۰ نفر
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۴

«خبرجنوب» نوشت: شهری که نام و هویتش را «کتاب» می سازد، می خواهد بار دیگر برای به دست آوردن عنوان «پایتخت کتاب ایران» دست به کار شود؛ عنوانی که در 2 سال گذشته از دست یابی به آن باز ماند.

دو سال پیش شیراز نتوانست مدارک را به موقع به تصمیم گیرندگان پایتختی کتاب ایران برساند، در نتیجه نام این شهر در میان نامزدهای احتمالی این عنوان هم نبود؛ پارسال اما ورق برگشت و شیراز به عنوان سومین شهر دوستدار کتاب ایران معرفی شد؛ بعد از نیشابور و بوشهر. این طور که به نظر می رسد رتبه سوم در میان بیش از یک صد شهر ایران مسئولان فرهنگ و ارشاد فارس را راضی نکرده است؛ به همین خاطر بهاره شفیعی، معاون فرهنگی ارشاد فارس از آسیب شناسی چرایی پایتخت نشدن شیراز در سال گذشته خبر می دهد و از خیز شیراز برای دست یابی به این عنوان از همین حالا.
***از پیشنهاد تا عمل
«مدارکی که شیراز برای پایتختی کتاب ارایه داده بود، بیشتر پیشنهاد بود تا کارهای عملی شده»؛ این را معاون فرهنگی ارشاد فارس می گوید. به باور شفیعی، برای دست یابی به این عنوان شهرداری شیراز باید دست به کار شود؛ از اجرای طرح هایی چون باغ کتاب گرفته تا ایجاد پیاده راه کتاب. معاون فرهنگی شهرداری شیراز پیشتر به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر «خبرجنوب» گفته بود که این نهاد آمادگی همکاری با متولیان فرهنگی شهر را دارد؛ اینک شفیعی می گوید که افزون بر اقدامات شهرداری، فرهنگ و ارشاد هم باید محفل های فرهنگی را گسترش دهد و البته طرح هایی را با همکاری دستگاه های دیگر اجرایی کند. او می گوید: «برخی از طرح هایی که پارسال ارایه کردیم، طرح پیشنهادی بود و علمی نشده بود؛ مانند طرح رادیو کتاب و مشاوره تلفنی کتاب. می خواهیم این طرح ها را امسال با همکاری نهاد کتابخانه ها و صدا و سیمای مرکز فارس اجرایی کنیم. بحث کتاب در گردش را هم با جدیت دنبال می کنیم.»
او ادامه می دهد: «پارسال کار خود را از شهریور شروع کردیم ولی امسال اقدامات را از حالا شروع کرده ایم؛ در این میان آنچه اهمیت دارد، اجرایی کردن تفاهمات است.»
آن طور که معاون فرهنگی ارشاد فارس می گوید، یکی دیگر از علت هایی که باعث شد پارسال شیراز پایتخت کتاب ایران نشود، همراهی نکردن بخش صنعت با ارشاد بود. هرچند فارس صنایع سنگین در اختیار ندارد ولی در حوزه صنایع کوچک هم تحولی در زمینه کتابخوانی پیش نیامده است. شفیعی می گوید: «یکی دیگر از آسیب هایی که پارسال با آن روبرو شدیم این بود که صنایع و صنعتگران بزرگ به طرح وارد نشدند تا کارکنان خود را به کتابخوانی ترغیب کنند.»
پارسال سخنانی هم از مطرح شدن نام شهرهایی چون «اوز» برای نامزدی عنوان «پایتخت کتاب ایران» به میان آمد. معاون فرهنگی ارشاد فارس می گوید ممانعتی برای نامزدی شهرهای استان در این زمینه وجود ندارد ولی در عین حال شیراز ظرفیت بالاتری برای دست یابی به این عنوان دارد. او همچنین از پیگیری مطرح شدن شیراز به عنوان شهر خلاق ادبی جهان خبر می دهد؛ وعده ای که از نزدیک به 8 سال پیش مطرح شده ولی هنوز به نتیجه نرسیده است. شفیعی می گوید: «همچنان پیگیر این موضوع هستیم ولی باید شمار محفل های ادبی را در این زمینه افزایش دهیم.»
***روستایی که می تواند الگوی شیراز شود
اگرچه شیراز برای سال 95 پایتخت کتاب ایران نشد و به عنوان سومین شهر دوستدار کتاب بسنده کرد، اما روستای لایزنگان فارس به عنوان روستای دوستدار کتاب ایران معرفی شد. از قرار معلوم، این هفته قرار است برنامه گل و گلاب در این روستا برگزار شود؛ برنامه ای همزمان با مراسم گلاب گیری و با هدف توسعه فرهنگ کتابخوانی. آنچه توانست چنین موفقیتی را برای یک روستای گمنام فارس رقم بزند، اقدامات همدلانه مسئولان روستا بود. اینک باید دید امسال مسئولان شهر شیراز آن قدر همدلی و همراهی خواهند داشت که شیراز سرانجام بتواند یک عنوان کشوری را از آن خود کند؟ آن هم در شرایطی که شهرهای رقیب شیراز چون اصفهان و تبریز به عنوان های جهانی دست یافته اند؛ یکی شهر صنایع دستی جهان شده و دیگری عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام را به دست آورده است.

کد خبر 537770

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار