?

در معادلات اسرائیل و فلسطین همه چیز در دقیقه نود قابل تغییر است.برخلاف هر توافقنامه و مذاکره‌ای که پیش از امضا مکتوب می‌شود میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها نه چیزی نوشته می‌شود و نه وعده‌ای لازم‌الاجرا است. بدین ترتیب زمانی که دو روز پیش منابع فلسطینی و اسرائیلی از موافقت خود برای عملی شدن طرح تبادل اسرا سخن گفتند بسیاری از تحلیل گران باز هم به سبک و سیاق نیم قرن گذشته ابروهای خود را به نشانه تردید در هم کشیدند. حالا هم گویا تمامی پیش‌‌بینی‌ها درست از کار درآمده است و هیچ کدام از طرفین موفق به نیل به توافقنامه‌ای مشترک نشده‌اند. گلعاد شلیط سرباز اسرائیلی در بند حماس قرار بود با چهار صد و پنجاه اسیر فلسطینی در اختیار اسرائیلی‌ها مبادله شود. مبادله‌ای که به نظر نمی‌رسد به این راحتی‌ها امکان پذیر نیست.

تیم مذاکره کننده اسرائیلی در نهایت روز گذشته دست خالی از قاهره بازگشتند. مصر این بار هم میانجی میان حماس و اسرائیل است.از همان دست میانجی‌گری‌هایی که گویا تا کنون چندان کارگر نیفتاده‌است. تل آویو اما در نخستین واکنش خود حماس را به تشدید مواضع متهم کرد. طرفین در حالی برای رسیدن به توافقی جامع تلاش می‌کنند که در صورت روی کار آمدن دولت جدید به رهبری بنیامین نتانیاهو و حضور آویگدور لیبرمن رهبر حزب بیتنا در ساختار قدرت دیگر نمی‌توان به آزادسازی اسرای فلسطینی در برابر یک اسیر اسرائیلی امیدوار بود . همان طور که نمی‌توان دیگر از صلح در خاورمیانه به راحتی سخن گفت.
با وجود ادعای اسرائیلی‌ها مبنی بر کارشکنی حماس در روند رسیدن به توافقنامه ای جهت مبادله اسرا ، منابع نزدیک به حماس از هر گونه اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده و البته رسیدن به توافقی جامع را هم تکذیب کردند.

برخی منابع اسرائیلی ادعا می‌کنند که این آخرین دور تلاش‌ها برای رسیدن به توافقی با حماس در دوران نخست‌وزیری ایهود اولمرت بود. فلسطینی‌ها هم درست ماننند سیاستمداران اسرائیلی بر این حقیقت واقفند که در صورت عدم توافق بر سر تبادل اسرا در زمان اولمرت باید با آزادی اسرای خود توسط اسرائیلی‌ها در دوران حکمرانی راست‌های افراطی به رهبری نتانیاهو وداع کنند. گلعاد شلیط از سال 2006 تا کنون در اختیار سربازان حماس است.
مذاکرات میان دو طرف از دو روز پیش در قاهره آغاز شد. اسرائیل در این میانه جنبش حماس را به تشدید شروط در قبال مذاکرات مربوطه به تکمیل طرح تبادل اسرای فلسطینی با گلعاد شلیط متهم کرد. یووال دیسکین، رییس اطلاعات داخلی (شین بت) و عوفر دیکل، فرستاده ویژه المرت به قاهره پس از بازگشت از قاهره در دیداری فوری با المرت وی را در جریان نتایج مذاکراتشان با مصری‌ها در خصوص پرونده‌ آزادی گلعاد شلیط قرار دادند.

در بیانیه‌ای هم که دفتر نخست‌وزیری منتشر کرده است آمده است: حماس مواضعش را شدت بخشیده و از بندهایی که سال گذشته در خصوص آنها به توافق رسیده بود، عقب نشینی کرده است. حماس به دنبال آزادسازی چهره‌هایی است که اسرائیل ادعا می‌کند در طول سالهای مبارزه چندین شهروند غیرنظامی و البته نظامی را کشته‌اند.
یک روزنامه محلی اسرائیل ادعا کرد که اولمرت پس از بازگشت بی‌ثمر فرستادگان خود از قاهره از منشی خود خواسته است که در تماس تلفنی با خانواده شلیط به آنها اطلاع دهد که امکان آزادی گلعاد وجود ندارد .

کد خبر 5448

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین