۰ نفر
۱۴ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۵

یک متخصص قلب و عروق توصیه کرد: لازم است همه افراد جامعه حداقل سالی یک بار کنترل فشار خون داشته، کنترل وزن، چربی و قند خون را انجام دهند و اشکال آن را اصلاح کنند.

ایسنا نوشت:

دکتر طوبی کاظمی متخصص قلب و عروق گفت: عواملی که منجر به بیماری‌های قلبی می‌شوند به آنها عوامل خطر می‌گویند. یعنی عواملی که اگر در یک فرد وجود داشته باشند، احتمال بیماری نسبت به فردی که این عوامل را ندارد، افزایش پیدا می‌کند.

کاظمی عوامل خطر بیماری‌های قلبی را دو گروه عنوان کرد و گفت: عوامل غیرقابل کنترل شامل؛ سن، جنس و زمینه وراثتی و عوامل قابل کنترل که شناخت این گروه از عوامل خطر اهمیت زیادی دارد. چون با کنترل آنها می‌توان از بیماری قلبی پیشگیری کرد. وی این عوامل را چربی خون بالا، چاقی و اضافه وزن، فشار خون بالا، سیگار، بیماری قند خون بالا (دیابت)، کم تحرکی، استرس و رژیم غذایی ناسالم عنوان کرد.

این متخصص گفت: با توجه به عوامل خطر ذکر شده با جلوگیری از ایجاد این عوامل و یا در صورت وجود، کنترل و اصلاح آنها می‌توان قلب سالمی داشت. کاظمی اضافه کرد: از مهمترین راه‌های داشتن قلب سالم، داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و رژیم غذایی سالم است.

وی ادامه داد: در صورت داشتن فعالیت خوب و مناسب (حداقل 5/0 ساعت در روز برای حداقل 5 روز هفته) توام با رژیم غذایی سالم، چربی، فشار خون و قند خون کنترل بهتری می‌شود و فرد وزن طبیعی نیز خواهد داشت. کاظمی در خصوص بهترین رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری قلبی گفت: رژیم غذایی سالم از نظر قلب حاوی میوه و سبزیجات فراوان، لبنیات فراوان، حبوبات و انواع فیبرها است.

وی تصریح کرد: رژیم غذایی خوب باید چربی کمتری داشته باشد، بنابراین مصرف حداقل روزی چهار تا پنج واحد سبزی و میوه، لبنیات کم چرب فراوان در رژیم غذایی و انواع حبوبات و آجیل‌ها (در حد متعادل - کم نمک) لازم است. متخصص قلب و عروق گفت: به طور کلی لازم است، روغن نباتی جامد از رژیم غذایی حذف شود؛ چون حاوی اسید چرب ترانس بوده که سرطان زا است.

کاظمی اظهار داشت: در مصرف روغن‌های نباتی مایع نیز باید دقت شود و از روغن ویژه سرخ کردن فقط برای آماده کردن غذاهای سرخ کردنی استفاده شود. بهترین روغن‌های خوراکی روغن زیتون، کنجد، کلزا (کانولا)، آفتابگردان است.

وی ادامه داد: مصرف جگر و کله پاچه در بیماران قلبی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و در افراد سالم هم به مقدار کم، گوشت قرمز کمتر و مصرف گوشت سفید (ماهی - مرغ) و گوشت‌های دریایی افزایش یابد، مصرف نمک و قندها نیز محدود شود. وی درباره رژیم غذایی بیماران قلبی گفت: بیماران قلبی مشابه افراد سالم باید رژیمی حاوی میوه جات و سبزیجات فراوان، لبنیات کم چرب، حبوبات داشته و رژیم آنها کم چرب بوده و گوشت قرمز کمتری مصرف کنند.

کاظمی اذعان داشت: جگر و کله پاچه با توجه به چربی بسیار بالایی که دارد در بیماران قلبی ممنوع است. این افراد باید از مصرف غذاهای حجیم مانند آش رشته، کشک، آبگوشت خودداری کرده و در صورت مصرف  فقط  مقدار کمی از آن را مصرف کنند. وی یادآور شد: بیماران قلبی دقت کنند تا دو ساعت بعد از غذا، فعالیت فیزیکی نداشته باشند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 52003

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =