تلاش جان کری برای اطمینان دادن به بانک های اروپایی درباره معامله با ایران، ناکامی دوباره جمهوریخواهان برای سنگ اندازی منع خرید آب سنگین از تهران و اظهارات جان کربی در مورد پیام تسلیت ظریف به دبیرکل حزب الله در مورد به شهادت رسیدن بدرالدین، از جمله مهمترین مواضع و اقدامات عملی آمریکا در مورد ایران در هفته گذشته بود.
در پی رایزنی های محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با همتای آمریکایی خود برای برطرف کردن برخی موانع در مسیر بانک های اروپایی برای معامله با تهران، جان کری پنج شنبه گذشته در دیدار با مقام های ارشد بانک های انگلیسی و اروپایی در لندن اطمینان داد که از سرگیری تعاملات بانکی با ایران در چارچوب توافق هسته ای وین بلامانع است.
جان کری که برای شرکت در نشست بین المللی ضد فساد به لندن سفر کرده بود، در جلسه اش با مقامات بانکی گفت: ما می خواهیم این را مشخص کنیم که تعامل قانونی با ایران درچارچوب توافق هسته ای، برای بانک ها بلا مانع است.
برخی منابع می گویند که جان کری تلاش کرد تا در این جلسه نگرانی بانک های اروپایی را نسبت به جریمه های سنگینی که پیشتر بابت همکاری بانکی با ایران متحمل شده اند مرتفع سازد.
البته ظاهرا این دیدار نتوانست مسوولان بانک های مهم در لندن را متقاعد کند.استوارت لوی، مدیر حقوقی بانک اچاسبیسی، در واکنش به اظهارات اخیر جان کری در مقالهای در روزنامه والاستریت ژورنال نوشته است که این بانک قصد ندارد هیچ فعالیت جدیدی را که شامل معامله با ایران شود انجام دهد.
لوی با اشاره به صحبتهای اخیر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، که بانکهای غیرآمریکایی را به معامله با ایران تشویق کرده، گفته است که آمریکا از بانکهای غیرآمریکایی میخواهد کاری را انجام دهند که هنوز برای خود بانکهای آمریکایی غیرقانونی است.
مدیر حقوقی بانک اچاسبیسی، بزرگترین بانک بریتانیا و اروپا و چهارمین بانک بزرگ جهان، در این مقاله نوشته است که دولتهای غربی میتوانند تحریمهای ایران را بردارند، اما در نهایت اگر مشکلی در زمینه پولشویی یا فعالیتهای مالی در حمایت از تروریسم پیش بیاید، این بخش خصوصی است که باید پاسخگو باشد، و بخش خصوصی خود ریسک فعالیتهایش را ارزیابی میکند.
استوارت لوی، مدیر حقوقی اچاسبیسی، گفت:وزارت دارایی آمریکا و 'کارگروه اقدام مالی'، نهاد بینالمللی مبارزه با پولشویی، هنوز از بازار ایران ارزیابی منفی دارند.
تلاش نافرجام جمهوریخواهان برای منع خرید آب سنگین از ایران توسط دولت اوباما
سناتورهای دموکرات سنای آمریکا یک بار دیگر در چهارشنبه گذشته تلاش جمهوریخواهان برای منع خرید آب سنگین از ایران را متوقف کردند.
طرح منع خرید آب سنگین از ایران را سناتور جمهوریخواه تام کاتن از ایالت آرکانزاس به عنوان یک متمم به قانون هزینه های انرژی آمریکا افزود. اما سنای تحت کنترل جمهوریخواهان موفق نشد 60 رای لازم برای تصویب آن را به دست بیاورد و این متمم با 57 رای مثبت و 42 رای منفی به تصویب نرسید.
عزل فرمانده ملوانان آمریکایی بازداشت شده در آب های ایران
نیروی دریایی آمریکا، فرمانده 10ملوان آمریکایی را که دی ماه گذشته بعد از ورود به حریم ایران در خلیج فارس برای 15 ساعت بازداشت شدند، از سمت خود عزل کرد.
در بیانیه ای که روز پنجشنبه نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا منتشر کرد، آمده این نیرو اعتماد خود به فرمانده 'اریک راش' (Eric Rasch) را از دست داده است. وی مسئول آمادگی و آموزش بیش از 400 ملوان، از جمله 10 ملوان بازداشت شده توسط سپاه پاسداران ایران بود.
یک مقام نیروی دریایی آمریکا به آسوشیتدپرس گفت 'راش' بخاطر فقدان نظارت و ناکامی در حفظ استاندارد های لازم برای یک رهبری موثر برکنار شد. این مقام که نخواست نامش فاش شود از ارایه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
بیل کلنیتون : بهبود رابطه آمریکا و تهران به زمان نیاز دارد
بیل کلینتون رییس جمهور سابق آمریکا و همسر هیلاری کلینتون نامزد پیشتاز دمکرات ها در انتخابات درون حزبی، ضمن انتقاد به برنامه های دونالد ترامپ، مخالفت خود را با ارائه تصویری هراسناک از مسلمانان اعلام داشت و آینده روابط ایران و آمریکا را نیازمند زمان و در حال ارزیابی متقابل عنوان کرد.
اظهارات جنجالی مشاور اوباما درباره توافق هسته ای
واکنش ها به مقاله جنجالی مشاور ارشد باراک اوباما درباره توافق هسته ای ایران همچنان ادامه دارد و در تازه ترین رویداد، یک نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا خواستار حضور 'بن رودز' در جلسه کمیته نظارت این مجلس شده است.
به گزارش رسانه های آمریکایی، 'جیسون چفتز'، نماینده جمهوریخواه از ایالت یوتا تهدید کرد اگر بن رودز در جلسه سه شنبه آینده در جلسه کمیته نظارت مجلس نمایندگان حاضر نشود، او را با حکم قضایی به کمیته می کشاند.
واکنش این نماینده آمریکایی به مقاله ای است که بن رودز در مجله نیویورک تایمز منتشر کرده است. رودز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در این مقاله ضمنی از فعالیت های خودش در همراهی رسانه ها و سیاستمداران برای رسیدن ایران و آمریکا به توافق گفته است.
اما آنچه بحث برانگیز شد، بخشی از اظهارات او بود که گفت خبرنگارانی که مذاکرات هستهای و روند توافق با ایران را دنبال میکنند، اغلب تسلط چندانی بر آنچه پوشش میدهند ندارند و در ادامه بطور تلویحی توضیح داد که چگونه دولت موفق به 'فروختن توافق' به کنگره و رسانهها شد.
جمهوریخواهان به این مقاله درباره سخنان بن رودز واکنش نشان داده اند و گفته اند، کاخ سفید در جریان مذاکره با ایران افکار عمومی را گمراه کرده است.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگار فاکس نیوز که پرسید 'آیا این که مقامهای دولت درباره ابعاد مختلف توافق هستهای (ایران) دروغ گفتهاند، قاطعانه تکذیب میکنید،' گفت 'بله، ... واقعیات توافق و فواید آن روشن میکند که امنیت ملی ایالات متحده ارتقا یافته است.'
مارک روبیو و دیدگاه ممانعت از نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه
مارک روبیو نامزد تند رو جمهوریخواهان که در انتخابات درون حزبی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، شکست خورد بعد از سفر به کشورهای عراق، ترکیه و قطر در اندیشکده هادسن آمریکا ادعا کرد: منافع بلندمدت آمریکا و همپیمانان منطقه ای اش ایجاب می کند که منطقه میدان فعالیت گروههای افراطی و ایران نشود.
وی مدعی شد: ' از دیدگاه آمریکا نباید نقاطی در جهان وجود داشته باشد که در آن گروههای افراطی با سربازگیری، علیه منافع ما و همپیمانان ما عملیات نظامی انجام دهند. این موضوع در صدر اولویت های منافع امنیت ملی ما است زیرا عدم ثبات در منطقه منجر به ایجاد و رشد داعش شده است. ضمن این که در شرایط بی ثباتی در منطقه، ایران می تواند علیه منافع ما و همپیمانان ما موضعگیری کند.'
مخالفت دوباره آمریکا با ارسال نخستین محموله اس 300 به ایران
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می گوید هر چند آمریکا با تحویل سیستم دفاع موشکی روسیه به ایران مخالف است، اما این مساله را نقض برجام نمی داند.
الیزابت ترودو گفت: 'وزیر خارجه به طور مکرر این مطلب را به آقای لاوروف یادآور شده است. ما مدتهاست به فروش سیستم دفاعی پیشرفته به ایران اعتراض کرده ایم و از نزدیک آنرا زیر نظر داریم.'
ترودو افزود: 'با وجود مخالفتی که با فروش آن داریم، این قرارداد برنامه جامع اقدام مشترک یا قطعنامه 2231 سازمان ملل را نقض نمی کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا:تسلیت ظریف به حزب الله ناامید کننده است
«جان کربی» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهارات محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران درباره حزب الله را ناامید کننده دانست اما در عین حال گفت که آمریکا به استفاده از مجرای ارتباطی بین جان کری و ظریف ادامه می دهد.
به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا ، کربی جمعه شب در گفت وگو با خبرنگاران مدعی شد: این فرمانده حزب الله (مصطفی بدر الدین) به دلیل نقشش در بمب گذاری سفارت های آمریکا و فرانسه در کویت در 12 دسامبر 1983 که پنج کشته به جا گذاشت ، محکوم شده بود .
وی افزود: اظهارات محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران (درباره شهادت فرمانده حزب الله در سوریه) را مشاهده کردم ؛ ما سر سوزنی با این اظهارات موافقت نداریم و دیدن اینکه وزیر امور خارجه (ظریف) اینگونه احساسی دارد ، ناامید کننده است.
به گزارش ایرنا ، دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته (جمعه) در پیام تسلیتی خطاب به دبیر کل حزب الله ، شهادت مصطفی بدرالدین را تسلیت گفت و نوشت: بدون شک شهادت این مجاهد خستگی ناپذیر عزم نیروهای مقاومت علیه رژیم صهیونیستی و تروریسم را بیش از پیش تقویت می نماید.
حزب الله لبنان بامداد روز - جمعه - با صدور بیانیه ای اعلام کرد که فرمانده و مجاهد بزرگ مصطفی بدرالدین معروف به «ذوالفقار» که برای نبرد با گروه های تکفیری به سوریه رفته بود،به شهادت رسید.
52310
نظر شما