۰ نفر
۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۰
ساخت اولین چوب شفاف در جهان

ایسنا نوشت: محققان موسسه سلطنتی فناوری سوئد موفق به شناسایی روشی برای گسترده‌تر کردن کاربرد چوب در زندگی روزمره انسان به عنوان جایگزینی ارزانتر برای شیشه مبتنی بر سیلیکا شده و آن را مانند شیشه شفاف کرده‌اند.

محققان ابتدا لیگنین را که ماده پلیمری سازنده دیواره گیاه است، بطور شیمیایی از الیاف چوب طبیعی جدا کردند. ماده باقیمانده سفید رنگ بود اما هنوز شفاف محسوب نمی‌شد.

برای دستیابی به این شفافیت، ماده با متیل متاکریلات از پیش پلیمریزه شده (PMMA) ترکیب شد. این کار ضریب شکست مخلوط بدست آمده را تغییر داد و آن را شفاف کرد. بسته به کاربرد هدف، محصول نهایی را می‌توان با تنظیم دقیق نسبت چوب به PMMA، نیمه شفاف کرد.

این نخستین باری نیست که چوب به یک ماده شفاف تبدیل شده است. پیش از این، از سلولز نانوفیبردار برای ساخت مواردی به عنوان زیرلایه تراشه‌های رایانه مبتنی بر چوب استفاده شده بود. اما به گفته محققان سوئدی، فرآیند جدید بطور خاص برای کاربردهای مقیاس بزرگ و تولید عمده سودمند است.

محققان اکنون به دنبال افزایش شفافیت ماده، افزایش مقیاس فرآیند تولید و استفاده از چوبهای متعددتر هستند.

این تحقیق اخیرا در مجله Biomacromolecules منتشر شده است.

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 523051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی A1 ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    13 6
    بنام خدا پنجاه و چهار سال پیش وقتی برای اول بار دفترچه نقاشی خریدم، چهل برگ بود که یک صفحه سفید داشت و روی آن یک صحفه کاغذ شفاف قرار گرفته بود. البته نه به شفافی و شیشه و نایلون و پلمیرهای امروزی اما به هر حال پوشش شفافی بود بر نقاشی ها روی صحفه سفید. معلم نقاشی توضیح داد که این کاغذ شفاف را چگونه تولید کرده اند. خود نیز یاد گرفته بودم که کاغذ سفید را در روغن فرو کنم و آنها را کمی شفاف سازم. بعدها آموختم که با آب ژاول هم می شود کاغذهای سفید و حتی رنگی را نیز شفاف کرد. امیدوارم لازم به یادآوری نباشد که جنس کاغذهای معمولی از چوب است.
  • فرهان A1 ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    1 1
    به نظرم کاربرده خاصی نداره اما ممکنه به صرفه بشه. کلا هر اکتشافی ارزشمنده.