به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزگاری آثار باستانی اصفهان، که معروفترین آنها پلهای خواجو و سی و سه پل است، پاتوق رهگذارانی بود که در کنار زاینده رود عرق از جبین میگرفتند و نفسی تازه میکردند و دلتنگیها و رازهای نهانشان را با زاینده رود درمیان میگذاشتند، تا زاینده رود آبی باشد بر آتش وجودشان.
گاهی برخی ترجیح میدهند این راز دل را در قالب آواز با زاینده رود در میان بگذارنند، تا اندکی از غمهایشان کاسته شود چرا که اصفهان مهد هنر است و این مردمان گاهی غمهایشان را با هنر میآمیزند تا ثابت کنند، هنرمندانه زندگی میکنند.
در میان پلهای تاریخی اصفهان، پل خواجو از اهمیت بالاتری برخوردار است و در میان مردم نیز محبوبتر است، چرا که پل خواجو تنها محل گذر نبوده و به دلیل وجود جایگاههای که در دهانههای پل طراحی شده است و همچنین پلکانهای پل که مردم را در مشایعت زاینده رود مینشاند، از محاسن و دلایل محبوبیت این پل است، همچنین پل تاریخی خواجو در سال 1060 هجری قمری و در ایام سلطنت شاه عباس دوم صفوی در محور جنوب شرقی اصفهان و در منتهی الیه مجموعه تخت فولاد جهت اتصال پایتخت امپراطوری صفوی به محور جنوبی کشور بنا شد، روی همین اصل در برخی منابع از این پل تاریخی با نامهای پل شیراز و همچنین پل بابا رکن الدین هم یاد شده است.
پل تاریخی خواجو از معدود پلهای تاریخی زاینده رود است که به صورت 2 طبقه طراحی شده و دارای تزئینات نفیس در هنرهای کاشیکاری و نگارگری است.
در برخی منابع تاریخی از این پل به عنوان یکی از زیباترین پلهای تاریخی جهان یاد شده است.
اما ترکهای این پل که یکی از شاهکارهای معماری دوران صفوی است، افزایش یافته و در حال تخریب تدریجی است.
تزئینات پل تاریخی خواجو مرمت میشود
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان از مرمت تزئینات پل خواجو در شهر اصفهان خبر داد و ظهار کرد: همزمان با مصوبه کمیته پایش پلهای تاریخی استان اصفهان با بررسیهای به عمل آمده توسط کارشناسان، مشخص شد که برخی تزئینات کاشی کاری پل خواجو نیاز به مرمت دارد.
وی افزود: در این مرحله از مرمت، کاشیهای آسیب دیده مرمت و استحکام بخش میشود و تا قبل از آغاز سفرهای نوروزی به پایان میرسد.
ناصر طاهری ادامه داد: کمیته پایش پلهای تاریخی استان برای نظارت مستمر بر پلهای تاریخی استان اصفهان تشکیل شد.
نظر شما