکنند و این جریمهها که بعضا مبالغ هنگفتی هم هستند، صرف سرمایهگذاری برروی توسعه بانکداری الکترونیک میشود اما مشخص نیست جریمه بانک متخلف برای یک مسافر در راه مانده که در روز تعطیل با خرابی یا خالی از پول بودن خودپردازی مواجه شده چه سودی دارد؟!
نظر شما