۰ نفر
۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۳

خراسان نوشت ، شهر قاین با وجود بیش از 120 هزار نفر جمعیت و قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیتی و رفت و آمد زائران آقا علی بن موسی الرضا(ع) به مشهد مقدس و با این که از بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی برخوردار است اما مردم آن از این که باید وقت زیادی را به ویژه از زمان اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستان این شهرستان صرف کنند تانوبت آن ها شود گلایه دارند، به علاوه از این که تعداد متخصصان دراین شهرستان هم کم است رضایت ندارند.

ازدحام بیمار
یکی از شهروندان قاینی مشکلات بهداشتی این شهر را بسیار زیاد می داند.
وی به این موضوع اشاره می کند که چندی قبل ناگهان کلیه اش دچار درد شدیدی شد و به بیمارستان برای درمان مراجعه کرد اما ازدحام بیماران به حدی بود که تا شب طول کشید تا دکتر او را ویزیت کند و سونوگرافی بگیرد.
در بیمارستان قاین با این که همیشه ازدحام بیماران به ویژه خانم ها زیاد است و سروکار زنان هم به متخصص زن زیاد است اما فقط یک پزشک متخصص زن فعال است که او هم یک پایش در بخش و یک پایش در مطب برای ویزیت بیماران است. به گفته وی، جای تاسف است که درشهر بزرگی مانند قاین فقط یک متخصص زن داریم.
وی ادامه می دهد: همان طور که در بیمارستان منتظر بودم تا نوبتم شود یکی از مراجعه کنندگان که صبح زود از روستا آمده بود داد می زد من از صبح 4 بچه ام را تنها گذاشته ام تا کی باید منتظر باشم تا نوبتم شود.
هرچند وی خدمات و فعالیت هایی که در حوزه بهداشت و درمان این شهر انجام شده است را به ویژه در زمینه جذب پزشک نامطلوب نمی داند اما باز هم کمبود پزشک در قاین را یک مشکل اساسی می داند.
کمبود پزشک متخصص
یکی دیگر از شهروندان قاینی هم با بیان این که در حوزه بهداشت و درمان خیلی با مشکل مواجه نیستیم، می گوید: وقتی از پزشکی که در درمانگاه های بیمارستان مستقر است نوبت می گیری 3 تا 4 ساعت باید معطل باشی تا نوبتت شود زیرا درسطح شهر پزشک متخصص کم داریم. به عنوان مثال خانمم از درمانگاه خاتم الانبیا نوبت گرفت که ساعت مراجعه را 4:32 اعلام کردند اما زمانی که وارد مطب پزشک برای ویزیت شده ساعت 6:20 بوده است یعنی با این شرایط بیمار باید چند ساعت منتظر بماند تا نوبتش شود.
شهروند دیگری هم مشکل بخش بهداشت و درمان این شهرستان را تا حدی می داند که زبان او قاصر از گفتن آن است و می خواهد از بیمارستان گزارشی تهیه کنیم و ببینیم که چطور مردمی که از صبح زود نوبت می گیرند تا ظهر و یا حتی عصر منتظرند تا نوبتشان شود.
وی می گوید: نهادهای مردمی این شهر حاضرند یک مکان را برای بیماران کلیوی در اختیار شبکه بهداشت ودرمان قرار دهند تا پزشک دراین مکان برای مداوا مستقر شود اما هنوز هیچ اقدامی انجام نشده است.
او از این که سال ها پیش کلنگ احداث ساختمان پرستاری قاین در نقطه ای خارج از شهر زده شده و در جای نامناسبی جانمایی شده و پیشرفت کندی دارد گلایه می کند.
خوابگاه دانش آموزی
وی از این موضوع هم انتقاد می کند که چرا دانشجوی پرستاری باید از خوابگاه شبانه روزی دانش آموزی استفاده کند در حالی که طرز تفکر و رفتار دانشجو با دانش آموز تفاوت دارد و وقتی آنان دانشجویان را با آن وضعیت می بینند دچار دوگانگی شخصیت شده و شاید برای آن ها مشکلی ایجاد شود.
به گفته وی، لازم است تا با توجه به مشکلاتی که در حوزه بهداشت و درمان با آن مواجهیم هرچه زودتر طرح بیمارستان دوم این شهر تصویب و زمینه های ایجاد آن فراهم شود و تعداد متخصصان این شهر هم افزایش یابد.
فضای ناکافی
سرپرست شبکه بهداشت و درمان قاینات هم در پاسخ به گلایه های مردمی می گوید:از زمان آغاز طرح تحول سلامت از 15 اردیبهشت سال جاری در بیمارستان شهدا با توجه به این که طرح به طور ضربتی آغاز شد باید از فضا و امکانات موجود حداکثر بهره برداری را انجام می دادیم، به طورقطع این فضا پاسخگوی مراجعات بیماران نبوده ونخواهد بود.
به طور مثال تعداد مراجعه کنندگان به درمانگاه بیمارستان قبل از اجرای طرح تحول سلامت ماهانه 500 تا 800 نفر بود که این فضا برای این تعداد مراجعه کننده کافی به نظر می رسید اما با اجرای طرح و براساس دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صورت تمایل باید مطب های متخصصان و پزشکان در بیمارستان مستقر شوند.
دکتر «شوکتی» می افزاید: در حال حاضر آخرین آمار مراجعه کنندگان به درمانگاه در ماه بیش از 130 هزار نفر است و ما هم به این امر واقفیم که این فضا کافی نیست بنابراین با توجه به این مشکلات در قدم اول از فضاهای موجود استفاده کردیم و درمانگاه زنان و رادیولوژی را در ساختمان قبلی اورژانس 115 در داخل بیمارستان با پاره ای تعمیرات راه اندازی کردیم که تا حدودی از ازدحام جمعیت مراجعه کنندگان و بیماران کاسته شد.
درگام بعدی با توجه به بررسی انجام شده با تشکیل کار گروه تخصصی شبکه و نظر کارشناسی همکاران حوزه درمان و برگزاری نشستی با مقامات عالی شهرستان و درنهایت با نظر کارشناسی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مکانی با عنوان کلینیک تخصصی شماره 2 واقع در خیابان 10 دستگاه، انتخاب شد تا با فراهم شدن زیرساخت های مورد نیاز بتوانیم با انتقال تعدادی از متخصصان به این مکان بار مراجعات و ازدحام جمعیت را در بیمارستان کاهش دهیم.
قدم سوم
در قدم سوم نیز برای اخذ مجوز راه اندازی درمانگاه جدید در داخل بیمارستان پیگیری شد و با توجه به این کار مبلغ 13 میلیارد ریال برای ساخت درمانگاه جدید با متراژ حدود 500 مترمربع تخصیص داده شد که از اواسط آذر 94 ساخت پروژه آن آغاز شده و براساس قرارداد در 18 ماه به بهره برداری خواهد رسید.
وی اظهار امیدواری می کند: در آینده نزدیک با ساخت و راه اندازی این پروژه مشکلات کمبود فضای فیزیکی درمانگاه برطرف شود.
وی در پاسخ به گلایه از تاخیر پزشکان در درمانگاه تخصصی خاتم الانبیاء بیمارستان شهدا هم ادامه می دهد: در حال حاضر قاینات 25 پزشک متخصص دارد که 23نفر آن ها در دو شیفت صبح و عصر در درمانگاه تخصصی خاتم الانبیای بیمارستان مشغول خدمت رسانی هستند بنابراین چنانچه در زمینه حضورشان در درمانگاه تاخیری رخ دهد به طورحتم غیر عمدی بوده و بیشتر ممکن است مربوط به تخصص های تک نفره باشد که شاید در آن لحظه متخصص مربوط بیمار اورژانسی داشته باشد یا مجبور به حضور در اتاق عمل باشد که البته انجام عمل جراحی گاهی اوقات طولانی می شود.
25 پزشک متخصص
وی درباره گلایه از کمبود متخصص در بیمارستان و شهرستان هم این گونه پاسخ می دهد: درحال حاضر قاینات25 پزشک متخصص در رشته های مختلف دارد که 23 نفر آن ها در درمانگاه تخصصی بیمارستان شهداء در قالب طرح تحول نظام سلامت با فرانشیز و تعرفه دولتی به مردم خدمات ارائه می دهند که در زمینه داخلی و اطفال هر کدام 3 پزشک؛ زنان، قلب، ارتوپدی، رادیولوژی و بیهوشی هر کدام 2نفر؛ جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، چشم پزشکی، روانپزشکی، پوست، اورولوژی، داخلی مغز و اعصاب، گوش، حلق، بینی و پاتولوژی هر کدام یک نفر مشغول خدمت هستند که از این تعداد، متخصصان چشم، گوش، حلق، بینی، جراح مغز و اعصاب به صورت پاره وقت حضور دارند.
به گفته وی، با توجه به این که جمعیت شهرستان های قاینات و زیرکوه باهم 160 هزار نفر است نیاز مبرم به استقرار تمام وقت همه متخصصان به صورت مرتب در شهرستان احساس می شود و ما به طور مستمر پیگیر هستیم تا همه متخصصان دائمی استقرار داشته باشند، به علاوه پیگیر ارتقای تعداد پزشکان زن از 2 به 3 و جراح عمومی از یک به 2 نفر هستیم تا بتوانیم تا حدودی مشکلات درمانی شهرستان را کاهش دهیم.
بیمارستان دوم
وی درباره بیمارستان دوم و 96 تختخوابی این شهرستان هم می گوید: با توجه به پیگیری های انجام شده پروژه این بیمارستان براساس مجوز کمیسیون ماده 215 برنامه پنجم توسعه در اسفند93 مصوب شد و اعتبار لازم برای احداث آن طی 2 سال متوالی تامین و پیش بینی شده که در باغ گل های قاین استقرار یابد.
وی با بیان این که مجتمع آموزشی عالی سلامت قاین سال 1388 با عنوان دانشکده پرستاری و مامایی با پذیرش 38 دانشجو در رشته کارشناسی پرستاری آغاز به فعالیت کرد می افزاید: در سال 92 با پی گیری های انجام شده از سوی مسئولان، این دانشکده به مجتمع آموزش عالی سلامت ارتقاء یافت و در حال حاضر حدود 400 دانشجو و 5 عضو هیئت علمی دارد این مجتمع در 7 رشته تحصیلی شامل کارشناسی پیوسته پرستاری، اتاق عمل، هوشبری، بهداشت عمومی، کارشناسی ناپیوسته مامایی، کاردانی فوریت های پزشکی، تکنسین بهداشت دهان و دندان، مشغول تربیت دانشجو است.
به گفته وی، در سال جاری با مساعدت و پیگیری های مستمر علاوه بر اخذ مجوز مجتمع آموزش عالی سلامت، تقاضای تفکیک دانشکده پرستاری مامایی نیز به صورت مستقل مطرح شد.

کد خبر 510532

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =