روایت صالحی از حمله به سفارت انگلیس/به جده رفته‌بودم در مذمت حمله به سفارت صحبت کنم، تلفنی خبردار شدم

علی اکبر صالحی در گفتگوی اختصاصی با خبرآنلاین از ماجرای عجیب حمله به سفارت انگلستان در دوران مسئولیت او در وزارت خارجه می گوید.

علی اکبر صالحی از مدیران خوش گفتگوی جمهوری اسلامی است. وزیر خارجه سابق، که دو سالی است دوباره به شغل پیشین خود بازگشته و در سازمان انرژی اتمی حضور دارد سالهاست در رده مدیران ارشد و رده یک نظام جمهوری اسلامی طبقه بندی می شود و روایت های او از اتفاقات و رخدادهای تاریخ جمهوری اسلامی خواندنی و شنیدنی است. 

برای مرور زندگی سیاسی او به سازمان انرژی اتمی رفتیم و گفتگوی کاملی با علی اکبر صالحی انجام دادیم. 

آقای صالحی در بخشی از گفتگوی مفصل خود با خبرآنلاین به ماجرای حمله به سفارت بریتانیا و همزمانی آن حادثه با سخنرانی ایشان در جده و شرایط سختی که برای وزیر خارجه وقت ایجاد کرد، اشاره کرد که بخش هایی از آن روایت را در ادامه می خوانید. 

آقای صالحی در این رابطه می گوید: 

من آن زمان بنا به دعوت آقای ولید معلم وزیر خارجه سوریه به جده رفته بودیم تا در سازمان همکاری های اسلامی سخنرانی کنم. دلیل آن حضور هم این بود که آن سازمان تصمیم گرفته بود سوریه را به دلیل حمله به سفارتخانه های کشورهای مختلف از جمله کشورهای عربی در دمشق، مجازات کنند. چرا که این اتفاقات را از چشم دولت می دیدند. آقای معلم به من زنگ زد و از من خواست به این کنفرانس بیایم و از موضع سوریه دفاع کنم. من در راه بودم و متن صحبت هایم را آماده کرده بودم که بگویم حمله به این سفارت ها ربطی به دولت ها ندارد و نباید همه چیز را از چشم دولت دید و نگاه خصمانه ای با سوریه نداشته باشید و مسائلی از این دست، که یکباره به من خبر دادند در تهران به سفارت انگلستان حمله شده است. من  واقعا شگفت زده شدم. به یاد دارم که در یکی از بزرگراه های جده و در ماشین در حال حرکت بودیم که از راننده خواستم توقف کند تا مدتی فکر کنم و ابتدا تکلیف مسئله خودمان را روشن کنیم و بعد به سراغ سوریه و حمله به سفارت های عربی در دمشق برویم. 

من بلافاصله با ایران تماس گرفتم و وضعیت را جویا شدم. از آن طرف وزیر خارجه انگلستان که آن زمان ویلیام هیگ بود با من تماس گرفت و من به ایشان گفتم از این اتفاق متاسف هستم ولی شما نگران نباشید، من مسئله را حل می کنم. ایشان گفتند مشکل ما این است که حدود پنج یا شش نفر از دیپلمات های ما که در سفارت بودند حتی نمی دانیم کجا هستند و نگران جان آنها هستیم. من به آقای هیگ اطمینان خاطر دادم که مشکلی پیش نمی آید. 

از آن طرف مدام از تهران ماجرا را پیگیری می کردم و واقعا هم مسئله حاد و مشکل بود و خیلی از مسئولین وقت هم با این حمله همراهی کردند و خیلی از جبهه های سیاسی هم با این ماجرا همراهی کردند و حتی در برخی رسانه ها نوشتند که ما باید ابتدا وزارت خارجه را اشغال می کردیم و بعد به سراغ سفارت بریتانیا می رفتیم. 

آقای صالحی در ادامه افزود: ما واقعا خیلی مظلومیت کشیدیم و الان اصلا فضا قابل مقایسه با دوران بنده نیست. آن زمان از همه طرف و از همه گروه های سیاسی به من و وزارت خارجه حمله می کردند. 

وزیر خارجه سابق کشورمان همچنین ادامه داد: قبل از اینکه به سخنرانی برسم با تهران و لندن دائما در تماس بودم تا سطح تنش ها بخوابد. از آن طرف هم به دوستانمان در وزارت خارجه گفتیم به سفارت انگلستان بروند و همراه سفیر و هیئت دیپلماتیک انگلیس باشند که مبادا خدایی نکرده در معرض خطر قرار گیرند. ضمن اینکه خروج نیروهای خودسر هم از سفارت به این سادگی انجام نشد و ما هرچه می گفتیم این افراد از سفارت بیرون نمی رفتند تا اینکه ساعت ۱۱ شب بالاخره با رایزنی های فراوان، قائله ختم شد، هرچند هزینه های بسیاری متوجه کشور شد. 

آقای صالحی همچنین ادامه داد: آن حادثه واقعا اتفاق بسیار بد و تلخی بود که حتی حضرت آقا هم بسیار تند موضع گرفتند و گفتند: «من از این کار بدم آمد» این خیلی تعبیر قوی و تندی بود و نشان از عمق آن رفتار غیرمسئولانه گروهی داشت که هزینه های فراوانی متوجه منافع ملی کشور کردند. 

 

 

مشروح گفتگوی مفصل خبرآنلاین با علی اکبر صالحی که در خصوص ادوار مختلف مسئولیت های سیاسی ایشان در جایگاه های مختلف است، به زودی منتشر می شود. 

۵۰۵۰

کد خبر 515180

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی A1 ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    79 3
    حمله به سفارت هر کشوری در ایران باید مجازات جرمش معادل مجازات جرم به دست گرفتن سلاح بر علیه مملکت باشد و باید مجلس هر چه سریعتر این مجازات را تعریف کند تا دیگر کسی وجه کشور را به بازی نگیرد
  • بی نام IR ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    66 2
    .. ما هرچه می گفتیم این افراد از سفارت بیرون نمی رفتند .. خیلی خنده داره ... آقا بیایید بیرون جوون من اینجا سفارته ... والااا
  • بی نام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    19 4
    تصرف سفارت ریشه در درک مناسبات مدرن دارد یه چیز تو مایه های طرف فحش مادر داد ما غیرتی شدیم نفهمیدیم که اصلا در دنیای جدید به این صورت معنا ندارد اگر فهم درست ایجاد شود این افراد خودشان خجالت می کشند
  • بی نام A1 ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    68 4
    کشور اگر صاحب داشت آنها رو مجازات میکردند نه اینکه باهاشون همراهی کنند، اون موقع میگن احمدی نژاد بود حالا که روحانی اومده چی شد چرا عاملان حمله به سفارت عربستان رو آزاد کردند، فقط یکسری افراد خود رو با این کارها بالا میکشن و چوبش رو مردم و ملت بیچاره میخورن
    • بی نام RO ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
      40 2
      احسنت، اون موقع مي گفتند احمدي نژاد، حالا چي؟ روحاني كه كاملا موضعش مشخصه. اخه بدبختي اينه كه نيروهاي امنيتي تحت فرمان دولت نيستند اما به كشورهاي خارجي بايد دولت پاسخ بده.
    • بی نام A1 ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
      11 0
      مشکل برخورد ضعیف قوه قضاییه است.
  • بی نام A1 ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    35 0
    داخل یک سفارت که خاک اون کشور حساب میشه رفتند . اون وقت شما باید ازشون خواهش کنید که تشریف بیارید بیرون.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    33 1
    رهبری باید جلوی این خودسری ها را بگیرند تا از هزینه هایی که از این بابت به کشور تحمیل میشود جلوگیری کند.
  • اميد GB ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    16 0
    كوچكترين تاثيرش اينه كه يكى از دوستان بعد از ٣ سال هنوز نتونسته ويزا براى همسر قانونيش بگيره .....
  • سجاد A1 ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    5 0
    بعضی افراد سندروم حمله به سفارت دارن.باید یه فکر اساسی کرد.مثلا اسم سفارت رو برداریم و به جاش از واژه انگلیسیش امباسی embassy استفاده کنیم یا یه سری سفارت خودمون هر یه کیلومتر در میون تاسیس کنیم بگیم به اینا حمله کنید و ...
  • وحيد DE ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    4 2
    طبق معمول اچمز شدن نيروي انتظامي و توهم اينكه اين افرادبه يه جايي وصلن باعث عدم برخورد با اين ادما ميشه و گاها اشنايي و رفاقتهاي قديمي ليدرهاي اين گروه با فرماندهان اين نيرو كه البته دومي حدس بنده ميباشد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین