دبیر شورای عالی امنیت ملی نگاه مشترک ایران و چین در مورد سیاست‌های غلط برخی قدرت‌های جهانی در عرصه بین‌المللی را زمینه‌ مناسبی برای همکاری تهران و پکن دانست.

به گزارش ایسنا، سعید جلیلی در پایان سفر رسمی سه روزه به چین گفت: در مشورت‌هایی که با مقامات عالی رتبه چین درباره برخی مسائل بین‌المللی داشتم، درباره ضرورت مقابله با یک جانبه‌گرایی، مبارزه با استفاده از اهرم‌های نظامی و فشار علیه ملت‌ها و برخی تحریم‌ها و فشارهایی که امروز برخی قدرت‌ها به دنبال آن هستند که از آن به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های خودشان علیه کشورها استفاده کنند، تبادل نظر شد و دیدگاه‌های دو کشور در این زمینه مشترک است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: برگزاری کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح در تهران در پایان فروردین ماه یکی از موضوعات بسیار مهم است و ایران به عنوان کشوری است که در عرصه جهانی مدعی خلع سلاح است و جهان را به خلع سلاح و جلوگیری از اشاعه آن دعوت می‌کند.

وی گفت: چینی‌ها از این ابتکار و دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای حرکت و فراخوانی جهانی برای خلع سلاح بسیار استقبال و اعلام کردند چین هم در این کنفرانس شرکت خواهد کرد.

جلیلی درباره موضوع گفت‌وگوهای 1+5 گفت: یکی بحث‌هایی که جمهوری اسلامی ایران با ارائه بسته پشنهادی برای این گروه مطرح کرد این است که ایران آمادگی دارد از ظرفیت‌های همکاری و تعامل در جهت برطرف شدن نگرانی‌های مشترک جامعه جهانی به طور دسته جمعی استفاده کند و برهمین مبنا قبلا هم گفته بودیم گفت‌وگو درباره این موضوعات می‌تواند کمک کند و ما برای ثبات و امنیت جهانی هم‌چنان آمادگی خود را برای این گفت‌وگوها اعلام و توصیه می‌کنیم برخی قدرت‌ها که گفت‌وگوها را ترک کرده‌اند برگردند و به آن ادامه دهند و حتما این گفت‌وگوها می تواند بستری برای همکاری های جهانی حول نگرانی‌های مشترک باشد و جمهوری اسلامی ایران همیشه اماده گفتگو در این زمینه است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره موضوع تبادل سوخت گفت: در این سفر دیدگاه منطقی ایران درباره همکاری‌های هسته‌یی برای مصارف صلح‌آمیز را با چینی‌ها مطرح کردیم. نگاه ما برای اینکه بستری از همکاری‌های صلح‌آمیز در موضوع هسته‌یی ایجاد شود، می‌تواند زمینه‌های مختلفی داشته باشد. در مباحث ساخت و ایمنی نیروگاه از جمله موضوع تبادل سوخت می‌توان با نگاه همکاری به آن نگریست.

جلیلی تصریح کرد: ایران معتقد است تبادل سوخت صرفا در چارچوب یک همکاری برای فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌یی قابل فهم است و نه در راستای یک موضوع اعمال فشار به ملت‌ها و برای یک نوع تقابل.

کد خبر 52412

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =