عطیه بهره بر/ خبرآنلاین: استاندار کرمان در این آیین با اشاره به اینکه حدود سه ماه قبل موافقت نامه ایجاد نیروگاه های انرژی خورشیدی در کرمان امضا شد، گفت: به صورت مستمر روند اجرای این طرح را دنبال کرده ایم و ما وسواس داریم که کلنگ پروژه ای را نزنیم مگر اینکه مطمئن شویم بیش از 70 درصد اجرایی می شود. علیرضا رزم حسینی با اشاره به اینکه یکی از نعمات استان کرمان خورشید است، اظهار داشت: در استان ما 320 روز در سال تابش خورشید را داریم، اما از ظرفیت های این نعمت بزرگ غافل بوده ایم.
وی با اشاره به اینکه جایگاه رتبه کسب و کار در استان کرمان در دولت تدبیر و امید، افزود: دولت تدبیر و امید به دنبال هموارتر کردن مسیر سرمایه گذاری در کشور است. از مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی در پروژه نیروگاههای خورشیدی کرمان تقدیر می کنم و بدانید سرمایه گذارانی از کشورهای خارجی برای حضور در کرمان اعلام آمادگی کردهاند. استاندار کرمان تصریح کرد: بعضی از مدیران استان کرمان می گویند، بعضی ها به ما شک می کنند که چرا تا این حد پیگیر بخش خصوصی هستید، اما باید بگویم ما جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان را ادامه میدهیم و واهمهای نداریم، زیرا معتقدیم مدیران پاک مشخص هستند و مردم نیز آنها را میشناسند. رزم حسینی گفت: ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری در استان کرمان وجود دارد و با رفع تحریم ها فرصت برای سرمایه گذاری خارجی در کشور و استان مهیا شده است.
استان کرمان یکی از بهترین کریدورهای انرژی خورشیدی در جهان است
عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری جاسک هم با اشاره به اینکه استان کرمان یکی از بهترین کریدورهای انرژی خورشیدی در جهان است، گفت: از یزدان آباد تا جنوب راین در استان کرمان چندین هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی به ویژه با واحدهای 10 تا 50 مگاواتی می توان ایجاد کرد.علی شمس اردکانی از استاندار کرمان به عنوان مرد کار، کوشش و جهاد یاد کرد و گفت: پایمردی برای اجرای طرح ها قیمت دارد و باید از کسی که کار را انجام می دهد، تشکر کرد و آن را به حساب کس دیگری نگذاشت. وی با اشاره به اینکه جذب سرمایههای خارجی نیازمند حذف کاغذبازیهای اداری است، اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم کارخانجات تولید وسایل مورد نیاز تولید انرژیهای خورِشیدی را در استان راهاندازی کنیم. عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری جاسک تصریح کرد: سایت ماهان اولین سایت تعیین شده برای ایجاد نیروگاه خورشیدی در کرمان بوده است. وی از ایجاد کارخانجات جنبی واحدهای تولید انرژی خورشیدی دراستان کرمان خبر داد و گفت: امیدواریم پس از موفقیت در حداقل سه واحد از این نیروگاه ها بتوانیم کارخانجات تولید انرژی های خورشیدی را در استان کرمان احداث کنیم. شمس اردکانی در ادامه با بیان این مطلب که جلب سرمایه های خارجی غیر از بازی های اداری است، گفت: در سیستم های بروکراتیک براساس بودجه دولتی و سیستم اداری اقدام می شود تا کار را به سامان برسانند اما امروز در پی ابلاغیه های رهبری جذب سرمایه و کار بخش خصوصی اولویت دارد و بخش اداری کشور باید تنظیم گر، نظاره گر و پیگیر باشد. عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری جاسک افزود: سرمایه گذاران خارجی این پروژه دو ماه قبل بازدیدی از این منطقه داشته اند و گفتند که این منطقه از جاهای بسیار خوبی که در چین انتخاب کرده بودیم، بهتر است. شمس اردکانی اظهار داشت: امروز با همت جمعی کلنگ این سایت زده می شود و شرکت برق منطقه ای باید به فکر دو پست دیگر برای واحدهای دیگر این منطقه باشد. وی در پایان خاطر نشان کرد: اوج ساعات مصرف برق از سرشب به بعداز ظهر تابستان منتقل شده و همزمان واحدهای فتوولتائیک بیشترین بهره دهی را دارند و انرژی خورشیدی برای توسعه صنعتی یار خوبی است.
کرمان از نقاط قابل توجه برای سرمایه گذاری است
معاون سازمان انرژی های نو ایران (سانا) نیز در این آیین با اشاره به اینکه میزان تابش خورشید در ایران حدود پنج مگاوات ساعت است، افزود: استانهای کرمان، یزد و مناطق مرکزی ایران از نقاط قابل توجه در دنیا برای سرمایهگذاران در تامین برق هستند. جعفر محمد نژاد با اشاره به اینکه یکی از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر است، گفت: در پنج سال آینده تولید پنج هزار مگاوات از طریق تجدیدپذیر را برنامه ریزی کرده ایم و با رویکرد جدید وزارت نیرو در ابتدای سال جاری، قیمت خرید تضمینی برق تجدید پذیر اینقدر جاذبه داشت که شاید بهترین قیمت در دنیا از دید سرمایه گذاران خارجی باشد. وی تصریح کرد: به ازای هر مگاوات انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای پنج و نیم نفر شغل ایجاد می شود و این انرژی در زمینه صرفه جویی در مصرف آب و کاهش مسائل زیست محیطی نیز تاثیر به سزائی دارد.
معاون سازمان انرژی های نو ایران گفت: از آنجا که نظام جمهوری اسلامی نظامی برای رسیدن به توسعه پایدار است، برای رسیدن به عمران و آبادانی در کشور باید از این ظرفیت استفاد شود. وی افزود: از ابتدای سال تاکنون بیش از 200 جلسه با سرمایه گذاران خارجی داشته ایم و همه مصمم هستند و فضای سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر در ایران بسیار مساعد است و اگر بتوانیم هوشمندانه پذیرای سرمایه گذاران باشیم می توانیم فضای اشتغال کشور را بهتر کرده و بحث زیست محیطی را بهبود ببخشیم. محمد نژاد گفت: در برنامه پنج ساله آتی کشور پنج هزار مگاوات انرژی از انرژی های تجدید پذیر تعیین شده است.امیدواریم با رویکرد جدید وزارت نیرو که مورد استقبال بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته بتوانیم به نحو شایسته کار کنیم.
استان کرمان برای توسعه انرژی های پاک ظرفیت مناسبی دارد
مدیرعامل برق منطقه ای استان کرمان نیز در آیین با اشاره به اینکه طرح نیروگاه خورشیدی طی چهار ماه به مرحله اجرایی رسیده، گفت: در سطح کشور فقط یک سایت خورشیدی یک مگاواتی راهاندازی شده است، اما استان کرمان از نظر تابش قابلیت خوبی برای توسعه انرژیهای پاک دارد. علی اصغر نصرالهی تصریح کرد: سرمایهگذاران خارجی نیز همراه با سرمایهگذاران ایرانی در پروژه شش سایت نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی همکاری میکنند همچنین این نیروگاه ها در این وسعت برای اولین بار در سطح کشور ایجاد می شود. وی با اشاره به امضا تفاهم نامه احداث این نیروگاه ها در 11 آذرماه سال جاری افزود: نیروگاه خورشیدی در بازه زمانی 18 ماهه به بهره برداری می رسد. مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان کرمان در پایان گفت: هزینههای تمام شده هماکنون پنج میلیارد تومان است و امیدواریم به سمت انرژیهای پاک برویم. با تجاری شدن انرژی پاک میتوان گامهای محکمتری برای استفاده از انرژیهای پاک برداریم.
نظر شما