مرتضي رهنما اظهار داشت: آسانسور تمامي دستگاه هاي دولتي، بيمارستانها و نهادهاي عمومي فارس غيراستاندارد است و چنانچه مسئولان فكري به حال اين موضوع نكنند بعد از اخطار، تذكر و بررسي وضعيت آسانسورها در بازرسي هاي موردي، موتورخانه آسانسور اين دستگاه ها پلمپ خواهد شد.
وي با بيان اينكه از روز دوشنبه طرح بررسي آسانسورهاي دولتي آغاز ميشود، افزود: در اولين گام به مديران ساختمانهاي دولتي و نهادهاي عمومي و به خصوص بيمارستانها اخطار و تذكر جدي درخصوص استانداردسازي آسانسورها داده ميشود و چنانچه مديران اين اخطارها را جدي نگيرند از مدير اين ساختمان ها تعهد گرفته مي شود كه مسئوليت هرگونه اتفاقي ناشي از اين آسانسورها را برعهده مي گيرند، اما چنانچه مسئول مربوطه حاضر به تعهد نشود، موتورخانه آسانسور اين ارگان ها پلمپ ميشود.
رهنما با اعلام آنكه آسانسور همه دستگاههاي دولتي، نهادهاي عمومي و بيمارستان ها پلمپ خواهد شد، افزود: هر آسانسوري كه بيش از يك سال از نصب آن گذشته باشد و مسئولين مربوطه براي بازرسي دوره اي از آن اقدامي نكرده باشند، موتورخانه آسانسور اين دستگاه ها پلمپ ميشود.
وي با بيان اينكه طرح مذكور در شوراي سلامت استان مطرح و مورد حمايت جدي معاون سياسي استانداري قرار گرفت، ادامه داد: هر آسانسوري بايد ساليانه مورد بازرسي قرار گيرد، اين در حالي است كه متاسفانه مديران ساختمان هاي دولتي، نهادهاي عمومي و بيمارستان ها، هيچ يك براي اين بازرسيهاي دورهاي اقدام نكرده و از نظر ما تمامي اين آسانسورها تا زمان دريافت تائيديه استاندارد، غيراستاندارد هستند و خطرهاي بالقوه را بر سر راه شهروندان قرار ميدهند.
مديركل استاندارد فارس با بيان اينكه آسانسورها با هزينه هاي ناچيز، عيب يابي و ايرادهاي آن برطرف مي شود، افزود: متاسفانه عيب هاي جزئي در آسانسورها بسيار خطرناك است، اين در حالي است كه با هزينه هاي زير يك ميليون تومان، اين عيبها برطرف مي شود.
وي گفت: ساليانه حداقل 700 مورد حوادث توسط مركز آتش نشاني گزارش ميشود كه اين به جز حوادثي است كه مديران فني ساختمان ها، خود اتفاقات و نواقص را رسيدگي مي كنند.
مديركل استاندارد فارس با ابراز خرسندي نسبت به آنكه شهرداري در يك سال اخير اقدام به دريافت استعلام در خصوص آسانسور نصب شده در ساختمانها ميكند، افزود: آسانسورهاي نصب شده در فارس دو نوع است؛ يا قبل از سال 85 نصب شده كه همگي اين آسانسورها غيراستاندارد است و حتي يك بار هم مورد بازرسي قرار نگرفتهاند و دسته دوم آسانسورهايي است كه بعد از سال 85 نصب شده و چنانچه يك سال از نصب آنها گذشته باشد اين آسانسورها نيز غيراستاندارد مي باشد.
البته اين آسانسورها در زمان نصب، تائيديه گرفته اند اما پس از آن اقدامي براي دريافت تائيديه استاندارد نشده است.
رهنما با تاكيد بر اينكه اگر اتفاقي براي مردم در اين آسانسورها بيفتد مسئول فني ساختمان و مدير دستگاه اجرايي در قبال آن مسئول است، اضافه كرد: بازرسي استاندارد در وهله اول، بازرسي اوليه است و سپس چنانچه نياز به تعمير داشته باشد موارد مورد نياز را به اطلاع مديران ساختمانها ميرسانند.
وي با بيان اينكه هزينه بازرسي و رفع عيب براي هر آسانسور نهايتاً يك ميليون تومان است، گفت: تعداد بسيار اندكي از آسانسورهاي ارگان هاي دولتي و عمومي و بيمارستان ها، تائيديه استاندارد دارند ولي اغلب غيراستانداردند.
وي بيان داشت: پس از اجراي اين طرح در ساختمان هاي دولتي و عمومي، اداره كل استاندارد به سراغ ساختمان هاي خصوصي خواهد رفت و نسبت به بازرسي از آسانسور اين ساختمان ها اقدام مي كند.رهنما با بيان اينكه وضع آسانسورهاي ساختمان هاي خصوصي از دولتي و عمومي فاجعه بارتر است، افزود: بازرسي از آسانسورها توسط شركت هاي خصوصي انجام مي شود كه خوشبختانه 5 شركت بازرسي در اين زمينه در فارس فعال است كه براي اين طرح تجهيز شده اند.وي گفت: آن دسته از ارگانهاي دولتي كه مايلند قبل از ورود اداره كل استاندارد فارس، آسانسورشان مورد بازرسي قرار گيرد مي توانند درخواست خود را از طريق سامانه ثبت نام اداره كل استاندارد و ثبت آدرس دقيق ارائه دهند.
«خبرجنوب» نوشت: مدیرکل استاندارد فارس به دستگاههای دولتی، بیمارستان ها و نهادهای عمومی استان هشدار داد چنانچه اقدامی برای استانداردسازی آسانسورهای خود نکنند، موتورخانه آسانسور این ارگان ها پلمپ میشود.
کد خبر 545268
نظر شما