به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برج لاجوردی بانک مرکزی هفته جاری میزبان اصحاب رسانه بود تا طی بازدید
از سالن سوئیفت و روند ارسال پیام از این طریق، بر تمامی حاشیه ها پاسخ دهد.
بعد از اجرایی شدن برجام، اظهارنظرهایی از سوی برخی منتقدان مطرح می شد که هنوز سوئیفت باز نشده است و نمی توان با خارج از کشور تبادل مالی داشته باشند.
در این خصوص، تاجرانی که عضو اتاق بازرگانی تهران هستند و با این موضوع بیش از همه سر و کار دارند، این گونه در گفت و گو با خبرآنلاین اظهارنظر کردند:
سید رضی حاجی آقامیری: «سوئیفت بیشتر در کار واردات است و تبعاتی که روی مبادلات پولی بین بانک ها انجام می شود، با باز شدن سوییفت مرتفع می شود. سوئیفت دو تاثیر بر ارتباط بانکی می گذارد؛ یکی تاثیر آن بر مبادلات پولی از طریق گشایش اعتبار است و دیگری، تاثیر بر مبادلات پولی در کل است. در حال حاضر این موضوع تاثیر مثبتی گذاشته و گشایشی در مبادلات پولی از طریق باز شدن سوئیفت انجام شده است.»
محسن بهرامی ارض اقدس : «قبل از برجام و در زمان تحریم بانکی، فعالان اقتصادی برای دریافت پول کالاهای صادراتی شان و پرداخت پول مربوط به خرید کالاهای وارداتی شان از چند شیوه مختلفی استفاده می کردند که متداول ترین آن، از طریق صرافی ها بوده است. من خودم چون فعالیت های تجاری خود را قبل از برجام متوقف کردم، از سوئیفت استفاده نکردم، ولی همکاران ما استفاده کردند و در حال حاضر توانستند پول خود را از طریق سوئیفت حواله کنند.»
عباس آرگون: «از طریق صرافی ها قبل از برجام تبادل مالی را با خارج از کشور انجام می دادیم. بعد از برجام در حال مذاکره با شرکت های خارجی هستیم، ولی برای انجام کار در حال بررسی هستیم.»
اسدالله عسگراولادی: «بخش دولتی نسبت به بخش خصوصی در تبادل مالی با مشکلات کمتری مواجه است.»
پدرام سلطانی: «قبل از برجام از طریق صرافی ها تبادل پول انجام می شد به غیر از کشورهایی مانند چین، هند و کره. تبادل مالی را بعد از برجام مرتب به دلیل کارهایمان انجام می دهیم، اما کارهایی با اروپا و کشورهایی منطقه انجام می شود و با بانک های کارگزار جدیدی که به تدریج در حال معرفی هستند.»
22439
نظر شما