به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ منصور رضوانی جلال، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام اینکه استان همدان در بخش باغبانی حرف برای گفتن دارد، خاطرنشان کرد: با وجود تولید 700 هزار تن محصولات باغبانی، این بخش در مرکز تحقیقات کشاورزی قرار ندارد که میتوان با استقرار این بخش به بهرهوری بیشتر باغبانی نیز امید داشت
وی ضمن درخواست تولید ارقام مقاوم به خشکسالی و سرمازدگی جهت کاشت در مزارع همدان، یادآور شد:
بخش کشاورزی استان همدان نیازهایی دارد که امیدواریم مرکز تحقیقات کشاورزی با بهرهگیری از 40 عضو هیئت علمی و 70 محقق آنها را برطرف کند.
رضوانی جلال، با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی به چالشهای اجرایی واقف است و مسائل علمی را دنبال میکند و در واقع پیشانی علمی این بخش است، تصریح کرد: مراکز کشت گلخانهای در استان با کمک مرکز تحقیقات کشاورزی ایجاد شد به طوریکه محققان توانستند امکان کشت گلخانهای محصولان را فراهم آورند.
وی با اشاره به اینکه ترویج آبیاریهای نوین در کشور دنبال میشود، گفت: در تمام مناطق امکان ایجاد آبیاری میکرو وجود ندارد که از مسئولان مرکز تحقیقات درخواست میکنیم جهادکشاورزی استان را در اجرای این طرح یاری رساند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان خواستار تهیه ارقام مقاوم به خشکسالی و سرمازدگی برای کاشت در همدان شد و افزود: در حال حاضر 300 هزار هکتار از اراضی استان همدان دیم و 80 هزار هکتار آبی است که به تازگی با افزایش اراضی دیم مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه باید از اراضی دیم بیشترین بهرهوری را داشته باشیم، تصریح کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی میتواند کشاورزان و جهادکشاورزی را در این راستا کمک کند.
رضوانیجلال با تأکید بر اینکه به دنبال استفاده هر چه بیشتر از توان بخش خصوصی هستیم، ادامه داد: بخش کشاورزی بدون همراهی و همکاری بخش خصوصی و تشکلهای کشاورزی نمیتواند حرکت کند.
وی با اشاره به اینکه منابع ما جوابگوی همه هزینهها نیست، خاطرنشان کرد: باید بیشتر از ظرفیت تشکلهای بخش کشاورزی استفاده کنیم به طوریکه ارتباط مرکز تحقیقات کشاورزی با تشکلها، دانشگاهها و بخش خصوصی افزایش یابد.
نظر شما