به گزارش ایلنا،اسماعیل کهرم گفت: ما هیچگونه آماری از تعداد این گونه سمندر معروف به سمندر لرستان نداریم چون مطالعهای در کشور در این زمینه انجام نشده و بیشتر اطلاعات موجود از مردم محلی بدست آمده است. اینگونه فقط در ناحیه لرستان زندگی میکند ومورد علاقه آکواریمداران و کلکسیونرهای داخلی و خارجی است.
این کارشناس محیط زیست در پاسخ به اینکه چرا ممنوعیت خرید و فروش این خزنده در دستور کار اجلاس جهانی سایتیس قرار گرفته است گفت: با توجه به اینکه در ایران متخصصی در زمینه احیاء گونه سمندر لرستانی وجود ندارد کشورهایی که در این زمینه دارای کارشناس و متخصص هستند، وارد عمل شده اند.
این گونه سمندر دارای خالها یا نوارهای زرد یا نارنجی چشمگیر روی پوست قهوه ای خود است که زیبایی خیره کنندهای به این خزنده داده است. با توجه به قرار گرفتن سمندر لرستانی در فهرست قرمزسازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی(IUCN)، ،به درخواست ایران ممنوعیت خرید و فروش بین المللی اینگونه در دستور کار اجلاس ساتیس قرار گرفت.
معاهده ساتیس، معاهدهای است که در سال 1973 به منظور جلوگیری از تجارت گونههای جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض ایجاد شد که ایران نیز عضو این معاهده است.
در شرایطی که در داخل کشور سمندر لرستان بدون هیچ نظارتی داد و ستد میشود، اجلاس سایتیس قطردر فرودین ماه امسال تجارت بینالمللی اینگونه را ممنوع کرد.
کد خبر 52247
نظر شما