فرودگاه بی شک برای ورود سرمایهگذار خارجی و داخلی یک زیرساخت اساسی به شمار میرود. یک فرد اقتصادی معمولا محلی را برای سرمایهگذاری انتخاب میکند که تمام زیر ساختها اعم از امکانات حمل و نقل و امنیت برای او فراهم باشد.
زنجان از سال ۷۹ صاحب فرودگاه شد و امروز هم خط هوایی اش فعال است. این استان از آنجا که در کریدور غرب به شرق قرار گرفته، با داشتن خط ریلی و خط هوایی امتیاز و ظرفیت لازم برای جذب سرمایه گذار را دارد.
مدیر کل امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری زنجان در خصوص جذب سرمایه گذار در حمل و نقل هوایی میگوید: زیر ساخت لازم در استان برای حضور سرمایه گذار فراهم است و فرودگاه زنجان خود یک ظرفیت مهم برای تحقق این امر است. ولی نبود مسافر در استان زنجان باعث شده تا بسیاری از پروازها در استان دایر نباشد.
استقبال کم ازسفرهای هوایی
«کریم حسینخانی» با بیان اینکه زنجانیها بیشتر با خودرو و قطار مسافرت میکنند و تمایل کمتری به استفاده از هواپیما دارند، تصریح کرد: استفاده از خودرو به علت اینکه هزینه کمتری دارد بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و برای مردم مقرون به صرفه است.
مدیر کل امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری زنجان گفت: شهروندان زنجانی معتقد هستند که سفرهای هوایی به نقاط مختلف کشور به خصوص تهران برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.
حسینخانی در عین حال با بیان اینکه زمینههای سرمایه گذاری در زنجان فراهم است، گفت: در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» فعال شدن پروازها در فرودگاه زنجان میتواند ورود سرمایه گذار داخلی و خارجی به استان را فراهم کند.
این مسئول با بیان اینکه اگر سرمایه گذار ببیند امکانات رفت و آمد وی برای او به صورت هوایی فراهم است با اشتیاق وارد سرمایه گذاری میشود، افزود: با افزایش تقاضا به تبع تعداد پروازهای داخلی و خارجی هم افزایش مییابد که این خود بستر بسیار مهمی برای ورود سرمایه گذار داخلی و خارجی به استان است.
دروازه طلایی برای توسعه
مدیر فرودگاه زنجان نیز فرودگاه را دروازه طلایی برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان عنوان کرد و گفت: اگر این دروازه طلایی رونق بگیرد، توسعه اقتصادی استان تقویت میشود.
«محمد قاسمی» با اشاره به اینکه فرودگاه مهم ترین ظرفیت و مولفه طلایی برای ورود سرمایه گذار به استان برای سرمایه گذاری است، افزود: باید پروازهای داخلی و خارجی در استان تقویت شود.
وی تاکید کرد: سرمایه گذار جایی میرود که امکانات رفت و آمد برای او فراهم باشد و بتواند فعالیت اقتصادی خود را انجام بدهد. مدیر فرودگاه زنجان به مذاکرات انجام شده با چند شرکت و به خصوص شرکت آتا اشاره کرد و گفت: استاندار زنجان مذاکراتی با شرکت آتا داشت. وی بر لزوم توسعه پروازهای داخلی و خارجی در فرودگاه زنجان تاکید کرد و گفت: شرکتهای گردشگری و خدمات هوانوردی زنجان با سرمایهگذاری یک زنجانی مقیم در خارج هم اکنون در مراحل نهایی ثبت قرار دارد و شرکت هواپیمایی زنجان نیز درصورت حمایت مسئولان از سوی این سرمایه گذار راهاندازی میشود.
برداشتن موانع سرمایهگذاری
قاسمی افزود:موانع موجود بر سرراه سرمایه گذار خارجی برای راه اندازی شرکت هواپیمایی در زنجان طی جلسههایی بررسی و بر لزوم حمایت جدی دستگاههایی که در رشد و ارتقای فرودگاه میتوانند دخیل باشند، مطرح شد.
وی اظهار کرد: با ارتقای فرودگاه زنجان ورود سرمایه گذار داخلی و خارجی، گردشگران علمی، پزشکی، تاریخی و سایر حوزهها به استان افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیر فرودگاه زنجان افزود: تا زمانی که این امر مهم در استان اتفاق نیفتد، گردشگری و توسعه استان هم محقق نمیشود.
قاسمی به افزوده شدن خطوط هوایی جدید در لیست پروازهای فرودگاه زنجان اشاره کرد و گفت: شرکت هواپیمایی ایران به علت برداشته نشدن کامل تحریمها هنوز محدودیتهایی دارد بنابراین 2 شرکت برای همکاری در خط زنجان به ترکیه، نجف و تهران اعلام آمادگی کردهاند و درحال حاضر این شرکتها در مرحله امکان سنجی و بررسی شرایط بوده و نیازمند حمایت ویژه مسئولان استانی هستند.
افزایش پروازها
مدیر فرودگاه زنجان اظهار کرد: استاندار زنجان و همچنین مجموعه مقامهای استانی نگاه ویژه ای برای توسعه فرودگاه و افزایش پروازهای آن، برای خدمت به مردم استان دارند. قاسمی گفت: استاندار زنجان مذاکراتی با مدیرعامل شرکت هواپیمایی آتا برای برقراری پرواز در مسیرهای تهران، عتبات عالیات وترکیه انجام داده و اکنون منتظر پاسخ از سوی مسئولان آن شرکت هستیم.
وی درباره لغو شدن حج تمتع و عمره و تبعاتش برای فرودگاه گفت: فرودگاه ضرر داده و با لغو شدن پروازهای خارجی حج تمتع و عمره درآمدها در همه شرکتهای هواپیمایی یک پنجم شده است. قاسمی تعداد پروازهای انجام شده از فرودگاه زنجان به مشهد را هفته ای 2 بار عنوان کرد و گفت: هفته ای دو بار پرواز به مشهد مقدس انجام میشود که به 3 پرواز افزایش خواهد یافت.
نظر شما