به گزارش خبرآنلاین وزارت خارجه کشورمان امروز (پنجشنبه) نسبت به تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل در خصوص ادامه فعالیت احمد شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران واکنش نشان داد.

به گزارش خبرآنلاین وزارت خارجه در بیانیه ای در این خصوص آورده است:
دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه های دینی و قانون اساسی و منشور در حال تدوین شهروندی، ارتقاء وضعیت حقوق بشر را از جمله تعهدات خود می داند و بر همین اساس تاکنون همکاری روشن و مستمری با ساز و کارهای حقوق بشری سازمان ملل از جمله ساز و کار یو پی آر (گزارش جهانی ادواری) داشته و با نهادهای معاهده ای سازمان ملل همکاری کرده است. ایران همچنین هفت گزارشگر موضوعی سازمان ملل را پذیرفته و پذیرش تعدادی دیگر را در دستور کار خود دارد. با این حال جمهوری اسلامی ایران با برخوردهای گزینشی و استفاده ابزاری از موضوع حقوق بشر برای تحقق اهداف سیاسی خاص و تسویه حساب با کشورهای مستقل مخالف بوده و مخالفت خود را آشکارا اعلام کرده است.

ترکیب کشورهای بانی و حامی قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر در خصوص تمدید ماموریت گزارشگر ویژه ایران و حمایت دولتهايي مانند عربستان، امارات و قطر كه در سیاست داخلی از نقض نهادینه و سیستماتیک حقوق بشر در زمینه حقوق زنان و مهاجران و حقوق سیاسی و اولیه شهروندان و به ویژه منتقدان خود بطور جدی رنج برده و در سیاست خارجی با حمایت از تروریسم و افراط گرائی منطقه و جهان را با کشتار و ویرانی و ناامنی و بی ثباتی مواجه ساخته و با تحمیل جنگی خونین مردم بی گناه یمن را در معرض کشتار جمعی و نسل کشی قرار داده اند، دليل روشن سياسي بودن اين قطعنامه و استفاده ابزاري غرب از اين ساز و كار بين المللي است. 

بی اعتبار ساختن ساز و کار های حقوق بشری سازمان ملل و شورای حقوق بشر و تبدیل آن به یک ابزار سیاسی از نتایج اجتناب ناپذیر اینگونه قطعنامه های گزینشی و تبعیض آمیز است. ضمن اینکه مطابق یک اصل کلی حقوق بین الملل رای کشورهای مزبور به این قطعنامه به معنی پذیرش امکان ایجاد این ساز و کار برای بررسی وضعیت حقوق بشر در کشورهایشان محسوب می شود و این کشورها با موافقت با ایجاد ساز و کار مشابه در مورد وضعیت حقوق بشر کشورشان، میزان حسن نیت و اعتقاد واقعی خود نسبت به ارتقای حقوق بشر را نشان می دهند.

بی تردید چشم بستن بر منابع اصلي نقض كننده حقوق بشر، تاثیر اساسی در گسترش امواج افراط گرايي و تروريسم داشته كه اروپا را نيز مانند نقاط دیگر جهان در برگرفته است و دیر یا زود دولتهاي غربي بخاطر اتخاذ این سیاست های تبعیض آمیز و غیر منطقی در معرض محاسبه ملت هاي خود قرار خواهند گرفت.

جمهوری اسلامی ایران بر اساس مجموعه این واقعیت ها، تمدید ماموریت گزارشگر ویژه را واجد هیچ ضرورت و وجاهت حقوقی ندانسته و تصویب آن را با اهداف سیاسی و تنها بر مبنای خصومت با ایران می داند، بنابر این خود را ملزم به پذیرش و رعایت مفاد این قطعنامه نمی داند.

۵۰۵۰

کد خبر 521581

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام AT ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۵
    0 7
    فرصت خیلی خوبیه. در عمل ثابت کنید که فرستادة سازمان ملل اشتباه میکنه و اوضاع ایران خیلی بهتر از این حرفاست.
    • دانشجو IR ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
      4 0
      منفی دادم چون نظرت همراه با تمسخر ایرانیان بود. شرم بر تو.
  • ایلیا GB ۰۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۶
    14 1
    تمام حرفهای شما درست ، مگر نمیگوید تو کشور مشکلی نیست. نه زندانی سیاسی و عقیدتی و دینی نداریم. خب بذارید یکبار بیاید ببینه. تو کشور ما کسی بخاطر عقیده و نظرش زندان نمیره دیگه گزارشی هم نمیمونه و تمام میشه میره.
  • علوي ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۶
    6 11
    حقوق بشري كه عربستان و قطر و جيبوتي و سومالي و امارات تصميم ميگيرند بايد با كاه و انگليس و گل به تخته ماليد سر عمر!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین