هوشنگ طالبی در نخستین همایش بین المللی «هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن هنر ایرانی اسلامی با تاكید بر هنرهای رو به فراموشی» که به مدت دو روز در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است، اظهار داشت: با تصمیم رئیس شورای فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، دانشگاه اصفهان مجری برگزاری این همایش با محوریت هنرهای رو به فراموشی شد.
وی با بیان اینكه سه محور تخصصی همایش با نشست تخصصی مسئولان دانشگاه اصفهان با دانشگاه هنر تعیین شد، ابراز داشت: محور هنر، ارزشهای دین و هویت ملی و نقش آن در حفظ، احیا و اعتلای صنایع، آموزش و نقش آن در این ارتباط و کارآفرینی و اقتصاد هنر و نقش آن در حفظ، احیا و اعتلا صناعات سه محور تعیین شدن برای همایش است.
رئیس دانشگاه اصفهان با بیان اینكه فلسفه اصلی برگزاری این همایش در راستای حفاظت از هنرها و صنایع دستی رو به فراموشی است، ابراز داشت: اغلب صنایع دستی و هنرهای ایرانی در اصفهان فعال است و به همین دلیل این شهر به عنوان نخستین میزبان نخستین دوره این همایش انتخاب شده است.
وی ادامه داد: كار ما با این همایش تمام نمیشود و قرار است دبیرخانه دایمی هنرهای روبه فراموشی تاسیس و با چاپ فیلم، عكس، و كتاب به احیای این هنر كمك كرد.
طالبی با اشاره به اینكه این همایش دو محور متفاوت دارد، تاكید كرد: محور آکادمیک شامل سخنرانیها و پوسترهایی در قالب مقالات و محور دوم فعالیتهای عملی از جمله جشنواره فیلم و عکس، کارگاه زنده هنرمندان و معرفی و تقدیر چهرههای ماندگار هنر و تاریخ شفاهی هنر است.
وی اضافه كرد: همچنین برگزاری نمایشگاه فیلم و عکس در موزه هنرهای معاصر برگزار میشود و کارگاه زنده هنرمندان در سرای اسپادانا از برنامههای جنبی این همایش است.
تقدیر از ۳۲ هنرمند به عنوان چهرههای ماندگار
رئیس دانشگاه اصفهان با بیان اینكه از عکسها و فیلمهای برتر بر اساس شاخصهای کمیته علمی تقدیر میشود، گفت: همچنین ۳۲ هنرمند از میان ۱۰۶ هنرمند اولیه به عنوان چهره های ماندگار صبح روز پنجشنبه تقدیر میشوند.
وی با بیان اینكه فعالیت اصلی دیگر در این همایش تهیه تاریخ شفاهی هنر با همکاری گروه تاریخ دانشگاه اصفهان و دانشگاه هنر است، گفت: پس از همایش کتاب نفیسی از مجموعه عکسهای ارائه شده با عنوان هنرهای ماندگار به چاپ خواهد رسید.
نظر شما