مسؤول بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه 177 شبکه زیر پوشش طرح بسیج همگام با کشاورز هستند، گفت: هر شبکه دو روستا را در برمی‌گیرد و در مجموع 354 روستا در استان همدان زیر پوشش این طرح هستند.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ محمد خوش‌نیت، که در نشست خبری به مناسبت روز مهندس در بسیج سازندگی همدان سخن می گفت با اشاره به اینکه 27 خردادماه سالروز تاسیس بسیج سازندگی است، خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی در سال 58 به دستور امام خمینی(ره) تشکیل شد.

وی با بیان اینکه قصد داریم برنامه‌های بسیج مهندسین کشاورزی را با دیدگاه رسالت‌محور و با استفاده از همت بسیجیان با هدف رسیدن به امنیت غذایی و تولید سالم پیش ببریم، ادامه داد: برای رسیدن به این اهداف الهی باید به خودکفایی برسیم تا به امنیت غدایی دستیابی داشته باشیم.

مسؤول بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با اشاره به اینکه در سازمان بسیج مهندسین کشاورزی یکسری برنامه‌ها طراحی شده است، بیان کرد: یکی از برنامه‌های بسیج مهندسین کشاورزی، طرح بسیج همگام با کشاورز است که از سال گذشته اجرا می‌شود.

وی هدف اصلی طرح بسیج همگام با کشاورز را محرومیت‌زدایی از روستاها و افزایش عملکرد در سطح دانست و ادامه داد: از طرح بسیج همگن با کشاورز از اساتید، دانشمندان و افراد با تجربه در حوزه کشاورزی استفاده می‌شود.

خوش‌نیت با بیان اینکه اگر یافته‌های علمی و تجربیات کشاورزان نمونه به خوبی در اختیار آحاد کشاورزان قرار گیرد فاصله عملکردها در سطح کشت جبران خواهد شد، بیان کرد: بسیج برای کمک به دولت و دستیابی به امنیت غذایی قصد دارد با طرح بسیج همگام با کشاورز به هدف عالی برسد.

وی با اشاره به اینکه طرح بسیج همگام با کشاورز می‌تواند با پشتیبانی فرمانده پایگاه‌ها، فرمانده‌های ناحیه و ... امکانات و کارشناس را در اختیار کشاورز قرار دهد، افزود: در این طرح دوره‌های مداوم استانی و کشوری برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی برگزار می‎شود تا وقتی برای کمک به روستاها مراجعه می‌کنند مسلط باشند.

وی با بیان اینکه از این 354 روستای زیر پوشش طرح همگام با کشاورز 70 درصد انجام شده است، ادامه داد: در برخی از شهرستان 100درصد سهمیه انجام شده است.

خوش نیت با اشاره به اینکه در طرح بسیج همگام با کشاورز، کارشناس مربی برای جذب روستاییان به روستاها اعزام می‌شوند، افزود: مباحث ترویج، آیش، کنترل آفات، انتقال تجربه، سیستم‌های آبیاری نوین و ... در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طرح همگام با کشور فقط مختص به همدان نیست و تمام شهرستان‌ها را زیر پوشش قرار دارد، ادامه داد: امیدواریم با کمک فرماندهان بتوانیم بقیه روستاها را زیر پوشش ببریم.

مسؤول بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه اولویت به روستاهای محروم در این طرح داده شد، افزود: همچنین روستاهایی که از نظر زراعی موفقیت بیشتری و فضای کار نیاز به راهنمایی بیشتر دارد نیز در اولویت بودند.

خوش‌نیت با بیان اینکه 500 هزار تومان به ازای هر شبکه هزینه شده است، ادامه داد: راهنمایی علمی برای کارشناس مربی‌ها تهیه شده است و به زودی راهنمای کشت سیب زمینی با کمک جهاد کشاورزی استان چاپ ده و در اختیار کارشناس مربیان قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در دوره‌ها از جدیدترین روش‌های علمی مقابله بحران آب برگزار می‌شود، افزود: بالاترین اثر را علم در بالا بردن محصولات کشاورزی در جهان دارد و کشورهای توسعه یافته روش‌های علمی را به خوبی اجرا کردند و موفقیت‌ها باعث خودکفایی آنها شد.

مسؤول بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با اشاره به برگزاری چندین همایش ملی و استانی درخصوص آبیاری نوین، بیان کرد: در این همایش به جدیدترین روش‌های آبیاری نوین و الگوی کشت برای کشاورزان و مهندسان کشاورز اشاره شده است.

وی با بیان اینکه برای کشاورزان تقویم زراعی با کمک جهاد کشاورزی استان همدان تشکیل شده است، افزود: این تقویم در اختیار کشاورزان و روستاها قرار می‌گیرد تا جدیدترین الگوهای بهره‌وری و تقویم‌های کشت در اختیار آنها باشد.

 

کد خبر 547082

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین