سخنگوی شرکت دخانیات ایران با هشدار نسبت به مصرف سیگارهای قاچاق مدعی شد: برخی شرکتهای تولیدکننده سیگار از مشتقات خون خوک برای ساخت فیلتر سیگار استفاده و این سیگارها را بیشتر به مقصد کشورهای اسلامی قاچاق میکنند.
ایسنا:وی در این باره توضیح داد: این موضوع حتی از سوی برخی مراکز تحقیقات کشورهای غربی نیز مورد تایید و از سوی برخی شرکتهای خارجی نیز این مساله افشا شده است.
به گفته او متاسفانه برخی شرکتهای خارجی برای بهبود وضعیت فیلتر و انسجام بافت فیلتر سیگار از ماده هموگلوبین که از خون خوک استخراج میشود، استفاده میکنند که این مساله در سیگارهای قاچاق که کوچکترین نظارتی در خصوص واردات آنها وجود ندارد، به وفور دیده میشود.
داریوش سهرابی تصریح کرد: با نظارت کامل آزمایشگاههای پژوهشی و تحقیقات شرکت دخانیات تاکنون هیچ نوع از این سیگارها به صورت رسمی وارد کشور نشده، اما متاسفانه در مورد سیگارهای قاچاق به دلیل عدم نظارت وکنترل نمیتوان اظهارنظری کرد.
وی تاکید کرد: علاوه بر استفاده از خون حیوانی که مصرف آن در دین اسلام حرام اعلام شده، استفاده از مشتقات خون حیوانی نیز از نظر آموزههای دینی اشکال شرعی دارد.
او با بیان اینکه شرکت دخانیات ایران درباره استفاده از فضولات حیوانی در تولید سیگارهای قاچاق پیشتر چندین بار هشدار داده بود، از مصرفکنندگان کالای دخانی درخواست کرد که به شدت از خرید سیگارهای قاچاق و مصرف آنها خودداری کنند.
وی همچنین درباره برخی اظهارنظرها درباره چاپ نشدن تصاویر بهداشتی روی پاکتهای سیگار گفت: شرکت دخانیات ایران در اجرای قانون جامع کنترل دخانیات و دستورالعمل مربوطه نسبت به الصاق پیامهای بهداشتی روی کلیه محصولات دخانی تولید داخل و وارداتی اقدام کرده و با وجود مشکلات و معضلات ناشی از آن مانند افزایش ورود کالای قاچاق دخانی (فاقد پیام مصور) و کاهش فروش محصولات دخانی مجاز (به دلیل گرایش مصرفکنندگان به خرید کالای دخانی قاچاق بدون هشدار مصور) شرکت دخانیات ایران نسبت به پیگیری نصب هشدارهای تصویری کماکان اقدام میکند.
سخنگوی شرکت دخانیات ایران درباره فروش سیگار به افراد زیر 18 سال گفت: حسب ضوابط و دستورالعمل ماده 7 قانون جامع کنترل دخانیات، شرکت دخانیات ایران با صدور مجوز عاملیت بازرگانی برای عمدهفروشان مبادرت به توزیع و عرضه محصولات میکند. درحالی که کالای دخانی از طریق خردهفروشان به مصرفکنندگان عرضه میشود و خردهفروشان با مجوز (پروانه فروش) وزارت بازرگانی فعالیت کرده و مشمول قانون نظام صنفی هستند. بنابراین با توجه به اینکه مسائل مربوط به فروش نخی به مصرفکنندگان، فروش در معابر عمومی و عدم رعایت فاصله 100 متری از مراکز آموزشی، با امور صنفی و خردهفروشی مرتبط است که باید موارد فوق به هنگام صدور مجوز و در طول فعالیت واحد صنفی از سوی وزارت بازرگانی (اتحادیههای صنفی) کنترل شود و از آنجا که شرکت دخانیات ایران نسبت به خردهفروشان نظارت و کنترلی ندارد، طبق قانون شرکت دخانیات اختیار و تکلیفی در این موارد ندارد.
کد خبر 54889
نظر شما