كرباسيان، معاون وزير صنعت و مديرعامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) می گوید:از نظر توليد سالانه طلا، چين-استراليا-روسيه-آمريكا-پرو رتبههاي اول تا پنجم در دنيا هستند. در ناحيه خاورميانه، تركيه سالانه ٣١ تن طلا، مصر ١٢ تن و عربستان پنج تن طلا توليد ميكند و ايران با توليد سه تن طلا مشابه تاجيكستان در رتبه آخر است.
به گفته وی در توليد طلا، چين با توليد ٤٦٢ تن نخست آسياست و بعد از آن اندونزي با ٩٠تن، فيليپين با ٤٠تن، مغولستان با ٣٢ تن، تركيه ٣١تن، ژاپن با هفت تن در رتبههاي بعدي هستند تا نوبت به ايران و عربستان ميرسد كه به ترتيب با سه و پنج تن در سال در رتبههاي بعدي هستند.
کربسیان اظهار داشت: از نظر تعداد نواحي داراي طلا هم در آسيا طبق اعلامهاي جهاني ٦٩١ ناحيه، كشورهاي cis ٤٢٣ ناحيه، آفريقا ٥٩٣ ناحيه، آمريكاي شمالي ٤٧٣ناحيه، اقيانوسيه ٣٥٠ناحيه، اروپا١٨ناحيه و آمريكاي جنوبي با ٥٤١ ناحيه طلا در جهان ثبت شدهاند.
او درباره دیپلماسی در حوزه صنایع معدنی نیز گفت: خوشبختانه در حوزه معدن و صنايع معدني اين بخش خيلي پيشرفتهتر از خودروييهاست، خودروييها كمي عقب مانده ترند. معدنيها و صنايع معدني اين را داشتيم در سالهاي گذشته اين امر را در قراردادها در نظر ميگرفتيم.
کرباسیان تصریح کرد: در بخش طراحي و مهندسي شركتهاي زيادي را داريم كه با خارجيها كار ميكنند و حتي شركتهايي را داريم كه خودشان رهبر شركتهاي خارجي هستند. بايد بپذيريم انتقال تكنولوژي و به روز شدن يكي از مباحث مهم است. بايد بپذيريم در بخش معدن، فناوري، انتقال تكنولوژي و سوخت و محيطزيست عقبماندگي تاريخي با دنيا داريم كه در تمام قراردادها در نظر گرفتيم. رییس ایمیدرو یادآور شد: همه فكر ميكنند در حوزه تحريم ما از مسائل مالي مشكل داشتيم اين در حالي است كه بايد بپذيريم در حوزه انتقال تكنولوژي و استفاده از فناوري روز دنيا مشكل داشتيم ما بايد بپذيريم كه در سالهاي گذشته در بحث انتقال تكنولوژي، صرفهجويي انرژي و حفظ محيطزيست در بخشهاي مختلف فولاد، مس و... عقبماندگيهايي داشتيم و بايد در قراردادهاي جديد اين عقبماندگي را جبران كنيم. يكي از خبرهاي خوش اين است كه در بخش فولاد با مذاكراتي كه انجام شد چندين شركت خارجي كارگاه ساخت ماشينآلاتشان را به ايران آوردهاند كه بسيار مهم است و اين سياستي است كه ما زودتر از خودروسازان شروع كرديم و حتي در دوران تحريم به آن توجه كرديم.
وی گفت: پيشبيني ميشود ساريوي اسپانيا و دنيلي كه كارخانه ساخت تجهيزات خود را به ايران آورده است در نيمه نخست امسال به بهرهبرداري برسد كه باعث انتقال تكنولوژي خواهد شد. در كنار اينها شركت آلماني اسام اس هم در اواخر سال ٩٤ انتقال تكنولوژي را با انتقال كارخانه شروع كرده است كه اميدواريم در سال ٩٥ بيشتر به نتيجه برسد و اين نشان ميدهد ما زودتر از ماشينسازها شروع كرديم آن هم در دوران تحريم نه در دوران برجام.
3535
نظر شما