شبکه خبری «سی.ان.ان.» با تکرار دروغ‌پردازی اخیر «ساندی‌تایمز»، به نقل از مسوولان ارتش آمریکا مدعی شد که ایران در نواحی مرزیش به جنگجویان طالبان آموزش می‌دهد.

به گزارش خبرآنلاین در ادامه توجیه ناکامی‌های غرب در افغانستان و فشار افکار عمومی به خاطر مرگ نیروهای نظامی ناتو و آمریکا در این کشورها، رسانه‌های آنها به ویژه بریتانیا و آمریکا تلاش تازه‌ای را برای توجیه ناکامی این دولت‌هایشان آغاز کرده‌اند. 

روز دوشنبه دوم فروردین بود که روزنامه انگلیسی «ساندی‌تایمز» مدعی شد ایران به نیروهای طالبان آموزش و تسلیحات می‌دهد.

روز بعد سی.ان.ان. نیز همین اداعا را تکرار کرد، البته این بار خطای ساندی‌تایمز را تکرار نکرده و منبع خبر را از فرماندهان طالبان به مسوولان نظامی و اطلاعاتی تغییر داد. 

این شبکه آمریکایی به نقل از یک نظامی ارتش آمریکا گفت «مطلع بودیم که ایران محلی برای آموزش و تسلیح جنگجویان طالبان در افغانستان است». او افزود البته معلوم نیست که این آموزش‌ها با حمایت تهران انجام می‌شود، یا «صرفا فراتر از کنترل حکومت چنین چیزی صورت می‌گیرد».
   
سی.ان.ان. برای تکمیل اتهام زنی بی اساسش به نقل از یک مسوول امنیتی هم این ادعا را بازگو کرده و نوشت «دلایلی هم در دست است که برخی آموزش‌ها در ایران صورت می‌گیرد».  

در انتها این شبکه خبری به سراغ «بروس ریدل» عضو بازنشسته سازمان سیا که سال گذشته در دولت اوباما مسوول بازنگری در استراتژی آمریکا در افغانستان بود، رفته؛ «ایرانی‌ها در سرهم کردن وسایل انفجاری (بمب‌های کنار جاده‌ای) مهارت پیدا کرده‌اند». 

ریدل افزود «طی دهه‌ها ایران این کار را در عراق، لبنان و سایر جاها انجام داده‌اند». 

این عضو ارشد «موسسه سابان برای سیاست خاورمیانه» مدعی شد «به لحاظ دانش، آنها در میان بهترین‌ها در دنیا هستند. و مقداری از دانش خود را در این زمینه به طالبان افغان منتقل کرده‌اند».

ریدل گفت که ایران به طالبان «به عنوان راهی برای مقابله با فشار آمریکا بر تهران می‌نگرد» و افزود «همچنان که آمریکا به ایران فشار می‌آورد، ایران هم در پی جاهایی است که آمریکا را بچلاند. و چه جایی بهتر از جنگ اوباما در افغانستان». 

این متخصص ضد تروریسم پیشین سازمان سیا گفت گرچه طالبان عاشق ایران نیست، اما، به ویژه پس از دستگیری ‌های اخیر شبه نظامیان طالبان در پاکستان و حملات آمریکا، آنها از هر جایی که بتواند کمک بگیرد، می‌گیرد. 

او افزود به هر حال کمک ایران با طالبان این پتانسیل را دارد که به مواجهه نظامی بینجامد. اگر ایران موشک‌های پیچیده زمین-به-هوا را برای طالبان فراهم کند، آنگاه تسلط ایالات متحده و ناتو بر فضای افغانستان ممکن است دگرگون شود، درست مانند زمانی که در اواخر دهه 1980 آمریکا موشک‌های استینگر را در اختیار نیروهای مجاهدین قرار داد تا علیه شوروی بکاربرند.  

«اف.آی.ام.-92 استینگر» موشکی دوش پرتاب و هدایت شونده‌ایست که در سال 1981 توسط ایالات متحده تولید شد. 

کد خبر 50789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =