پروفسور «پرویز کردوانی» در مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره فرامرزی مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در استان ایلام، اظهار کرد: من 87 سال سن دارم و هر هفته به یک استان سر می‌زنم. یکی از سفرهای خوبم این بوده که امروز به استان ایلام آمده‌ام و دیدم که استان‌های هم‌مرز ایران و عراق در این منطقه بسیار غنی هستند .

به گزارش ایسنا، منطقه ایلام، وی با تاکید بر اینکه مرکز کشور به استان ایلام احتیاج دارد نه ایلام به مرکز، افزود: استان ایلام یکی از استثنایی‌ترین استان کشور در زمینه منابع گاز، نفت، خاک، هوا و آب است که ضروری بوده رسانه‌ها در مورد استان ایلام بیشتر اطلاع‌رسانی کنند.
کردوانی ادامه داد: من هر هفته در شبکه هفت که میلیون‌ها بیننده دارد برنامه دارم و از این به بعد به‌ طور ویژه به ایلام می‌پردازم و الان نیز خوشحالم که دانشمندان ایرانی و عراقی در این جمع دوستانه کنار هم نشسته‌اند تا مشکلات دو کشور را برطرف کنند.
وی با بیان اینکه امروز، عصر رسانه و مطبوعات است و باید امکانات و تجهیزات لازم در اختیار رسانه قرار گیرد تا بتواند به ‌خوبی کار کنند، ادامه داد: ایلام دارای توانمندی‌های زیادی است اما کسی از آنها خبر ندارد لذا رسانه‌ها باید بیشتر به این استان توجه کنند و از همه مهم‌تر اینکه مردم ایلام مهمان‌نواز و با اخلاق هستند و مستندسازان باید به این استان توجه داشته و از مناظر‌ زیبای آن مستندسازی کنند، ایلام همه ‌چیز دارد و می‌تواند با عراق تعامل خوبی داشته باشد.
کردوانی با اشاره به اینکه مهم‌ترین بحث در حال حاضر بحث ریزگردها بوده که دامن‌گیر عراق و ایران شده است، گفت: ریزگردها بسیار خطرناک هستند که به دلایل مختلف فضای هوا را آلوده می‌کنند و در این راستا زمین‌های که چند سال است کاشت نشده‌اند، کانون ریزگرد هستند.
وی با تاکید بر اینکه پایین رفتن سطح آب‌های زیر زمینی از دیگر علل بروز پدیده ریزگردهاست، اضافه کرد: دیگر برای مبارزه با ریزگردها جنگل‌کاری جواب نمی‌دهد، چون سطح آب زیرزمینی پایین رفته است و فقط خوزستان می‌تواند برای مبارزه با ریزگردها جنگل‌کاری کند.
کردوانی با اشاره به اینکه در ایران سال‌هاست بیابان‌زایی پیشرفتی ندارد و اما بیابان‌های جدید در حال شکل‌گیری است، خاطرنشان کرد: ریزرگردها، آسیب‌های زیادی به محیط‌ زیست وارد کرده‌اند و جنگل‌کاری دیگر برای مبارزه با ریزگرد جواب نمی‌دهد و نباید فراموش کرد که پاشیدن مالچ نفتی نیز 11 عیب دارد.
وی با بیان اینکه شن‌پاشی بیابان‌های عراق برای جلوگیری از شکل‌گیری زیرگرد تأثیرگذار است، گفت: دریاچه ارومیه به ‌هیچ ‌وجه احیا نمی‌شود و دلیل آن ‌هم حفر چاه‌های بسیار زیاد اطراف آن بوده است.
کردوانی درمان ریزگردها را پاشیدن ریگ بر روی کانون‌های ریزگرد و بیابان‌ها دانست و گفت: ریگ‌پاشی درمان اصلی ریزگرد بشمار می‌آید، با پاشیدن ریگ می‌توان درخت هم کاشت و یک‌بار برای همیشه درد ریزگرد را درمان کرد اما پاشیدن مالچ علاوه بر داشتن معایبی، چند سال یک‌بار هم باید صورت گیرد، اما برای تثبیت شن‌های روان باید مالچ رسی ریخته شود.
وی در پایان اضافه کرد: اگر جنگل خشک شود، تمام رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و سراب‌ها خشک می‌شوند. فکر نکنید امسال بارندگی خوب بوده دیگر مشکل آب حل ‌شده است. نه، در استان‌های قم، اصفهان و دیگر استان‌ها خشک‌سالی خواهد بود.

کد خبر 537446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =