به گزارش خبرآنلاین، دوازده هزار مثل فارسی به قلم ابراهیم شکوریزاده بلوری از سوی انتشارات بهنشر به عنوان پرفروشترین کتاب سال 88 این انتشارات معرفی شد. این
کتاب حاضر مجموعه کاملی از امثال متداول و رایج در زبان فارسی است که در آن بیشتر امثالی که مردم در زندگی روزمره خود در موارد گوناگون و مقاصد مختلف بکار می برند و یا نویسندگان و گویندگان در مواقع حاجت بدانها تمثل می جویند، گنجانده شده است. اهمیت این فرهنگ بی شک در گرو کثرت تعداد امثال نیست بلکه بیشتر دریافتن معادلهای فراوان و ضبط آن معادلها در ذیل هر مثل است.
کتاب که با قیمت 6هزار تومان روانه بازار شده، در 1152 صفحه تا به حال چندین بار تجدید چاپ شده است.
برخی از امثال مندرج در این کتاب بدین شرح است:
آبادانی ظلم به یک باد بسته است
آب از سرچشمه گل آلود است
آب اگر قوت داشت قورباغه زنجیر پاره می کرد
آب انبار شلوغ کوزه بسیار می شکند
آبان ماه را بارانکی دی ماه را برفکی فروردین ماه شب ببار روز ببار!
آب به آب می خورد زور بر می دارد
آب تا جاری است این آسیاب در گردش است
آبجی خانم تو مطبخ حرفش کجا؟ تو سر تخ(تخت)
آب چون در روغن افتد می کند شیون چراغ
شایان ذکر است زنده یاد دکتر ابراهیم شکورزاده بلوری در سال 1303 در تربت حیدریه خراسان متولد شد. در آغاز جوانی به مقام خدمتگزاری آستان قدس رضوی نایل و در ستمتهای مهم مشغول خدمت شد. در سال 1339 نخستین اثرش را منتشر ساخت و چند سال بعد در رشته زبان و ادبیات فرانسه از دانشکده ادبیات مشهد فارغالتحصیل شد. سپس عازم فرانسه شد و توانست درجه دکترای زبان و ادبیات فرانسه را از دانشگاه سربن اخذ کند.
دکتر شکور زاده از پیشکسوتان آموزش زبان و ادبیات فرانسه در ایران بود که طی بیش از چهل سال تدریس موفق گردید هفت تقدیر نامه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه مشهد دریافت کند و در سال 1371 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته جذب نخبگان به عنوان استاد نخبه انتخاب گردید. از این استاد عالیقدر، حدود 10 کتاب مهم و معتبر بر جای مانده است. ضمن آنکه مقالات فراوانی در زمینه های مختلف به قلم ایشان موجود است.
از این میان، کتاب عقاید و رسوم مردم خراسان در سال 1341 برنده جایزه بهترین کتاب سال شد و فرهنگ اصطلاحات علوم و معارف اسلامی به زبان فارسی و فرانسه از طرف دانشگاه تهران به عنوان کتاب برجسته دانشگاهی در سال 77 برگزیده شد. کتاب «دوازده هزار مثل فارسی» نزدیک به 20 بار تجدید چاپ شده است.
نظر شما