اما همیشه این جراحیها ختم به خیر نمیشود. عمل جراحی گاهی اوقات به دلیل نبود مهارت کافی جراح باعث وجود آمدن مشکلاتی میشود که ممکن است تا پایان عمر شخص را آزار دهد.
«بهروز احمدی» در حالی که روی تخت بیمارستان خوابیده منتظر سومین عمل زیبایی خودش است. وی از جراحیهای ناموفق قبلی خود به خبرنگار همشهری میگوید: بینیام بر اثر سانحهای در کودکی انحراف پیدا كرد و چهرهام را بههم ریخت. وقتی به دکتر زیبایی مراجعه کردم، گفت در کنار جراحیام عمل زیبایی هم انجام دهم. احمدی میافزاید: با صحبتهای پزشک وسوسه شدم و بینیام را به تیغ جراح سپردم اما نه تنها فرم بهتری پیدا نکرد، بلکه پس از مدتی در تنفس مشکل پیدا کردم. حال منتظر جراحی سوم هستم تا شاید بینیام به همان شکل نافرم خود برگردد. وی در خصوص آشناییاش با پزشک زیبایی خود اظهار میکند: اشتباه نخست را خودم انجام دادم، زیرا در انتخاب پزشکم دقت نکردم.
بینیام را به حالت اول برگردانید
«فرزانه صادقی» نیز از جوانانی است که جراحی زیبایی ناموفقی داشته و به وسیله فضای مجازی با پزشک خود آشنا شده است. او بار نخست برای عمل زیبایی به دکتر مراجعه کرد و پس از عمل زیبایی بر اثر سانحهای به زمین خورد و با یک بینی بسیار نامناسب مواجه شد. وی ادامه میدهد: پس از آن اتفاق تنفس برایم اصلا ممکن نیست و از راه دهان نفس میکشم و خواب از چشمانم ربوده شده است. صادقی اکنون منتظر جراحی بعدی خود است و در این مورد میافزاید: میترسم این جراحی هم ناموفق باشد. فقط آرزو میکنم بینیام به شکل قبلی برگردد اما حال با این دماغ کج وکوله نمیتوانم چهرهام را نمایان کنم و مجبورم که وقتی بیرون میروم با ماسک صورتم را بپوشانم.
تبلیغات غلط و مخرب
تمایل به زیبایی و کشش به چهرهای زیبا یکی از نیازهای درونی هر بشری است اما به مدد برخی رسانههای جمعی مانند تلویزیون و تبلیغات غلط آنها معنای زیبایی در جوامعی مثل جامعه ما تغییر کرده است.این نخستین بند از صحبتهای «فاطمه بیات» جامعه شناس زنجانی است.
بیات بر این باور است، تبلیغات مخرب و آموزههای اکتسابی غلط از محیط، بشر امروزی را به موجودی دوستدار ظواهر تبدیل کرده است اما بخش بعدی مشکلات روانی برخی از افراد است که به دنبال زیبایی بیشتر هستند هیچ مشکل پزشکی ندارند اما خواستار جراحی زیباییاند.
به نظر این جامعه شناس، از لحاظ روانی مهم ترین عللی که باعث میشود شخصی به سمت و سوی جراحی زیبایی آن هم بدون نیاز کشیده شود عواملی چون کمبود اعتماد به نفس و خودکم بینی است. بسیاری از این افراد برای آنکه بگویند چیزی کم ندارند تن به این عمل میدهند تا از این طریق جبران مافات کنند.
بیات با تاکید بر اینکه زیبایی ظاهری بیش از حد میتواند برای قشرهایی از جامعه مخرب باشد و حتی موجب زدن ضربههایی به خانواده شود، میگوید: این دست مسائل باعث میشود نگاه ابزاری و کالایی در زنان بیشتر رواج یابد که در ادامه آن با توجه به آسیب پذیر بودن آنها در جامعه کنونی باعث افزایش سود جویی از این قشر میشود.
وی در خصوص جراحیهای زیبایی مردان و دلایل افزایش آن در این قشر میگوید: امروزه جراحی زیبایی همهگیر شده است و مردان نیز از این موضوع مجزا نیستند.
بیات ادامه میدهد: مدیریت جامعه باید به گونهای عمل کند که مردم از جراحیهای غیر ملزوم خودداری کنند. یکی از این محدودیتها میتواند با بازنگری در قوانین صورت گیرد. ابتدا باید این موضوع آسیبشناسی و بررسی دقیق شود تا مردم آگاه شوند و بدانند چه خطرات پنهانی در رواج بیرویه جراحیهای زیبایی از نظر اجتماعی و پزشکی وجود دارد.
نظر شما