۰ نفر
۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵

بعد از انتخابات پارلمانی در ایران، حالا سه شنبه بزرگ در آمریکا است و تا اندازه زیادی تکلیف نامزد نهایی هر دو حزب در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور مشخص می شود.

مهدی دل روشن: این روزها، مردم آمریکا هم یک نوع دوران «پسابرجام» را تجربه می کنند؛ برجام فقط برای ایرانیان نیست، مردم ایالات متحده هم که اکثریت آنها مخالف جنگ هستند خیلی خوب می دانند که برجام، سایه یک جنگ ناخواسته را از سر آمریکا کم کرد!

جنگی که اگر اتفاق می افتاد دوباره میلیاردها دلار باید هدر می رفت و هزاران سرباز آمریکایی کشته می شد و قطعاً واشنگتن بازنده شماره یک آن بود. این درست کابوسی مرگبار برای «رویای آمریکایی» است. آمریکایی ها، خیلی هایشان احتمالاً نتایج انتخابات پارلمانی و مجلس ایران را فهمیده اند. حالا نوبت آنهاست که تصمیم بگیرند. میدانیم که بیشترشان از امثال دونالد ترامپ، متنفر هستند، همان طور که نفرت از جنگ تمام وجودشان را فرا گرفته است.

بیشتر مردم ابالات متحده، قطعاً یک شومن را به عنوان رئیس جمهور قبول نخواهند داشت؛ شومنی به نام ترامپ که نه از علم سیاست چیزی می داند نه از دانش دیپلماسی؛ او فقط اهل نمایش است و بلد است با دیکته ای که از مشاورانش می گیرد، «گرد و خاک» به پا کند. همین هایی هم که الان دور او جمع شده اند و «ترامپ ترامپ» می کنند با تمام احترامی که برای نظرشان قائل هستم، فکر می کنم بیشتر بخاطر  نوعی سرخوردگی به سمت «املاک چی» نیوریورکی رفته اند.

از سوی دیگر، صرف دموکرات بودن هیلاری کلینتون هم اصلاً دردی را دوا نمی کند؛ او هم به موقع خودش، یک جنگ طلب است در قامت ترامپ. هنوز یادمان نرفته که در زمان سکانداری وزارت خارجه چگونه به صورت آشکار، دشمنی اش را با ایرانی ها نشان می داد. او اگر خیلی توانایی داشت، «بیل» را جمع و جور می کرد تا داستان استیضاح همسرش، پیش نیاید. اگر قرار بود یک زن رئیس جمهور آمریکا شود، کارلی فیورینا صد برابر بهتر از هیلاری بود؛ زنی که جمهوریخواه بود اما صلح طلبی در نطق های تبلیغاتی اش و کلاً بک گراند کاری اش، نمود داشت و او را نه بعنوان یک صلح طلب بلکه بعنوان یک «صلح گرا» تضمین می کرد. 

شاید گزینه ای که حداقل های ما ایرانی ها را برآورده می کند، برنی سندرز باشد. مردی دموکرات که سرد و گرم روزگار را چشیده، مخالف سیاست خارجی فعلی و گذشته ایالات متحده است و کلاً دوست دارد آمریکا را از خاورمیانه جمع کند و به خانه بازگرداند! او دنبال عذرخواهی عملی بابت 28 مرداد 1332 است و به یک عذرخواهی شفاهی، بسنده نمی کند. برنی دنبال سیاست های داخلی است و مخالف دخالت آمریکا در امور جهانی از راه نظامی و زیر پوستی است. امیدواریم در سه شنبه بزرگ، مردم آمریکا در انتخابات پیش رو، احساسات ترامپی را کنار بگذارند و با درک پیام انتخابات فوریه ایران، یک «مارس» هوشمندانه را در تاریخ ثبت کنند تا در نوامبر پاییزی، یک رئیس جمهور منطقی و با تجربه برای سال 2017 کت و شلوار به تن کند. امیدواریم مردم آمریکا، جنگ طلبان و افراط گرایان را از روی ریل بردارند!

5050

کد خبر 515282

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    1 2
    در بین جمهوری‌خواهان موجود، ترامپ بهترین گزینه برای ایران است. زیرا در بین سه نامزد اصلی جمهوری‌خواه روبیو، کروز و ترامپ کمترین و ملایم‌ترین مخالفت‌ها را با برجام داشته.همچنین او حتی در صورت رئیس‌جمهور شدن توان ایجاد اجماع داخلی و بین‌المللی برای پیشبرد سیاست‌هایش نخواهد داشت و دوره ریاست‌جمهوری او دوره‌ای از انزوا برای ایالات متحده خواهد بود. به نوعی می‌توان گفت ترامپ، احمدی‌نژاد آمریکاست. برخلاف اصولگراهای ایران مطمئنا جمهوری‌خواهان آمریکا حاضر نیستند به خاطر یک یا دو دوره ریاست جمهوری ترامپ تا سال‌ها لکه ننگی بر پیشانی حزبشان بگذارند. اتفاقی که در ایران افتاد و باعث شکست اصولگراها در دو دوره انتخابات اخیر و احتمالا چند دوره در آینده خواهد شد.
  • بی نام A1 ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    15 3
    امریکاییها نمیدونند ایران کجاست چه برسه به اینکه نتایج انتخاباتمون رو دنبال کنند.
  • محمد A1 ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    9 0
    مطمئن باشین ترامپ و کلینتون بالا میان
  • بی نام A1 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    3 3
    به انتخاب برنی سندرز امیدواریم...
  • بی نام A1 ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    2 0
    هر کی میاد کمتر سنگ جلوی پای ایران بندازه
  • رضا A1 ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    11 1
    این مقاله از دل ایران بود و نه از دل امریکایی ها،اتفاقا الان 95 درصد و شاید 99 درصد مردم امریکا نمیدونن که نتیجه انتخابات ایران چی شده و احتمالا اصلا نمیدونن در ایران انتخابات بوده و در واقع اصلا اهمیت نمیدن به این موضوع ها،اونا به اقتصاد و کار و بهداشت و.... خودشون اهمیت میدن و در سیاست خارجی هم بتونه امریکا رو به عنوان ابر قدرت معرفی کنه،البته امیدواری خوبی هست که سندرز بشه رییس جمهور و بهترین حالت برای ما ایرانی ها
  • ahmad A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    3 1
    به نظرم نویسنده این سطور بیش از حد رویا پردازی کرده است که فکر میکند مردم امریکا الان هم نتیجه انتخابات ایران را میدانند و هم پیام ان را دریافته اند در حالیکه اکثر قریب به اتفاق مردم امریکا اصلا نمیدادند ایران کجاس کیه خوردنی پوشیدنیه.
  • بی نام IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    1 4
    همشون سر و ته یک کرباسن... خشن و کودک کش...
  • بی نام GB ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    6 0
    آره خیلی خوبه که برنی سندرز موفق بشه . اما آمارها حاکی از پیشتازی هیلاری کلینتون است . آمریکایی ها به فکر کشور خودشون هستند نه به فکر آرزوهای نوشته شده ایرانی ها در این متن . اینطور که در اینجا نوشته شده هیلاری کلینتون جنگ طلب نیست . البته مثل سندرز هم نیست . اما مردم آمریکا خوب به آنها گوش داده اند و هیلاری کلینتون را انتخاب کرده اند . و البته هیلاری که یک زن سیاستمدار کارکشته است خیلی بهتر از دونالد ترامپ است .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین