در سالی که گذشت صنعت روی استان برخلاف سالهای قبل چندان حال و روز خوشی نداشت. کاهش قیمت جهانی روی، مشکلات سد راه برای تأمین مواد اولیه، تحریمهای چشمگیر داخلی و دخالت دولتیها موجب شد تا واحدهای تولیدی مستقر در زنجان که سهم قابل توجهی در اشتغال و توسعه استان دارند، نتوانند برنامههای توسعهای خود را پیش ببرند.
یکی از فعالان صنعت روی استان اوضاع را ابری عنوان میکند و میگوید: شرایط به گونهای پیش رفت که امسال برخی از واحدهای تولیدی این صنعت به مرز ورشکستگی و تعطیلی رسیدند.
«یوسف مرادلو» با اعلام اینکه شرکتهای بورسی و غیربورسی صنعت روی متضرر شدند، میافزاید: در این شرایط ناگوار برخی شرکت های رانتی تنها به سود رسیدند و اگر در سال آینده این روند ادامه پیدا کند، واحدهای تولیدی همچنان روزگار نامساعدی را سپری خواهند کرد.
وی درباره حاکم بودن تحریمهای داخلی در این شرایط بیان میکند: برخی دیدگاه ها و دخالتهای غیرکارشناسی دولتیها، نگاه تبعیضآمیز و مواردی دست به دست هم دادند تا اوضاع صنایع نه تنها در استان، بلکه کشور نامساعد باشد.
مرادلو به نبود نقدینگی های بانکی بدون درنظر گرفتن شرایط کار بخش خصوصی اشاره میکند و میافزاید: این در حالی است که سهم بخش خصوصی در اشتغال و کارآفرینی بر همگان روشن است و نباید دولتی ها با قضاوت های عجولانه سد راه فعالیت آنها شوند.
رئیس انجمن سرب و روی کشور با تاکید بر حاکم شدن شایستهسالاری در جامعه در پاسخ به پرسش همشهری درباره محدودیت مواد اولیه برای فعالیت با ظرفیت کامل میافزاید: امسال نبود مواد اولیه با کمیت و کیفیت بالا یکی از چالش های فعالان صنعت روی استان بود که مسیر توسعه را با چالش هایی مواجه کرد.
وضعیت تأمین مواد معدنی
مرادلو افزایش ظرفیت تولیدی واحدهای روی زنجان را منوط به مشخص شدن وضعیت تأمین مواد معدنی از معادن انگوران و مهدی آباد اعلام میکند و میگوید: در صورتی که دولتی ها به نقش بخش خصوصی در اشتغال و کارآفرینی واقف باشند، با ورود معدن مهدی آباد بر مدار تهیه مواد اولیه واحدها میتوان زمینه را برای توسعه ظرفیت تولید بالا برد.
مدیر عامل گروه صنعتی خالصسازان روی زنجان درباره ورود سرمایه گذاران خارجی در صنعت روی کشور بیان میکند: با مشخص شدن وضعیت واگذاری معدن مهدی آباد در قالب کنسرسیوم با نظارت دولت به بخش خصوصی این صنعت جان دوباره ای خواهد گرفت. وی با بیان اینکه اکنون چشم به دست دولتی ها برای توسعه برنامه ها هستیم، میافزاید: بارها بخش خصوصی در شرایط سخت و دشوار از گردنه های سخت و صعبالعبور عبور کرد و اکنون نیز در دوران پساتحریم با مشارکت بخش خصوصی و نظارت دولت میتوان ظرفیت های تولید را ارتقا داد. مرادلو با بیان اینکه گران بودن قیمت مواد معدنی از دیگر دلایل رکود صنعت روی استان در امسال است، اضافه میکند: در گذشته ستاد سیاستگذاری صنعت سرب و روی کشور به ریاست معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور فعال بود که برچیده شدن آن موجب شد سیاستهای راهبردی این صنعت بلاتکلیف بماند.
سال سخت صنایع
یکی از فعالان صنعت سیم و کابل استان، امسال را جزو سالهای سخت و دشوار برای واحدهای تولیدی بیان میکند و میگوید: در صورتی که بانکها بهره ها را برای تخصیص به واحدهای تولیدی کاهش ندهند، داستان مصائب و مشکلات واحدها تداوم خواهد داشت. «صمد یوسفی اصل» ادامه میدهد: تسهیلات با سود بانکی20 درصد سرپا ماندن واحدهای تولیدی را با مشکلاتی مواجه میکند که ضرورت توجه به زمینه های اشتغال واحدها و برچیدن بیکاری حائز اهمیت است. وی چاره اندیشی دولتیها برای سرپا ماندن واحدهای صنعتی استان را مهم میداند و بیان میکند: امسال بیشتر واحدها با مشکلات نقدینگی مواجه بودند که با تداوم این بهبود خاصی در سال آینده در این بخش را شاهد نخواهیم بود. یوسفی پیشنهاد میکند: برای بهبود اوضاع صنایع استان در سال آینده باید تسهیلات بانکی با بهره12 درصد اعطا شود.
تزریق نقدینگی
مدیر عامل یكی از شركتهای سیم و کابل استان بیان میکند: مواد اولیه این صنایع از داخل کشور تأمین میشود و برای توسعه فعالیت ها تنها تزریق نقدینگی امید را در دل فعالان این صنایع روشن خواهد کرد.
«یوسفی اصل» وابستگی صنعت سیم و کابل با ساخت و ساز را یادآور میشود و میگوید: به دلیل سوت و کور بودن بازار مسکن، تولیدات این صنعت را کاهش دادیم که این اوضاع شرایط را برای پیشبرد برنامههای توسعه ای کند کرد.
وی به قطع ارتباط با کشورهای صاحبنام در صنعت سیم و کابل طی سال های اخیر اشاره میکند و میافزاید: ارتباط تنگاتنگ میتواند زمینههای مجهز شدن به ماشین آلات و تجیهزات مدرن روز دنیا را با هدف فعالیت با ظرفیت کامل فراهم کند.
نظر شما