به گزارش خبرآنلاین، اگر چه این روزها بیشترین منازعه میان دو لیست اصلاح طلبان و اصولگرایان است و گفته میشود که اعتدال گرایان و اصلاح طلبان نهایتا لیست مشترکی ارائه میدهند؛ اما اسامی لیستهای مطرح در گذر زمان از مجلس اول تا کنون تغییرات بسیاری داشته است. چه آنکه در آستانه مجلس اول رقابت میان لیست حزب جمهوری اسلامی با لیست بنی صدر و جبهه ملی بود و پیروز رقابت حزب جمهوری اسلامی شد. برای انتخابات مجلس سوم رقابت میان دو لیست مجمع روحانیون و جامعه روحانیت بود و مجمع روحانیون پیروز شد اما به فاصله چهار سال، نتیجه این رقابت در آستانه انتخابات مجلس چهارم بر عکس شد!
در انتخابات مجلس ششم، لیست دوم خردادیها که پس از پیروزی سیدمحمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری سال 76، گفتمان غالب را در جامعه رهبری می کردند، پیروز شد و همان ها در آستانه انتخابات مجلس هفتم، شکست خوردند.
آیا میدانید میزان مشارکت مردم در هر دوره از انتخابات بر میزان پیروزی هر یک از لیست های انتخاباتی چه تاثیری داشته است؟ میدانید چرا سلیقه مردم در انتخابات های پیاپی در حوزه انتخابیه پایتخت که نمونه ای از کل جامعه است، تغییر کرده؟ پیروزی هر یک از این لیست ها چه تاثیری بر ترکیب غالب کرسی ها در مجلس داشته و اکثریت و اقلیت کدام یک از جناح ها در هر یک از ادوار گذشته مجلس بوده اند؟ چهرههای شاخص هر یک از دو لیست های انتخاباتی چه کسانی بوده اند و اکنون همان چهره ها در کدام یک از لیست های موجود حضور دارند؟ آیا می دانید که رای آوری هر یک از لیست های موجود در آستانه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، منجر به ایجاد چه ترکیبی در مجلس خواهد شد و به این ترتیب مجلس دهم، با رای آوری کدام لیست شبیه مجلس پنجم با اقلیت اصلاح طلب مقتدر، مجلس ششم با اکثریت اصلاح طلب، یا هفتم با اکثریت اصولگرا خواهد شد؟
برای پاسخ به تمامی این سوالات می توانید کتاب بازیگران و بازیگردانان مجلس به قلم نسرین وزیری و با مقدمه دکتر علی مطهری را بخوانید.
برای دریافت این کتاب با شماره تلفن 66496204 الی 7 تماس حاصل فرمایید.
2727
نظر شما