آیت الله هاشمی می گوید تصمیم برای ردصلاحیت سیدحسن خمینی از قبل گرفته شده بود و وی نیز از این تصمیم آنها خبر داشته است.

«شیخ اکبر هاشمی رفسنجانی» این روزها با لبخند و امیدوار به آینده سخن می‌گوید، روزهایی که به زعم او مردم هم امیدوار وارد میدان شده‌اند و نه تنها باید نمره اول را به آنها داد بلکه باید تلاش کرد که رفاه آنها را فراهم کرد و اثرات کاهش تورم و گرانی را به زندگی روزمره آنها کشاند. مردمی که نمی توان آنها را فریب داد.

به گزارش خبرآنلاین آیت الله در گفتگویی که با ویژه نامه نوروزی روزنامه آرمان داشته است، از انتخابات اسفندماه 94 سخن گفته است، انتخاباتی که به عقیده وی بعد از ردصلاحیت هایی که صورت گرفت «سربازان یک جریان بدون هیاهو وارد شدند و ژنرال‌های جریان اصولگرا را با اکثریت قاطع شکست دادند.» و البته این کنایه را به شورای نگهبان می زند که از قدیم گفته اند که «العبدُ یُدبر والله یُقدر»

رییس دولت سازندگی وقتی دربرابر این سوال قرار گرفته که آیا برای ریاست مجلس خبرگان کاندید می شود یا نه عنوان کرده است «مدت‌هاست که دلم نمی‌خواهد رییس شوم، علت نامزدی من هم احساس تکلیف بود. فعلا هستم و براساس شرایط جامعه تصیم می‌گیرم.»

هاشمی رفسنجانی که هنوز از عدم احراز صلاحیت سیدحسن آقای خمینی دلخور است می‌گوید قانع نشده است که چرا یادگار امام احراز صلاحیت نشده است. آیت الله این را نمی پذیرد که سخنرانی وی در فرودگاه امام راه را برای عدم تایید صلاحیت سیدحسن آقا فراهم کرده است «آنها از قبل چنین تصمیمی را گرفته بودند و من هم از تصمیم آنها خبر داشتم.»

رییس مجمع تشخیص مصلحت این را هم گفته که «درباره عدم صلاحیت حاج حسن آقا یک مکالمه طولانی با رهبری داشتم. تاثیراتی هم گذاشته بودند که در آخر یک نفر همه کارها را خراب کرد.»

شیخ اکبر هاشمی رفسنجانی وقتی آقایان یزدی و مصباح را ببینید چه می گوید؟ سوالی که آیت الله اینگونه پاسخ داده است«به فرهنگ ایرانی و اسلامی سلام و احوالپرسی می کنیم، قهر که نیستیم.»

ریاست جمهوری چهار یا هشت ساله روحانی، حضور مهدی در زندان اوین، اهل کوفه بودن یا نبودن مردم تهران، احتمال حضور در نماز جمعه، آزادسازی ماهواره و ...بخش های دیگر این گفتگوی نوروزی است که در ادامه اهم آن آمده است؛

 

*با توجه به اتفاقات شیرینی که در آخرین ماه سال 94 افتاد و اعتبار نظام را در ابعاد داخلی و خارجی بالا برد باید نمره اول را به مردم بدهیم. برای مردم خیلی آسان نبود که با وجود تبلغیات منفی و گاه متضاد که علیه شخصیت های نظام و کسانی که قرار بود برای یک دوره دیگر در دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی مسئولیت داشته باشند تصمیم بگیرند که به چه کسانی رای دهند. در هر دو انتخابات سال 92 و 94 این مردم بودند که با تشخیص خود وارد میدان شدند. افرادی مثل ما کار زیادی نکردند.

*صداوسیما نه تنها حرف های ما را به گوش مردم نمی رساند بلکه با ذره بین می گشت که اگر کلمه‌ای، جمله ای و موضوعی باب طبع خویش پیدا کرد برجسته نماید.

*جریان پیروز انتخابات با توجه به تجربه‌های سابق کاملا می‌داند که کارها در ماجراجویی‌ها پیش نمی‌رود. باید حرف و عمل در راستای تقویت نظام و خواسته‌های مردم باشد. در میان دوجناج انسان های فهیم و باشعور زیادند که می‌توانند محور همکاری‌ها باشند.

*بعد از انتخابات با دکتر روحانی هم تماس تلفنی داشتیم و هم یک دیدار طولانی که درباره موضوعات مهم و حساس مثل انتخابات، تشکیل مجلس شورای اسلامی و خبرگان حرف زدیم. برای ما مهم بود که اقدامات عاقلانه داشته باشیم تا افراطی‌ها مزاحمت درست نکنند. اگر کشور خوب اداره شود رهبری بیش از همه مسئولین راضی می شوند. چون علاوه بر رفاه مردم، رکن نظام تحکیم می‌شود.

*درباه گرانی و تورم هم صحبت کردیم، قبول داریم که تورم پایین آمده است اما باید بهتر شود. مردم میزان تورم و کم شدن آن را در غذا، مسکن، حمل و نقل، مداوا، تحصیل فرزندان و دیگر نیازهای روزمره می بینند. گفتیم که بیکاری زیبنده ایران نیست باید اشتغال آفرینی جدی گرفته شود.

*همه می‌دانیم که در مقطعی از تاریخ انقلاب، فساد عمیقی در جامعه پیدا شده است، همین امروز مسئولان یک شرکت بسیار معروف پیش من آمده بودند و می‌گفتند وقتی دیدیم که برای انجام کارها باید به همه رشوه بدهیم عطای کار را به لقای آن بخشیدیم چون از لحاظ عقیده نمی‌توانیم با فساد همراهی کنیم. دولت می‌تواند در کنار توجه به طرح های نیمه تمام، برای جلوگیری از گسترش فساد هم وارد عمل شود. باید هر سه قوه همراهی کنند تا راه حلی منطقی برای ریشه کنی فساد پیدا کرد.

*اهل رسانه بهتر و بیشتر از همه می‌دانند که ریشه این فسادها کجاست و چیست، شاید یک مقدار به خاطر فقر و نداشتن باشد که البته فساد این عده کوچک و کم است. فسادهای زیاد و اختلاس‌های ملیلیاردی را کسانی می کنند که زیادتر از دیگران دارند.

* زنانی که وارد مجلس شدند می‌توانند با برنامه تاثیر حضور زنان را در جامعه نشان دهند، در مجلس تریبون آزادی دارند که می توانند دیگر نمایندگان را به کمک بگیرند تا دیگر زنان را در جامعه فعال‌تر کنند. اگر دقیق کار کنند و حرف های سطحی، شعاری و ساده نداشته باشند و حرفهای درست در بررسی طرح ها و لوایح ابراز کنند می‌توانند کارهای موثری انجام دهند. من بدبین نیستم.

*زور گفتن و فریب مردم شاید تاثیرات مقطعی داشته باشد اما وقتی مردم متوجه فریب شدند وارد عمل می شوند. افکار عمومی مثل باران است که وقتی بیایند همه چیز را می شوید. افکار عمومی بویژه جوانان آگاه شده‌اند، مهم ادامه این مسیر است.

*در همین انتخابات وقتی ردصلاحیت‌ها گسترده شد بعضی‌ها فکر می‌کردند که می‌توان با استفاده از عصبانیت مردم کارهای تند کرد. اما عقلانی ترین کار ممکن همین بود که انجام شد. دیدیدم جناحی که پایگاه اجتماعی دارد، هیاهو نکرد و با افرادی که شهرت آنچنانی نداشتند وارد انتخابات شدند. این اتفاق تجربه خوبی شد. مثل اینکه سربازان یک جریان بدون هیاهو، ژنرال‌های آن جریان را با اکثریت قاطع شکست دادند.

*{در پاسخ به این سوال که «آیا شورای نگهبان با ردصلاحیت‌ها به عدم پیروزی ژنرال‌های آن جریان کمک کرد»}: بله از قدیم گفته اند که «العبدُ یُدبر والله یُقدر»

*{در پاسخ به این سوال که اگر از شما به عنوان یک شخصیت بسیار تاثیرگذار خواسته شود که در بخش آشتی ملی اقداماتی انجام دهید حاضرید وارد شوید}: من مسئولیت آنچنانی ندارم که در عمل اقدامی در راه تحقق این کار مخصوص کنم ولی رفتار من برای تبیین این مسائل لازم است و اصولا شیوه من از قدیم اعتدال بود که آشتی ملی در همین می‌گنجد. البته آشتی ملی هزینه‌ای هم برای نظام ندارد. رهبری جمله کوتاهی درباره حق الناس بودن رای مردم گفتند که دیدید چگونه دل خیلی ها را نرم کرده بود. البته در انتخابات اخیر حرفهایی گفته شد که آشتی ملی را کمی سخت کرد ولی مردم ایران نشان دادند که همیشه برای صلح و آشتی پیشقدم هستند.

 

*{در پاسخ به این سوال که لیست مورد حمایت شما در انتخابات خبرگان تهران رای آورد، آیا لیست شما با هدف تسهیل در رسیدن به ریاست خبرگان تهیه شده بود}: اصلا لیست مذکور مشخصا لیست من نبود، رسانه‌ها نوشتند و در جامعه معروف شد. افرادی از خبرگان که علاقمند به بهتر شدن اوضاع بودند این افراد را جمع و با آنها صحبت کردند.البته عده زیادی از علما و فضلا برای آینده نظام احساس وظیفه کرده و به میدان آمدند بودند که اگر آنها حذف نمی‌شدند لازم نبود افرادی از لیست فعلی باشند. من تمامی کسانی که در لیست هستند را قبول دارم و می دانم که در خبرگان مفید هستند.

*{در پاسخ به این سوال که آیا نامزد ریاست مجلس خبرگان می‌شوید}: مدت هاست که دلم نمی خواهد رییس شوم. در ماجرای انتخاب آیت‌الله مهدوی کنی جامعه نمی داند که چندماه دنبال ایشان بودیم تا بپذیرد و حالت جدیدی در خبرگان ایجاد شود. بالاخره آیت‌الله امامی کاشانی واسطه شد که ایشان را قانع کند تا بپذیرد. واقعا نمی‌خواستم رییس باشم. در این مقطع هم هدف من حضور در خبرگان بود چون خبرگان را در هر شرایطی برای کشور مهم میدانم. علت نامزدی من هم احساس تکلیف بود. فعلا هستم و براساس شرایط جامعه تصمیم می گیرم.

 

*از عدم صلاحیت سیدحسن آقای خمینی قانع نشده ام، به هر وجهی که به این مساله توجه می‌کردم نمی توانستم خودم را قانع کنم. شورای نگهبان می‌توانست از راه های دیگر به احراز صلاحیت ایشان بپردازد. بعضی از اعضا رای نیاوردند که بخشی به حاطر همین موضوع تلقی شد.

*حاج حسن آقا شخصیتی عاقل، عالم و جامع در کشور هستند، حسن آقا در خیلی از امور صاحب نظرند، واقعا نابغه است، ارزش این را داشت که بگذارند وارد خبرگان شود. افکار و رفتارش برای تداوم آرمانهای امام خیلی اثر دارد. البته رد صلاحیت‌ها در سراسر کشور و اوج آن در تهران بود که به ضرر حاج حسن آقا نشده است بلکه بر محبوبیت ایشان افزودند. محبوبیتی که با مظلومیت همراه است.

*{در پاسخ به این سوال که برخی می گویند سخنرانی شما در مراسم سالگرد ورود امام در فرودگاه راه را برای عدم تایید صلاحیت حاج حسن آقا هموار کرد.}: آنها از قبل چنین تصمیمی را گرفته بودند و من هم از تصمیم آنها خبر داشتم. من در آن سخنرانی توضیح دادم که همه کشور و همه مسئولان هرچه دارند از امام دارند، ایشان هم بهترین شخص در نزدیکی به رفتار و گفتار به امام است. من در آن سخنرانی وظیفه ام را انجام دادم چون تشخیص دادم که باید آن جمله را بگویم.

*درباره عدم صلاحیت حاج حسن آقا یک مکالمه طولانی با رهبری داشتم. تاثیراتی هم گذاشته بودند که در آخر یک نفر همه کارها را خراب کرد.

*{درباره احتمال اجرای نظام پارلمانی}: نه چنین نیست، همان زمان که رهبری آن سخنان را مطرح کرده بودند معلوم بود که برداشتهای جامعه اشتباه است. در اصلاح قانون اساسی و بازنگری درباره این موضوع خیلی بحث کرده بودیم. صاحبان دو تفکر تقریبا به هم نزدیک بودند که عده‌ای ریاستی و عده‌ای پارلمانی می‌خواستند. آیت الله خامنه ای خواهان نظام ریاستی بودند. من هم درباره مزیت های نظام ریاستی صحبت کردم. وقتی رهبری در کرمانشاه این موضوع را گفتند از ایشان پرسیدم که چرا چنین مطلبی را گفتید؟ ایشان گفتند می‌خواستم به مردم بگویم که در نظام اسلامی بن بست نداریم. هرکاری که به مصلحت مردم باشد می‌توانیم انجام دهیم. ایشان هنوز از سفر کرمانشاه برنگشته بود که وقتی اینجا از من پرسیدند همین حرف را گفته بودم، وقتی برگشتند و ما همدیگر را دیدیم گفتند شما حرف مرا خوب فهمیدید و خوب توضیح دادید.

*{در پاسخ به این سوال که دولت آقای روحانی را چهارساله می دانید یا هشت ساله} هر دولتی بقا و دوامش به عملکردش بستگی دارد، می دانید که مردم به خاطر کاری که این دولت مخصوصا در پرونده هسته ای کرد دوباره انتخاب کنند. مگر اینکه کسانی بخواهند رابطه مردم و دولت را با تبلیغات دروغین به هم بریزند.

*{در پاسخ به این سوال که اگر آقایان یزدی و مصباح را ببینید چه می گویید؟}: به فرهنگ ایرانی و اسلامی سلام و احوالپرسی می کنیم، قهر که نیستیم.

*{در پاسخ به این سوال که برخی‌ها رای نیاوردن این دو چهره را به خاطر حمایتهای شما از یک لیست خاص می دانند}: رای مردم به یک جریان یا افراد و شخصیت‌ها به خاطر گفتار و رفتار خودشان است. شاید سخنان من تاثیر داشته باشد اما مردم حرفهای آنها را هم می‌شنیدند. آنها هم لیست جداگانه‌ای داشتند، مردم خودشان می دانند به چه کسانی رای بدهند. اگر ما هم لیست خوبی نمی دادیم مردم رای نمی دادند.

*فعلا بنای رفتن به نماز جمعه را ندارم، آنها هم دلشان نمی‌خواهد که من بروم چون می دانند که اگر قرار باشد من به عنوان خطیب نماز جمعه بروم و انبوه مردم در آن هفته بیایند و در هفته های بعد نیایند خوب نیست. گویا در بین خودشان همین دلیل را گفتند. من به خاطر مردم به نماز جمعه نمی آیم تا به آنها بی احترامی نشود. باور کنید از مدتها قبل خیلی مایل بودم که جوانترها وارد شوند ما در 80 سالگی هستیم و باید ببینیم که دیگران کارها را بهتر از ما انجام می دهند.

*{در پاسخ به این سوال که گفته می شود نقش روحانیت در این انتخابات کمی کاهش یافته است} اصلا چنین نیست، مردم در این انتخابات به کسانی رای دادند یا به خاطر کسانی به یک لیست رای دادند که علاوه بر لباس روحانیت چندین سال مسئول اجرایی کشور بودند. باید این انتخابات را نمونه ای از رضایت مردم از عملکرد اجرایی روحانیت دانست. من، رییس جمهور و رییس دولت اصلاحات از این لیست حمایت کرده و حتی عضو آن لیست بودیم که هرکدام از ما سالها مسئول تشکیل دولت و به تبع آن مسئول همه کارهای اجرایی کشور بودیم.

*روحانیت از گذشته موفقیت‌های خود را به این خاطر داشت که طرف مردم بود هر وقت روحانیت در راستای پاسخ به افکار و خواسته اکثریت مردم نرود مردم بر می گردند، مردم از روحانیت انتظار ندارند حرف های ناحق را با اغراض سیاسی و شخصی بزنند.

*شعار «ما اهل کوفه نیستیم» پشتوانه تاریخی ندارد، یکبار در نماز جمعه توضیح دادم که کوفه از بهترین شهرهای اسلامی بود تا جایی که حضرت علی (ع) مقر حکومت شان را از مدینه به کوفه آوردند. اکثر مردم کوفه ایرانی بودند. آن موقع مرکز حکومت های ایران، نزدیکی های بعداد کنونی در مدائن بود که طاق کسری نماد آن است. با هر قیامی که امامزاده ها می کردند مردم کوفه همراهی می کردند که البته اکثرشان شکست می خوردند. مردم دیگر سرزمین های اسلامی با حضرت علی به گونه ای رفتار می کردند که دلشان خون بود، مگر مردم مکه و مدینه با امام حسن و امام حسین خوب رفتار کرده بودند؟مردم کوفه در هر قیامی خوب وارد می شوند و اشتباه است که مردم کوفه را بد بدانیم.

*حرف هایی که این روزها درباره مردم تهران می زنند نشان از عصبانیت و استیصال آنهاست، همین مردم تهران بودند که 15 روز قبل از انتخابات مراسم باشکوه و راهپیمایی 22 بهمن را رقم زده بودند، این افراد چون فکر می کنند با رای مردم تحقیر شدند دارند از آنها انتقام می گیرند در حالیکه مردم براساس شناخت خود رای دادند. حرف های آنها یک اشتباه تاریخی بود.

*مثل همه مردم ایران اوایل عید سفره نوروزی در منزل داریم، بعد دید و بازدیدهای فامیل را داریم و سپس به یکی از مناطق ایران سفر میکنم. در سالهای اخیر به جزیره کیش، بم و گاهی شمال رفتم و امسال هم هنوز تصمیم نگرفتم که به کجا بروم. کیش جزیره آرامی است که می تواند جلوی سفر خارجی خیلی از ایرانی ها را بگیرد.

*مثل همه زندانی ها مهدی هم دارد تحمل می کند، البته فرصتی پیدا کرده که بتواند عقب افتادگی های تحصیلی اش را جبران کند. در اکسفورد که درس می خواند به تز دکترا رسیده بود که وقتی به ایران آمد، ماند. مثل همه زندانی های شاداب، خود را با ورزش و مطالعه سرگرم کرده است. یک مسئولیت هم برای خود در زندان تعریف کرده است. چون خیلی از زندانی های کشور افراد نیازمند و مستاصلی هستند مخصوصا دربندی که او هست، از این افراد هم هستند با آنها صحبت و مسائل آنها در راستای کمک به مشکلات به ما می گوید و ما پیگیری می کنیم.

*مهدی دو سه بیماری دارد، در جنگ شیمیایی شده بود که پزشکان گفتند 9 درصد ریه اش سیاه است، که گاهی سرفه های خشن می کند. بیماری دیگر وی چربی کبد است که تحت درمان است. اخیرا به خاطر درد مثانه، عکس و آزمایش گرفتند که معلوم شد غده ای دارد. عمل جراحی کرد و پزشکان بررسی کردند و گفتند خوشبختانه خوش خیم بود. عمل کرد و فعلا خوب است.برای مرخصی هم تابع قانون قوه قضاییه عمل می کند.

*{در پاسخ به این سوال که آیا با آزادسازی ماهواره موافق هستید؟}: به صورت مشروط موافق هستم، البته باید در جامعه برای استفاده از آن مصون سازی کرد. چون در این شرایط اگر راضی نباشیم و ممنوع اعلام کنیم مردم به هر طریقی از آن استفاده می کنند. وقتی اوضاع چنین است چرا ما حرفی بزنیم که مردم به صورت ظاهر گناه کنند؟ الان شرایط به گونه ای است که اگر جلوی ماهواره را بگیرند مردم از فضای مجازی مثل تلگرام، توئیتر، فیس بوک و دیگر نرم افزارهای اینترنتی استفاده می کنند که حتی با گوشی تلفن همراه در دسترس هستند. اینکه ماهواره ها و شبکه های ماهواره ای تاثیرات منفی می گذارند درست است اما راهش حذف آنها نیست. اگر صداوسیمای ما، مر واقعیت را به مردم می گفت و واقعا ملی عمل می کرد، مراجعه به شبکه های ماهواره ای در این مسائل خیلی خیلی کم می شد. اشتباه ما این است که اولا صداوسیمای ما واقعیت ها را گاه سانسور می کند و ثانیا با حرام دانستن ماهواره مردم پنهانی به سمت آن می روند.

*{در پاسخ به این سوال که آیا راجع به اینگونه مسائل با رهبری صحبتی تاکنون داشته اید؟}: خود ایشان تفکرات بسیار خوبی دارند، درست است که صداوسیما زیرنظر ایشان است. اما در قانون شورایی دارد که نمایندگان روسای سه قوه در آن حضور دارند. آنها باید مواظبت کنند که گویا الان در صداوسیما به حرف اینها در حد مطلوبی گوش نمی دهند.

 17216

 

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 520634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۰۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    ازایشان درخصوص توهین به شهرستانیها وروستائیان نپرسیدید
    • داودی IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
      ای واقعا سطح فکری شما تااین حده درک نمیکنم چرا منظورش را کج گرفتین یا شاید نمی خواهین بفهمین
    • امیر تبریز اوغلی IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
      از ایشان راجع به اقازاده ها و اقا مهدی هم نپرسید.... ایشان این روزها بسیار مصاحبه میکنن. روزانه دست کم 5مصاحبه. چشم دکتر رو دور دیدن
    • عجب بابا A1 ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
      45 6
      او خودش روستایی زاده است و ربطی به ما ندارد.هی این قضایا را به ما ربط ندهید.
    • علی A1 ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
      31 3
      شما به جای روستایی ها نظر نده بابا
    • بی نام IR ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
      12 6
      نوح هم پسرش گناه کرد اما خودش پیامبر بود ، آقای هاشمی خودش روستایی هست . کوتاه فکرا اینجا شهری روستایی نکنید
    • بی نام IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۳
      19 5
      از زمانی که هاشمی رفسنجانی با مردم شد محبوب مردم شد. این درسی است برای بعضیها که اگر تدبیر داشته باشند دست از مقابله و دشمنی با مروم بردارند. شاید خدا هم از گناهانشان بگذرد.
  • بی نام A1 ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    کافیه دیگه مرم رو خسته کردید تا کی میخوایید شورای نگهبان رو تضعیف کنید
    • بی نام A1 ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
      69 8
      از کدام مردم صحبت می کنید ؟ از اقلیتی معدود که با عدم شرکت حتی سی درصدی مردم مجالس هفتم ، هشتم و نهم را قبضه کردید؟. فقط این را به حامیان پشت پرده تان بگید ، برید خدا را شکر کنید که نامزدهای محبوب اصلاح طلبان را در کشور رد صلاحیت شدند و اگر تایید می شدند حماسه عظیم 29 بهمن 78 تکرار می شد که اکثریت قاطع مجلس از آن اصلاح طلبان در آن مجلس معروف شد. خیلی جالبه که یک اقلیت که به زحمت ده درصد مردم را هم تشکیل نمی دهند عادت کرده اند که از سوی اکثریت مردم صحبت کنند. بس کنید . و از نتیجه انتخابات 7 اسفند که داغش برایتان تازه است درس بگیرید که نمی گیرید و همچنان با زبان تحکم با مردم صحبت می کنید.
  • شیما RU ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    کسی می داند آن یک نفر که در رد صلاحیت سید حسن کوشش کردکه بود؟ لطف کنید لااقل مخفف اسم اش را بنویسید.
  • ناشناس A1 ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    15 24
    سیاست خود شما بود که حاج حسن آقا رای نیاوردند و به خاطر این، کدورت ایشان را از شما به وجود آمد شما که هر از گاهی عادت دارید نیش و کنایه به انقلابیون بزنید و توهین بسیار به مردم کردید دارید از اقتصاد و منفعت مردم سخن میگویید یادتان هست خود شما میگفتید که بخشی از جامعه باید زیر چرخه‌ای اقتصادی خرد شوند تا به اقتصاد مطلوب برسیم ضمناً اکثریت به اصولگرایان رای دادند و این را بدان که کوفه همه بلاد اسلامی نیست.
  • بی نام A1 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    وقتی طرف حاضر نیست امتحان بده وغرور داره همون بهتر که رد صلاحیت بشه بره برای امتحان بعدی درساشو بخونه
    • بدون نام ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
      98 8
      پس چرا بعضيا امتحان ندادند?
  • ارش IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    درود بر هاشمی
    • امیر تبریز اوغلی IR ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
      21 84
      به درود هاشمی
    • مجید A1 ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
      27 7
      آقای مثلا تبریزی اول برو کمی فارسی باد بگیر بعد بیا نظر بده. اون کلمه "بدرود" هست. واقعا تمام مخالفان ایشون حتی سواد نوشتن هم ندارند.
  • بی نام A1 ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    72 13
    درودبر هاشمی عزیز
  • محمود IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    52 7
    حتمن اون نفر،‌جزو عوامل استکبار جهانی بوده.
  • بی نام AE ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    75 10
    هر جریانی که با روند عامه مردم مخالفت کند محکوم به نابودبیست..
  • بی نام US ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    72 16
    درود بر ایت الله هاشمی رفسنجانی امیر کبیر ایران اسلامی
  • بی نام RO ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    46 9
    سلامت باشی
  • محسن A1 ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    71 6
    خبرهای غیر رسمی میگن اون یه نفر اقای شاهرودی بوده. واسه من به شخصه جای تعجبه. همیشه نسبت به اقای شاهرودی جوری دیگه فکر میکردم. امیدوارم این شایعه اشتباه باشه.
  • بی نام A1 ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    63 12
    درایت هاشمی خیلی بالاست درود
  • شریف IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    48 15
    امیر کبیر،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
  • شهرداد DE ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    15 5
    از نویسنده محترم این مقاله خواستم بپرسم چرا حضرت آقا را شیخ خطاب میکنید و چرا هروقت اسم مبارک ایشان را می آورید به طرز بچه گانه ای از درج لفظ آیت الله در آغاز نام ایسان اجتباب میکنید؟ بیطرف باشید و تنها اخبار را منعکس کنید چرا که من فکر نمیکنم و همه شاید با من هم عقیده باشند که شما و قلم و بیان ناچیزتان حق چنین جبهه گیری را داشته باشید.ادب شایسته هر انسانیست و بی ادبی بسیار آسان محقق میشود.ممنون
    • بی نام A1 ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۳
      1 1
      آفرین به توخوب گفتی
  • محمد A1 ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    8 36
    سیدحسن هم یکی مثل بقیه افرادی که در ازمون شرکت کردند... کجا امام خمینی برخلاف قانون عمل کرد که حالا نوه اش بخواد از این نسبت سو استفاده کنه و قانون رو دور بزنه...میتونست در ازمون شرکت کنه و لیاقتش رو اثبات کنه نا سلامتی جمهوری اسلامیه... قرار باشه نسب حکم کنه که همون رضا شاه بود بعدش هم خاندان سلطنتی ش بودن فرزندانش تا اخر دنیا میتونستن حکومت کنن
  • ا IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
    8 26
    یه طوری ژست مذهبی ولایت مداری و مردم مهوری فقیر نوازی میگیره که دوست دارم باور کنم ولی نمی تونم باور کنم
  • بی نام GB ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
    8 1
    درود بر هاشمی درود بر روحانی درود بر سید حسن خمینی
  • بی نام A1 ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۳
    3 1
    نفرین بر قهر دشمنی کدورت تهمت توهین و... من ک از کسانی ک بجای اشتی و رفاقت همچنان بر طبل دشمنی و کینه و..میکوبند و با امثال سیدحسن ناجوانمردانه برخورد کردند نمیگذرم خدایا...
  • بی نام A1 ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۳
    3 0
    به نظرم باید صبر کرد در قضاوت ها عجله نکنید چون گذشت زمان شخصیت بیشتر آدم ها رو بیشتر مشخص می کنه
  • بی نام GB ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    0 0
    سال نو را به ایت الله هاشمی رفسنجانی بزرگ مرد تاریخ تبریک و از خداوند طلب سلامتی و تندرستی برای ایشان خواستارم