به گزارش خبرآنلاین، این کتاب که سال 88 منتشر و با قیمت 8هزار تومان در دسترس علاقمندان قرار گرفته، به خوبی از پس اصل اصیل اینگونه کتابها یعنی وفاداری صد درصد به زندگی واقعی و دقیق شدن در ذهنیات آن چهره با مطالعه همه جانبه پیرامون او، برآمده است.
رمان «خورشید میماند» روایتی داستانی از زندگی شیخ بهایی از دوران کودکی تا زمان مرگ است و باید گفت نویسنده به خوبی از پی روایتهای گوناگون برآمده، به گونهای که خوانده به محض تمام شدن این اثر احساس میکند که در همان دوران زندگی شیخ بهایی زندگی کرده است. به عبارتی پارسینژاد دراین کار سعی کرده است با انتخاب زبانی همه فهم، کتابی برای لذت بردن خواننده بنویسد.
داستان این رمان با کودکی شیخ در مکتبخانه، ورق میخورد و با غروب زندگی او به سرانجام میرسد؛ اما خورشید میماند. «... یک رویداد سخت و تکان دهنده در شرف وقوع بود، اما او به هیچ کس چیزی نگفت. شیخ علی گوشه اتاق نشسته بود و قرآن میخواند. فاطمه کتاب فوائدالصمدیه را ورق میزد و مادرش در اعماق ذهن خود غوطه ور بود، احتمالا به شیخ حسین فکر میکرد. بهایی جرعهای آب نوشید. عرق کرده بود...»
آنچه این کتاب را نسبت به آثار مشابه در وضعیت بهتری قرار داده نگاه همه سویه پارسینژاد به مسائل تاریخی، مردم شناسی، قوم شناسی و پیوند آنها با عناصر زبانی دوران شیخ بهایی و گره زدن به مسائل دوران معاصر است؛ امری که باعث شده خواندن این کار را به شما پیشنهاد کنیم.
بنابراین گزارش، مقدمه بسیار کوتاه کتاب، نقل قولی از ملا محمد تقی مجلسی است که در بخشی از آن می خوانیم: «او را در خواب دیدم که فرمود چرا مشغول نمی شوی به شرح احادیث اهل بیت(ع)؟ گفتم این کار شماست. فرمود زمان ما گذشت. مشغول باش و یک سال مباحثات را ترک کن تا آن را تمام کنی.»
بهاءالدین محمدبن حسین عاملی، معروف به شیخ بهایی هشتم اسفندماه 925 خورشیدی در بعلبک متولد شد و هشتم شهریور سال 1000 خورشیدی در اصفهان به دیار باقی شتافت. این دانشمند نامدار در دانشهای فلسفه، منطق، هیأت و ریاضیات تبحر داشت و حدود 95 کتاب و رساله از او در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی و هنر برجای ماند.
از آثار و تألیفات این دانشمند میتوان به کتابهای جامع عباسی، الزبده فی الاصول، کشکول، نان و حلوا، مثنوی رموز اعظم، شیر و شکر، نان و پنیر، موش و گربه اشاره کرد.
نظر شما