روحانی: قانون اساسی ایران تنها قانونی است که دو بار به رای گذاشته شد

رییس‌ جمهور با تبریک سالروز «جمهوری اسلامی ایران» گفت: مردم‌سالاری و اسلامیت به معنای واقعی کلمه در این کشور محقق شد و امروز مردم به راحتی پای صندوق آراء می‌آیند و نظر خود را اعلام می‌کنند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی امروز در جلسه هیأت دولت، با گرامیداشت دوازدهم فروردین و یاد و خاطره بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی گفت: امام خمینی(ره) از ابتدای پیروزی انقلاب بر تدوین قانون اساسی و نقش رأی مردم در  تعیین "جمهوری اسلامی" و اداره کشور تأکید داشتند.

رییس‌ جمهور با اشاره به اینکه معمولا در بسیاری از کشورهایی که انقلاب در آن رخ می‌دهد پس از سامان گرفتن نهادها و اوضاع کشور از مردم نظرخواهی و رأی‌گیری می‌شود، خاطر نشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران، امام (ره) با ابتکار خود، کمتر از دو ماه پس از پیروزی انقلاب، مردم را پای صندوق آراء دعوت و در مورد نظام جمهوری اسلامی از آنان نظرخواهی کردند.

روحانی با اشاره به تأکید امام بر تشکیل مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی پس از رأی مردم به جمهوری اسلامی، افزود: قانون اساسی ایران، تنها قانونی است که دو بار به رأی مردم، گذاشته شده است.

رییس‌ جمهور با اشاره به برگزاری چندین انتخابات در اولین سالهای پس از پیروزی انقلاب در کشور، گفت: مردم‌سالاری و اسلامیت به معنای واقعی کلمه در این کشور محقق شد و امروز پس از گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب، شرایطی در کشور فراهم است که مردم به راحتی پای صندوق آراء می‌آیند و نظر خود را اعلام می‌کنند و امیدواریم بتوانیم این مردم‌سالاری دینی را در کشور حفظ  و تقویت کنیم.

دکتر روحانی همچنین با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامی‌داشت مقام زن و مادر، حضرت زهرا(س) را بهترین الگو برای زنان جامعه در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی دانست و گفت: یکی از بخش‌های محوری جامعه که از آغاز اسلام مورد حمایت جدی شرع منور اسلام قرار داشته، بانوان هستند.

روحانی ادامه داد: در بسیاری از آیات قرآن، زنان و مردان در زندگی فردی و اجتماعی، عزت و کرامت انسانی با هم برابر بوده و مکمل یکدیگر هستند و از این منظر، انسان باتقواتر، ارزشمندتر بوده و جایگاه والاتری دارد.

رییس‌ جمهور با اشاره به سخنان و نطق‌های حضرت فاطمه زهرا (س) در تبیین مبانی اعتقادی، سیاسی و اجتماعی و فلسفه احکام، گفت: این سخنان نشان می‌دهد که یک بانو در زندگی خود می‌تواند مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی سنگینی را برعهده داشته باشد.

 روحانی فعالیت بانوان را در برخی مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی، مناسب‌تر و بهتر از مردان برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز در بسیاری از شرایط اجتماعی و مقاطع مختلف بانوان به شکل بهتری می‌توانند از منافع سیاسی و اجتماعی ما دفاع کرده و آنها را برای جامعه تبیین کنند.

رییس‌ جمهور با اشاره به اینکه مسأله نگاه به زنان و جایگاه آنان پس از پیروزی انقلاب در کشورمان در مسیر درست و صحیحی قرار گرفت، گفت: پیش از انقلاب، برخی با دیدگاه متحجرانه به زن می‌نگریستند و تمام مسئولیت‌های آنان را در درون خانه می‌دیدند، اما امام(ره) مشخص کردند که در مسایل سیاسی و اجتماعی نیز زنان باید در کنار مردان باشند و در بیانی می‌فرمایند «سهم زنان در پیروزی انقلاب اگر بیشتر از مردان نباشد، کمتر از آنان نیست".

 روحانی با اشاره به نقش تأثیرگذار زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و اهمیت رأی بانوان در تعیین سرنوشت کشور در پای صندوق آراء گفت: امروز بسیاری از بانوان ما در دستگاه‌های اجرایی و ارگان‌های کشور، مشغول به فعالیت هستند و نقش خود را به خوبی ایفا می‌کنند و این بسیار اهمیت دارد که بانوان با حفظ حجاب و عفت، مسئولیت‌های اجتماعی خود را نیز به خوبی به انجام می‌رسانند.

رییس‌ جمهور با اشاره به نگاه و نظریه انحرافی و کالایی به زن در دوران پیش از انقلاب و مغایرت آن با فرهنگ اسلامی کشور و مقام و منزلت زن، گفت: امروز زنان در بسیاری از مراکز مدیریتی، تصمیم‌گیری، مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی حضور دارند و با فعالیت‌های خود نقش ارزشمندی در پیشبرد اهداف، ایفا می‌کنند.

روحانی همچنین با تأکید بر اهمیت نقش زنان در خانواده به عنوان مادر، اظهارداشت: حل مشکلات اجتماعی جامعه باید از درون خانواده‌ها و به واسطه تحکیم خانواده شروع شود و نقش مادری زنان در تحکیم خانواده نقشی بی‌بدیل است.

27219

کد خبر 522643

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۱
    20 0
    اگر تمامي مقامات مناصبشان محدود به بازه زماني باشد ان موقع است كه مي توانيم بگوييم مردم سالاري فلان، ولاغير. اما مواردي است كه راي مردم گرفته ميشود اما اينكه اين راي چه مي كند و اصلا ايا اثري دارد جاي بحث واقعا جدي اي دارد. ضمن اينكه ما ضد اين و اون هم نيستيم.
  • بی نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۱
    38 2
    امام: "مگر یک نسل میتواند به جای نسل دیگر تصمیم بگیرد؟" 12 بهمن 1357
  • بی نام IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۱
    33 0
    من که سی سالمه یکیشم یادم نمیاد
  • بی نام RO ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۱
    4 0
    در خیلی از کشورهایی که دموکراسی نهادینه شده رفراندوم و نظرخواهی عمومی یک اصل محترم است من که نزدیک ۴۰ سال دارم رفراندومی را پس از استقرار قانون اساسی در سی و چند سال قبل در ایران به یاد ندارم.یقین دارم نسل جدید در مورد خیلی از قوانین اساسی نظر متفاوت از نسل گذشته دارند که اگر رفراندومی در کشور برگزار گردد نتیجه آن را خواهید دید ولی اگر همچنان خواست نسل جدید نادیده انگاشته شود خود آنچه می خواهند روزی به دست خواهند آورد ولی آیندگان کسانی را که به خواست عمومی احترام نگذاشتند را به نیکی یاد نخواهند کرد و اگر کسی بداند هیچ چیز مانا تر و زیباتر ازماندگاری خوب در ذهن تاریخ و آیندگان نیست که قطعا دور از رضایت خدا هم نیست.
  • امیر IR ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۲
    5 0
    آقای رییس جمهور شما لطفا از جایگاه و مقام خودتان که با رای اکثریت مردم به شما داده شده دفاع کنید و جلوی تندروهای داخلی بایستید،سایر موارد آرام آرام با وجود مجلس آینده قابل درست شدن است.ایراد اساسی اینه که در هجمه های همه جانبه به دولت و شما،نوک پیکان انتقام از رای مردم به شما و انتخابات 7 اسفند است.
  • بی نام IT ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۲
    3 0
    البته دو بار به رای نگذاشته نشد. بار دوم سال 68 اصلاحات اندکی که در آن اعمال شده بود به رای گذاشته شد نه کلیت قانون اساسی که اگر مردم رای منفی می دادند همان قانون اساسی 58 معتبر می بود.
  • بی نام GB ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۲
    2 0
    من42 سالمه ولی سنم اجازه نداد که تو هیچ کدومشون شرکت کنم
  • بی نام A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    1 0
    به نظرم قانون اساسی می تواند مجددا به رای گذاشته شود. قانونی که داریم برای چهل سال قبل است. از طرفی فکر می کنم مردم آن زمان هم به کلیت قانون رای دادند نه به جزئیات آن.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین