۰ نفر
۹ تیر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۸
دست به خیر شویم

روزنامه همشهری زنجان نوشت: «طی حادثه‌ای، خانواده 6 نفره ما 5 نفر شد. من، مادرم و 3 برادر. زمانی که ستون خانواده ما را ترک کرد با مشکلات زیادی که مهم ترین آنها نبود خانه و هزینه گذران زندگی بود روبه رو شدیم. چرا که پدرم بیمه‌ای نداشت و ما حتی از حداقل حقوقی هم برخوردار نبودیم.

روزنامه همشهری زنجان نوشت: ادرم بود و 4 تا بچه قد و نیم‌قد تا این‌که یکی از آشنایان ما را با خیریه مهدی موعود(عج) آشنا کرد. روزها و سال‌ها به کندی می‌گذشت و ما نیز از حداقل امکانات برخوردار بودیم. خرج تحصیل، معیشت، خوراک و حقوق ماهانه چیزهایی بودند که باعث می‌شدند ما هر چند به سختی ولی با امید به زندگی خود ادامه دهیم و دست از تلاش برنداریم. 18 ساله بودم که وارد دانشگاه شدم. در این زمان نیز مادرم با حقوق بسیار کمی در یکی از موسسات مشغول به کار شده بود، یکی دو ترم دانشگاه را گذراندم اما به دلیل نداشتن شهریه دیگر توان ادامه تحصیل را نداشتم تا این‌که وام‌های خیریه به کمکم آمد. 2 بار از این خیریه وام بلا‌عوض گرفته و موفق به ادامه تحصیل شدم. اکنون من و 3 برادرم در اداره‌های مختلفی مشغول به کار هستیم و افتخار می‌کنیم که در حال حاضر یکی از حامیان خیریه به شمار می‌رویم.»
این شرح کوتاهی از زندگی یکی از حامیان خیریه مهدی موعود (عج) در گفت‌وگو با همشهری است. این خیریه هم‌اکنون 250 خانواده بی‌سرپرست را زیر پوشش خود دارد و در روزهای ماه مبارک رمضان میزبان خیران زنجانی است. در ادامه گفت‌وگوی همشهری را با مدیرعامل این خیریه می‌خوانید.
حمایت از 250 خانواده
مدیرعامل خیریه مهدی موعود (عج) در مورد فعالیت این خیریه می‌گوید: در ابتدا این خیریه بر مبنای کمک به دانش‌آموزان بی بضاعت ایتامی که در حاشیه شهرها در حال زندگی و تحصیل بودند آغاز به کار کرد. اطلاعات این دانش‌آموزان بی‌بضاعت نیز توسط معلمان و مدیران مدارس به خیریه داده می‌شد. فرهنگیان، دانشگاهیان، پزشکان و بازاریان افرادی هستند که این خیریه به همت آنها تأسیس شد و در حال حاضر نیز 30 تن از اینها عضو هیات امنای خیریه مهدی موعود(عج) هستند.
«مجتبی مهدی‌خانی» با بیان این مطلب که این خیریه در ابتدا کار خود را از یک اتاق اجاره‌ای آغاز کرد، می‌افزاید: شرایط عضو شدن افراد در این مرکز نیز فوت سرپرست پدر و نداشتن درآمد بالای 500 هزار تومانی خانواده‌هاست. گفتن این نکته نیز الزامی است که خیریه مهدی موعود(عج) تنها ایتامی را می‌پذیرد که مستقر در شهر زنجان باشند و از استان‌ها و حتی روستاهای شهرستان زنجان پذیرش نمی‌کند.

6 هزار حامی
مهدی خانی خیران این مرکز را 6000 نفر اعلام می‌کند و می‌گوید: کمک‌های خیران از هزار تومان تا یک میلیون تومان نیز می‌رسد. سالانه نیز کارکرد شفافی در خصوص با پول‌های جمع‌آوری شده در اختیار مردم قرار می‌دهیم. حتی ناظرانی از سوی نیروی انتظامی بر نحوه کارکرد خیریه و حتی پول‌های جمع‌آوری شده نظارت دارند. مدیرعامل خیریه مهدی موعود (عج) از پخش سبد کالا برای خانواده‌های ایتام در طول هر ماه سخن می‌گوید و اظهار می‌کند: اقلامی چون برنج، گوشت، روغن، ماکارونی و سویا، ماهانه در قالب سبد کالا به افراد خانواده‌های زیر پوشش خیریه داده می‌شود اما این سبدهای کالا در ایام خاصی از سال مانند ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان به شکل دیگری و با اقلام بیشتری در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد. برای مثال در ایام نوروز علاوه بر 40 هزار تومانی که ماهانه برای هر یتیم اختصاص پیدا می‌کند، 150 هزار تومان دیگر نیز برای خرید لباس در اختیار تک تک افراد زیر پوشش قرار می‌گیرد. مهدی‌خانی با بیان این‌که 450 دانش‌آموز یتیم زیر پوشش خیریه هستند، می‌گوید: این دانش‌آموزان نیز از حمایت‌های تحصیلی برخوردارند و همواره در پایان سال تحصیلی برای تشویق هر چه بهتر این دانش‌آموزان از افراد ممتاز در زمینه تحصیل تجلیل می‌شود. در سال گذشته نیز با یکی از کانون‌های فرهنگی در خصوص اجرای کلاس‌های آموزشی برای این دانش‌آموزان قرار داد بستیم اما استقبال خوبی از این کلاس‌ها انجام نشد. وی اظهار می‌کند: خیریه مهدی موعود‌(عج) از دختران و پسران بی‌سرپرست تا 18 سالگی حمایت می‌کند و در صورتی که پسران ادامه تحصیل دهند تا 25 سالگی حمایت می‌شوند. برای دختران نیز حمایت‌ها تا زمان ازدواج و تأمین جهیزیه جریان خواهد داشت.

مسکن‌دار شدن بی‌مسکن‌ها
مدیرعامل خیریه مهدی موعود (عج) از مسکن‌دار شدن 90 خانواده زیر پوشش خبر می‌دهد و می‌افزاید: با عقد قرارداد با خیران مسکن‌ساز در قالب مسکن مهر و همینطور با حمایت‌های کمیته امداد تا کنون 90 خانواده صاحب مسکن شده‌اند. از بین 36 واحدی که در اختیار خیریه قرار دارد 12 واحد به خانواده‌ها واگذار شده است. قسمتی از هزینه این واگذاری از طریق کمیته امداد، قسمتی به صورت رایگان و بخشی دیگر را خانواده‌ها به صورت اقساطی پرداخت خواهند کرد. نحوه صدور سند به صورت شراکتی بین مادر و فرزندان خواهد بود برای مثال اگر مادری دارای 2 فرزند باشد 2 دانگ از سند خانه به اسم مادر و 4 دانگ دیگر به اسم 2 فرزند یتیم سند زده می‌شود. مهدی‌خانی ادامه می‌دهد: با توجه به این‌که 100 خانواده زیر پوشش نیز فاقد مسکن هستند بنابراین به این افراد در اجاره مسکن کمک می‌شود. وی با بیان این‌که در حال حاضر 2 کمیته بانوان و کمیته فرهنگی در انجمن فعال هستند، توضیح می‌دهد: با همت کمیته بانوان، آموزش‌های مهارت‌های زندگی برای سرپرست خانواده‌هاو همینطور برگزاری مشاوه برای مادران و ایتامی که دچار مشکل هستند برگزار می‌شود.

کمک 30 تا 40 میلیون تومانی
مدیرعامل خیریه مهدی موعود (عج) از زیر پوشش بودن 400 خانواده در طول سال‌های گذشته سخن می‌گوید و اضافه می‌کند: در طول سال‌های گذشته 400 خانواده زیر پوشش این خیریه بودند. در حالی که بسیاری از خانواده‌ها خودکفا شده و از چرخه حمایت خیریه خارج شده‌اند. اکنون برخی از این خانواده‌هایی که یک زمانی خود تحت حمایت خیریه بودند از این مرکز و خانواده‌های زیر پوشش حمایت می‌کنند و ماهانه مبلغ 30 تا 40 میلیون تومان به این خیریه کمک می‌شود. مهدی‌خانی با بیان این مطلب که برخی از افراد نذورات خود را به این مرکز اهدا می‌کنند، می‌افزاید: در طول سال گذشته 150 رأس دام به این خیریه اهدا شد که این قربانی‌ها بین خانواده‌های زیرپوشش تقسیم شد.

 

کد خبر 551295

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین