مهر نوشت: نویسنده مجموعه «کیمیا» معتقد است این سریال نوعی گفتمان اجتماعی ایجاد کرد که نیاز امروز جامعه ما است.

مسعود بهبهانی نیا نویسنده مجموعه تلویزیونی «کیمیا» گفت: هر مجموعه ای ابتدا با هدف سرگرمی تولید می شود و کیمیا هم توانست به مدت ۵ ماه مخاطب را با خود همراه کند. سرگرم کردن هر شب مردم در طول پنج ماه کار آسانی نیست مخصوصا اگر داستان آن بخواهد با نگاه به حوادث و تحولات اجتماعی سال های اخیر حرف هایی برای گفتن داشته باشد.

وی افزود: اولین نتیجه این سریال علاوه بر درگیر و سرگرم کردن نسل های مختلف، بحث هایی بود که هم بین مردم و هم در فضاهای مجازی حول موضوعاتی همچون انقلاب، دفاع مقدس، شکل ارتباط نسل قدیم و جدید، خانواده، طلاق و حتی اشتباهات کیمیا مطرح شد. این بحث و گفتگوها  در شرایطی که فرهنگ ما از نبود گفتمان  اجتماعی رنج می برد، قابل اعتنا است.

شخصیت های «کیمیا» وارد زندگی مردم شدند

بهبهانی نیا درباره تاثیرگذاری شخصیت های مجموعه «کیمیا» گفت: خوشحالم کاراکترهای روی کاغذ جان گرفتند و برخی از آنها حتی از قصه بیرون زده و وارد زندگی مردم شدند به طوریکه در گفتگوهای مردمی متوجه می شویم از کیمیا و خانواده اش مرتبا مثال می زنند یا برخی برای شخصیتی همچون آرش احساسات به خرج می دهند و فراتر از قصه برایش داستان پردازی می کنند.

این نویسنده درباره روند قصه این مجموعه گفت: طرح اولیه بر مبنای حوادث و ماجراهایی بود که حول محور شخصیت اصلی داستان شکل گرفت که دختری از نسلی معترض و آرمانخواه است به همراه خانواده اش به مرور با چالش هایی روبرو می شوند و مخاطب را با خود همراه می کنند.

وی ادامه داد: «کیمیا» در ابتدای قصه دختری کنجکاو و حقیقت طلب و آرمانگراست که با مسایل اجتماعی مسئولانه برخورد می کند و به همین سبب دچار گرفتاری هایی می شود اما هرچه جلوتر می رویم و به زمان معاصر نزدیک می شویم افت و خیزهای کمتری در روایت های پرهیجان اجتماعی می بینیم و به زندگی شخصی کیمیا نزدیکتر می شویم.

برخی منتقدان از سطح عبور نکردند

نویسنده مجموعه «ترانه مادری» درباره انتقادهایی که به نواقص ظاهری کار وارد شده و باعث دیده نشدن موضوع اصلی می شود، گفت: برخی نقدها از سطح عبور نکردند و تنها درگیر ظواهر شدند در صورتی که سینما و تلویزیون یک هنر جمعی و گروهی است و فیلمنامه جزئی از یک کل است. اگر هر یک از بخش ها مثل گریم، دکور، بازیگری و عوامل دیگر آنطور که باید عمل نکنند بر حاصل کار سایرین تاثیر می گذارند و در نهایت خروجی گاهی دچار نواقص می شود اما محتوای اثر که ناشی از داستان، شخصیت پردازی و ماجراهای انتخاب شده از دل تاریخ است، اهداف و لایه هایی دارد که معمولا نقدهای خوب سراغ کشف و بازنمایی آنها می روند.

وی گفت: در «کیمیا» به دنبال بازآفرینی نقش زن در تاریخ معاصر بودم. به نظر من پرداختن به نقش و جایگاه زن در جامعه یکی از ضرورت های عصر امروز به حساب می آید چرا که در این زمینه کم کاری و غفلتی بزرگ صورت گرفته است. در ترسیم چهره یک زن دو وجه از ویژگی های واقعی و ایده آلی در هم تنیده می شود. به عبارتی هم تصویری از آنچه زنان بوده اند ارائه می شود و هم نیازهای زن امروز در ارتباط با جامعه لحاظ می شود.

این نویسنده درباره واکنش های اجتماعی گفت: برخی نقدهایی که در فضای مجازی دیدم به ویژه آنها که از سوی برخی دختران امروزی مطرح شده بود واکنش نسبت به ایفای حقوق زن در داستان بود. برخی حتی کتک زدن مرد را مجاز می شمردند و به آرش قصه در دروغ گویی و پنهانکاری و رفتار نامناسب با کیمیا حق می دادند و این نشانه فرهنگ ستم پذیری تاریخی است که در فرهنگ ما نهادینه شده و متاسفانه به غلط از آن به عنوان صبوری و مدارا یاد می شود.

زنگ خطر

بهبهانی نیا تاکید کرد: نکته با اهمیت دیگر اینکه نسل جدید، آرمانخواهی و نسل آرمانخواه را نمی شناسد و آدم هایی همچون کیمیا و پیمان برایشان غریبه است. وقتی جوانان احساس می‌کنند کاراکترهایی که برای اهداف بزرگ، زندگی شان را به خطر می اندازند دور از ذهن هستند و نمی توانند با این ویژگی های اخلاقی ارتباط بگیرند زنگ خطری است که باید جدی گرفت. متاسفانه نسل امروز با جوانان دهه ۵۰ تفاوت های فاحشی دارند و ارزش هایی را از یاد برده اند که بیش از هر چیزی حکایت از شکاف عمیق میان دو نسل دارد.

وی در پایان گفت: اگر کیمیا را برآمده از نسل آرمان خواه و انقلابی بدانیم، آرش و پیمان دو جهت متضاد برای ادامه مسیر این حرکت اجتماعی است. آرش ثمره پدری چون مشفق است که روابط و روش هایش بر اساس دروغ و تزویر و ریاکاری و دسیسه و رشوه بنا شده در حالیکه پیمان سمبل وفاداری به ارزش های اخلاقی و انقلابی است. جدایی کیمیا از آرش هم ناشی از همین تفاوت دیدگاه ها و ویژگی هاست. دو دنیای متفاوتی که هرگز تناسبی با هم ندارند.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 510943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    4 46
    الان اونایی که می گن کلا با صدا و سیما قهر هستند در مورد بدی کیمیا پیام میدن. درحالی که قهرکرده با سیما نباید از برنامه ها با خبر باشه
    • مهدي IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
      5 2
      بدون نام 10:46 خيييلي خوبي ، همين.
  • دکتر یوسف A1 ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    45 6
    کیمیا ضعیف ترین سریال دوران انقلاب بود حیف از این همه سرمایه گذاری افسوس افسوس
    • باربد قائم شهری IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
      12 1
      خیلی وقت ها جزئیات یک فیلم را قوی و تاثیرگزار میکند ولی این فیلم در جرئیات به صورت منفی تاثیر گزار بوده و طنز آن تو جامعه پخش شده مثال مخالف کیمیا "دکتر قریب"
  • بی نام A1 ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    29 3
    ««برخی منتقدان از سطح عبور نکردند»» اتفاقا از سطح که عبور میکنی خیلی اشتباهات فاحش و ناشیانه مشخص می شود. آقای نویسنده ای که به خودت اجازه می دهی خیلی راحت به اقوام مختلف توهین کنی واقعا شرم بر تو که این همه با گرایشهای تعصبی فیلم می نویسی. فیلم شما سطح و عمقش پر از دروغ و اشتباه و سطحی نگری بود. در یک کلام خیلی آبکی فیلم ساختید خسته نباشید.
  • بی نام IR ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    20 2
    من از نسل دهه پنجاه هستم و خیلی خوب تونستم با سریال ارتباط برقرار کنم اما دخترم که دهه هفتاد بنظرش رفتارهای کیمیا و پیمان خیلی غیر واقعییه و پسرم که دهه هشتاده بجز صحنه های تیر اندازی اصلا سریال رو نگاه نکرد.....
  • نادیا A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    30 1
    اقای بهبهانی این رو نگه چی بگه فقط پول بیت المال رو هدر دادین
  • بی نام A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    33 3
    شاید منظورش جوک سازی بوده نه جریان سازی .
  • سعیده IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    6 29
    خیلی سریال خوبی بود چرا تحمل حقیقت رو نداریم؟ واقعا کیمیا تونست حقیقت اتقلاب و جنگ رو به مردم نشون بده
  • لیلا IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    2 33
    کیمیا یک زن واقعی ایرانی بود که نشون دهنده شخصیت زن واقعی در اسلام و ایران بود
  • لیلی IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    23 2
    خیلی سریال خوبی بود نسخه زنانه بتمن بود دیگه
  • بی نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    21 0
    سریالی که نویسنده اش به خودش زحمت نمی دهد چند تا کتاب تاریخ و خاطرات بخواند و تهیه کننده اش فرق بین محمدتقی جعفری و محمدمهدی جعفری را نمی داند.
  • بی نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    18 1
    پیمان و کیمیا نه برای این نسل که برای همه نسل ها غریبه ان. کیمیا و پیمان میانسال همسن و سال همون پدر و مادرهای انقلابی ما هستن ولی برای اونها هم غریبه ان.
  • نوری IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    31 1
    کیمیا باز آفرینی نقش زن در عصر معاصر؟ زن عصر معاصر شب تا صب داره میدویه که اجاره خونه بده و بتونه زندگیش رو تا سر ماه برسونه. چی میگی شما؟
  • ببعی IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    7 1
    والا کلاه قرمزی و جیگر و ببعی آموزنده ترن تا این کیمیا خانوم
  • ندا IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    5 1
    شاید عصر معاصر نویسنده با عصر معاصر ما فرق داره لابد تو فضای قصه هاشون زندگی میکنن ایشون..
  • جواد IR ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    6 1
    ای بابا از همه ک نمیشه انتظار داشت شهاب حسینی باشن که ب خاطر دغاع از امیریوسفی و فیلمش استعفا داد از جشنواره بعضیا هم هستن سفارشی ان هرچی بهشون سفارش دادن میسازن..
  • خسرو IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    2 1
    نمیشه همش ی طرفه ب قاضی رفت در نوع خودش بدد نبود نمیگم خوب یا عالی بود صرفا بد نبود کار ضعیف بود قبول ولی چی بسازن به جاش؟ باید ی چیزی باشه ک پخش شه دیگه
  • مرضیه IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    1 2
    من ک دوستش داشتم آدم رو سرگرم می کرد
  • تینا IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    1 2
    کیمیا اون ی درصد از مردم رو هم که تلویزیون می دیدن رو هم زده کرد که دیگه نگاه نکنن
  • بی نام IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    2 1
    ما چرا رو کارهایی که ذوشون تبحر نداریم اصرار میکنیم؟ سریالهای غیر بلندمون ده سال ی بار توش ی زیر تیغ در میاد اونوقت میخوایم صد قسمت بیشتر بسازیم، موفق هم باشیم
  • حامد سبزی پور A1 ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
    0 1
    باسلام. استاد بنده یک جوان همدانی هستم که فیلم نامه ی سریالی نوشته وچندین سال است در رشته تئاتر فعالیت دارم . از شما تقاضا دارم به من کمک کنید تا بتوانم در عرصه سینما فعالیت کنم .