حدود 40 درصد از تشکل های اقتصادی کشور نرخ فعلی دلار در بازار غیررسمی را برای ادامه و استمرار فعالیت های خود مناسب می دانند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز پژوهش های مجلس در پاییز سال 94 به بیش از 290 تشکل و بنگاه تولیدی کشور مراجعه کرده و نظر آن ها را درباره دو موضوع کلیدی در اقتصاد ایران جویا شده است.

در این پرسشنامه از فعالان اقتصادی پرسیده شده است که چه نرخ ارزی را  برای استمرار فعالیت های خود مناسب می دانند؟ این پرسش به شکل گزینه دار با فعالان اقتصادی مطرح شده و چهار گزینه برای پاسخ پیشنهاد شده است؛ کمتر از 3 هزار تومان، بین 3 هزار تا 3500 تومان، بین 3500 تا 4 هزار تومان و بالاتر از 4 هزار تومان.

نتایج حاصل از این پرسشنامه بسیار جالب است؛ 149 تشکل نرخ ارز کمتر از 3000 تومان را ترجیح داداه اند که 51 درصد از

مجموع 291 تشکل مورد پرسش را تشکیل می دهند. 73 تشکل نرخ ارز بین 3000 تا 3500 تومان را مناسب دانسته اند که 25 درصد از مجموع 291 تشکل مورد پرسش را تشکیل می دهند. 40 تشکل نرخ ارز بیش از 3500 تومان را مناسب می دانند که 13 درصد از مجموع 291 تشکل  پرسش شونده را تشکیل می دهند. 14 درصد نیز به این سؤال پاسخی ندادند.

به این ترتیب بیش از نیمی از تشکل های تولیدی کشور دلار 3000 تومانی را رقم مناسبی برای ادامه فعالیت های خود می دانند. این در حالی است که نرخ رسمی دلار حدودا 3000  تومان و نرخ بازار آزاد بین 3500 تا 3600 تومان در نوسان است؛ نرخی که تقریبا 40درصد تشکل های تولیدی فعال در ایران آن را مناسب می دانند.

بررسی دقیق تر پاسخ های داده شده به این پرسش نکات مهمی را نمایان می کند. از میان سه دسته تشکل های خدمات، صنعت و کشاورزی، دلار کمتر 3 هزار تومان بیشترین موافق را میان فعالان حوزه خدمات داشته است.

بیشترین موافقت با دلار 3500 تا 4 هزار تومانی در میان تشکل های صنعتی ابراز شده است. دلار بین 3 هزار تا 3500 تومانی بیشترین طرفدار را میان تشکل های کشاورزی داشته است. دلار 4 هزار تومانی هم به یک اندازه میان تشکل های خدماتی و کشاورزی داشته است.

 

 

بیش از 65 درصد تشکل هاي اقتصادي مشارکت کننده در این طرح پایش اعلام کرده اند ميزان توليدشان كاهش یافته است که حدود 190 تشکل از مجموع 291 تشکل پرسش شونده را تشکیل می دهند و 16 درصد معتقد هستند که ميزان توليدشان ثابت مانده است که 48 تشکل از کل تشکل هاي پرسش شونده را تشکیل می دهند و در حدود 6 درصد معتقد هستند که ميزان توليدشان افزايش یافته است که حدود 18 تشکل از کل را تشکیل می دهند و بقیه پاسخی نداده اند که حدود 35 تشکل از مجموع تشکل هاي پرسش شونده را تشکیل می دهند.

 

22335

 

 

کد خبر 535782

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آنتی رانت IR ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳
    11 14
    نرخ دلار مهم نیست، رانت دلار ارزون دست از همه بهترون هست که مهمه... اگر یک چیز گران است برای همه گران باشد و نه این وسط یک آقازاده از فروش دلار ۱۲۲۶ تومانی به ۳۶۰۰ تومان ۳۰۰ درصد سود فقط روی هر دلار ببرد... رانت بد است و گرنه مردم اعتراضی ندارند...
    • خزاعي A1 ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳
      30 2
      مردم اعتراضي ندارند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ گذشته از اون مگه طبق گفته پاشنه آشيل دولت ؛ قرار نبود نرخ ارز دستوري نباشه و خودش خودشو تو بازار پيدا كنه ، پس چرا موقعي كه داشت ميومد پائين با مصاحبه نذاشت و موقعي كه داشت ميرفت بالا گفت به خاطر اربعين و تقاضا است ، هنوز اين روز عزير تمام نشده ؟ پس چرا اون بالا موند ؟ صداقت كه نباشه بقيه كارها و حرفها بازي با اعداد و شعور مردمه
    • بهنام بچه خوی A1 ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳
      1 6
      بنا بر اصول علم اقتصاد ، اگه میخواهید رشد اقتصادی داشته باشید، چاره ای جز این ندارید که نرخ ارز ثبات داشته باشد. همینطور اگر میخواد تولید و اشتغال رو بالا ببرید بایستی حتما دلار رو گران نگه دارید. الان دولت بهترین کار رو کرده . یعنی دلار را گران و با قیمت ثابت نگه داشته. این دو کار در بلند مدت باعث افزایش صادرات و کاهش واردات و در نتیجه افزایش تولید و افزایش اشتغال و رشد اقتصادی خواهد شد. صبور باشید و به تیم اقتصادی دولت اطمینان داشته باشید.
    • نظري IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳
      5 1
      چرا گرون ؟؟؟؟ ثابت درست اما چرا بايد بالا باشه ؟ براي اينكه صادرات توجيه داشته باشه و توليد زياد بشه ؟ خوب درست اما همين نرخ بالاي ارز تو بقيه حوزه ها باعث گراني و افزايش قيمت نيست و اونم تو جايي كه از شير مرغ تا جون آدميزاد به نرخ ارز وابسته است و بايد تاوان اونو مردم بدهند ؟؟؟
  • بوئين زهرا A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳
    12 0
    آخه جالبه ، از اون جايي كه دولت به نرخ ارز به عنوان يك منبع درآمد براي خود نگاه ميكنه ، به بهانه حمايت از توليد و صادرات دائم دم از حمايت از اين قشر ميزنه و ميگه نرخ بايد بالا باشه ، مگه همه مردم ايران توليد كننده هستند و در بخش صادرات مشغولن ؟ چرا تاوان 10 درصدي شاغل تو اين حوزه رو بايد 90 درصد ديگه اقشار جامعه پرداخت كنند ؟ نرخ 3000 در حال حاضر شايد معقول و زير اون بهتر است
  • بی نام A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳
    20 1
    کدام تولید کننده طرفدار دلار 3500 تومن است؟ این دزدی از جیب تولید کننده است.
  • بی نام PT ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۴
    4 1
    1 قیمت دلار هر چقدر بالاتر باشه ، هزینه های تولیدکننده تصاعدی بالاتر میره . 2 اون موقع که دلار 1000 تومن بود ، هزینه های تولید نسبت به قیمت خیلی کمتر بود . و تولید ملی با سهولت بیشتری انجام می شد . و محصولاتمون قابل رقابت تر بودن . مثلا الان دیگه واردات ماشین آلات با تکنولوژی روز توجیه اقتصادی نداره ، 4 برابر قیمت قبل در میاد . اون هم با این همه مشکلات و سنگ اندازی ها 3 دلار هرچی هست باشه ، چه 1000 تومن . چه 4000 تومن . فقط ثابت باشه . و تک نرخی باشه که مردم تکلیف خودشونو بدونن . 4 الان اگه دیگه دلار پایین نیاد بهتره . چون یه عده دیگه به اون سودهای قدیم راضی نیستن . درسته که جنس وارداتی رو ارزون تر وارد می کنیم ، ولی به دست تولید کننده گرون میرسه .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین