پایان برخورد با حقوق‌های نامتعارف کجاست؟ / مردم در انتظار برخورد سایر دستگاه‌ها با فیش‌های نجومی

دولت ظرف حدود دو ماهی که از انتشار فیش حقوقی مدیران بیمه مرکزی گذشته همواره بر این نکته تاکید داشته است که بدون هیچ اغماضی با متخلفان، دریافت‌کنندگان حقوق‌ها و مزایای غیرمتعارف برخورد خواهد کرد.

مریم یعقوبی

شاید کمتر کسی فکر می کرد دولت در برخورد با موضوع حقوق‌های غیرمتعارف تا این حد جدی، انعطاف‌ناپذیر و سریع عمل کند.

دولت ظرف حدود دو ماهی که از انتشار فیش حقوقی مدیران بیمه مرکزی گذشته  همواره بر این نکته تاکید داشته است که بدون هیچ اغماضی با متخلفان، دریافت کنندگان حقوق‌ها و مزایای غیرمتعارف برخود خواهد کرد.

موافقت وزیر اقتصاد با استعفای رئیس کل بیمه مرکزی و برکناری سریع مدیر بیمه ایران از اولین اقداماتی بود که جدیت دولت را در این ادعا نشان داد.

نامه اخیر معاون اول رئیس جمهور به رهبر معظم انقلاب که طی آن درخواست کرده است سایر دستگاه‌ها هم ملزم به همکاری با دولت برای برخورد با مقوله حقوق‌های غیرمتعارف شوند، نشان می دهد رئیس جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به دنبال ریشه‌کن کردن این نوع از نابرابری غیرعادلانه در ساختار حاکمیت است؛ تصمیمی که در پی موافقت و تاکید مقام معظم رهبری با درخواست معاون اول رئیس جمهور قطعا رنگ و بوی جدی‌تری خواهد گرفت.

وزیر اطلاعات نیز پیش از این از پیگیری فیش‌های حقوقی غیر متعارف و برخورد جدی دولت با متخلفان در این زمینه خبر داده بود. سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات گفته بود"همانطور که در این دولت با اختلاس‌های سه هزار میلیارد تومانی و هشت هزار میلیارد تومانی امثال بابک زنجانی برخورد شد، با این حقوق‌های چند ده میلیونی هم برخورد می‌شود". (اینــــجا بخوانـــــید)

همان طور که انتظار می رفت دامنه فیش‌های حقوقی خیلی زود به شبکه بانکی کشیده شد تا با انتشار فیش حقوقی علی صدقی مدیرعامل بانک رفاه کارگران، او اولین قربانی افشای حقوق‌های غیرمتعارف در شبکه بانکی باشد.

ماجرای صدقی اما کمی پیچیده‌تر بود و پای برادر رئیس جمهور هم به میان کشیده شد. چرا که قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی در این باره گفت" اولین بار موضوع از بانک رفاه کارگران شروع شد که رئیس این بانک، قبلا رئیس بانک ملی بود، بانک رفاه کارگران پرونده سنگینی بود که در حال حاضر در دادسرا مطرح است".

این سخنان اما با واکنش وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی مواجه شد؛ علی ربیعی گفت" انتصاب مدیران عامل بانکها دارای رویه و ضوابط خاصی است که با نظارت دستگاههای ناظر اعمال و اجرا می شود و انتصاب مدیرعامل بانک رفاه نیز براساس همین رویه صورت گرفته است".

وزیر رفاه درمورد اظهارات مطرح شده مبنی براینکه مدیرعامل بانک رفاه دارای پرونده قضایی در مسوولیت قبلی خود در دولت گذشته بوده است، گفت: "تاکنون هیچ حکمی ار مراجع قضایی مبنی بر عدم بکارگیری این فرد صادر و اعلام نشده است".

پس از این بود که این موج کم کم به یک سونامی بزرگ تبدیل شد و سه مدیرعامل بانک در یک روز برکنار شدند. بررسی‌ها در شبکه بانکی نشان داد مدیران عامل بانکهای صادرات، ملت و قرض الحسنه مهر ایران حقوق‌هایی غیرمتعارف دریافت می کرده اند و به همین خاطر نیز ناگزیر از سمت خود استعفا کردند. به عبارت دیگر اسماعیل لـله‌گانی از بانک صادرات، سیامک دولتی از بانک قرض الحسنه مهر ایران و علی رستگار از بانک ملت رفتند.

تازه ترین مورد از اقدام سریع و قاطع دولت درباره حقوق‌های نامتعارف هم به موافقت رئیس جمهور با استعفای دسته جمعی هیأت عامل صندوق توسعه ملی برمی گردد.

صفدر حسینی رئیس هیأت عامل این صندوق در پی افشای حقوق ماهانه 57 میلیون تومانی ناگزیر از استعفا شد که با تشکیل سریع جلسه هیأت امنا به ریاست شخص روحانی با این استعفا و استعفای سایر اعضای هیأت عامل صندوق توسعه ملی موافقت شد. (اینــــــجا بخوانـــید)

در جریان همین کش و قوس‌ها بود که طبق روال معمول این قبیل اتفاقات، نهادها و ارگان‌های مسئول به ناگاه تصمیم گرفتند، رویه‌های قانونی ناقص یا مشکل دار را اصلاح کنند! بر همین اساس وزیر اقتصاد با صدور ابلاغیه‌ای پرداخت تسهیلات به مدیران و کارکنان برخی سازمان‌ها را ممنوع کرد. بر اساس ابلاغیه «علی طیب نیا» به سازمان‌ها و شرکت‌های یادشده، اعطای هر گونه تسهیلات رفاهی به مدیران و کارکنان این دستگاه‌های دولتی پس از تاریخ ابلاغ ضوابط اجرایی بودجه سال ۹۵ غیر مجاز و مقررات قبلی در این زمینه فاقد اعتبار است. همچنین، خرید هرگونه خودرو سواری داخلی و خارجی، به کارگیری نیروی انسانی جدید، پرداخت پاداش، احداث، خرید یا اجاره ساختمان‌های جدید اداری به ترتیب موضوع مواد ۲۴، ۹، ۱۱ و ۲۹ قانون بودجه ۹۵ از دیگر مواردی هستند که بر اساس ابلاغ جدید وزیر امور اقتصادی و دارائی غیرمجاز اعلام شده اند.

هیات وزیران هم به پیشنهاد هیات امنای صندوق توسعه ملی و به استناد اصل 138 قانون اساسی، آیین‌نامه مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی صندوق توسعه ملی را اصلاح کرد. (ایـــــنجا یخوانــــــید)

معاون اول رئیس جمهور هم با تاکید بر لزوم ایجاد هماهنگی در نظام حقوق و مزایای کارکنان همه دستگاههای نظام در قوای سه گانه و سایر نهادها و سازمان‌های کشور، خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 74 قانون مدیریت خدمات کشوری کلیه دستگاه‌های اجرایی اعم از این‌که مشمول مقررات این قانون باشند یا نباشند مکلفند قبل از اتخاذ تصمیم در مراجع قانونی ذیربط برای تعیین و یا تغییر مبانی و مقررات حقوق و مزایای کارمندان خود و یا هر نوع پرداخت جدید موافقت شورای حقوق و دستمزد را کسب کنند بنابراین لازم است تا این قانون در کلیه دستگاههای نظام در قوای سه گانه و سایر نهادها و سازمان‌های کشور اجرا شود.

در این میان رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز به ریشه‌یابی پرداخت حقوق‌های نجمومی در دستگاه‌های دولتی پرداخت. بر اساس تحلیل محسن جلال پور، وقتی بر اثر مصادره‌ها یا به دلیل بدهی‌ها، بنگاه‌های خصوصی از بخش خصوصی واقعی به بخش‌های غیرخصوصی، دولتی، خصولتی و بعضی از نهادها منتقل شدند، مدیران این شرکت‌ها خود را در رقابت با مدیران شرکت‌های بخش خصوصی دیدند و به همین دلیل تقاضای دریافت حقوق معادل حقوق مدیران بخش خصوصی برای کار مدیریتی خود در بخش‌های غیرخصوصی داشتند.(اینــــجا بخوانــــید)

گذشته از اقدامات انجام شده اما به نظر می رسد ماجرای انتشار فیش‌های حقوقی ابعاد دیگری نیز دارد؛ عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این باره گفت: "ما خبرهایی که داریم، مدت‌هاست که رقبای دولت به این فیش‌ها دست پیدا کردند و تعداد آنها نیز حدود 3 هزار فیش است و در بزنگاه مناسبی هم آن را منتشر کردند. به‌هرحال انتشار این فیش‌ها هر زمان که منتشر می‌شد باید باعث تجدید نظر دولت در تصمیم‌گیری خودش و حاکمیت در تصمیم‌گیری‌های حقوقی بشود که بیشتر آن تصمیم‌ها در دولت احمدی‌نژاد بی‌سروصدا گرفته شده است".

این بعد از ماجرا زمانی جدی‌تر می شود که بنابر گفته وزیر دادگستری همین مسائل 4 سال قبل مفاسد توسط او برای نمایندگان مجلس توضیح داده شده بود. مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری می گوید" پنج سال قبل در یک جلسه غیرعلنی مجلس تمام مفاسدی را که امروز درباره پرداخت‌ها و شبکه بانکی برملا شده، به نمایندگان مجلس نهم توضیح داده اما متهم به برخورد سیاسی شده است". وزیر دادگستری که در یک برنامه تلویزیونی سخن می گفت، خطاب به مجری صدا و سیما ادامه داد:" من 5 سال در سازمان بازرسی کل کشور به عنوان اصلی ترین دستگاه ضدفساد کشور کار کردم و قصد داشتم با بسیاری از موارد تخلف برخورد کنم ولی نگذاشتید و نگذاشتند". وی افزود:" صدا و سیما مدت‌ها من را بسته بود و ادعا می کردند که برخوردهای من با مفاسد سیاسی است در حالی مشخص نبود منظورشان از برخرد سیاسی چیست"؟

حال باید منتظر ماند و دید سایر دستگاه‌ها و نهادها چقدر در برخورد با این موقله مانند برخوردی دولت جدی و سریع خواهند داشت و دستور رهبر معظم انقلاب را برای همکاری در این زمینه عملیاتی می کنند.

22335

کد خبر 552349

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دات کام A1 ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    97 0
    باید خیلی دلتون خوش باشه که پایانی براش متصور بشین
    • بی نام A1 ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      35 0
      واقعا
    • بدون نام ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      23 0
      هم بايد مديران دولتي محاكمه بشوند و هم مديران سازمان بازرسي كللللللللللللل كشور. جاداره از عذرخواهي هاي مسيولان رده بالاي قضايي بدليل اين فاجعه ي فيشهاي حقوقي كمال تشكر رو بكنم ! كه واقعا الگويي هستند براي ساير قصور كنندگان .
    • بی نام IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      14 0
      از الان دیگه تو فیش هم نمی نویسند تابلو هست داداچ...
  • بی نام A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    54 1
    فیش های نجومی به دولت محدود نمیشه و سایر نهادها و دستگاه ها هم دچار افت فساد هستند. هیچ نهاد و ارگانی در این مملکت نباید از دایره تحقیق و تفحص خارج باشه تا بشه به مفسدان حمله گاز انبری کرد و ریشه فساد را خشکاند.
    • سعدى A1 ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      28 0
      بايستى گفت سايرنهادها ودستگاههادچارافزايش فسادهستندنه افت فساد. درضمن بايدنهادهاوبنيادهائى كه ازماليات وقانون محاسبات معاف هستندبشدت تحت نظرباشندوهمچنين ماليات ازآنهااخذگرددتابلكه فسادكاهش يابد
  • كاكو A1 ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    34 1
    من تا به حال فكر مي كردم مديران اين نظام به اندازه كارمندان دريافتي دارند ومديران كار مديريتي دارند وكارمندان كار اداري وحتي شايد مديران به خاطر ارزشي بودنشان از امكاناتي هم استفاده نمي كنند
    • بی نام A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      8 0
      همین بازی ارزشی و بی ارزشی و نگاه ظاهر بین پدر ما رو در اورده. به جای توانایی ها و استعدادها و تخصص فقط ارزش ارزش هر دزد نابکاری هم میتونه از اون ور بیاد و خود رو به شکل ارزشی ها در بیاره و شروع کنه به چپاول بیت المال.
  • بی نام IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    41 0
    ممنون به خاطر برخورد دولت اما چندتا سوال اینجا مطرحه اولا اینکه مگه میشه این حقوقیهای نجومب بدون تایید مراجع ذیصلاح و مسئولین پرداخت شده باشه وقتی کوچکترین مسائل مالی رصد میشه... دوما حالا که این فرد برکنار شدن طبق روال معمول پست دیگه ای میگیرن ؟ سوما اینکه حتما این موضوع باید در شبکه های اجتماعی منتشر می شد تا مسئولین برخورد کنن ؟؟/
  • بی نام A1 ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    32 0
    ای بابا .... ما مردم عادی صبح تا شب کار میکنم یک ونیم حقوق میگیرم .با هزار درد سر یه وام 15 میلیونی میگیریم اون وقت این آقایون باید ....... یعنی مسئولین تاحالا این حقوقهای نجومی رو نمی دونستند ...؟
  • بی نام A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    37 0
    سازمان بازرسی اگر جرات داره بره سراغ مدیران شرکت نفت. یک مدیر رده میانی در عسلویه پارسال 70 میلیون حقوق می گرفت
  • ناشناس A1 ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    17 1
    حالا چرا آقای وزیر محترم مانع به کارگیری نیروی انسانی شدن بنده 14 سال شرکتی بودم امسال انتظار آزمون و جذب را داشتم که با این بخشنامه آقای وزیر امیدمون بر باد رفت مدیران ارشد موقع خوردن تنها بودن ولی موقع تنبیه تر و خشک باهم میسوزن و مطمئنا این سال ریاست اینقدر جمع کردن و بردن که با این بخشنامه خیلی ضرر نمی کنن فقط کارمند جزء ونیروهای شرکتی و قرار دادی آسیب می بینن
  • دات کام A1 ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    35 0
    در عنوان فیش حقوقی نجومی یکی از آقایون "کمک هزینه اوقات فراغت فرزندان"،چیه؟. یکی بیاد توضیح بده مثلا آقای مدیر کار میکرده یه پولی میدن به دخترش که اقات فراقتش رو باهش بگذرونه؟درسته؟تو کجای دنیا همچین پرداختی هست؟ واقعا خیلی جالبه
    • دات کام A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      7 0
      اوقات فراغت در خط دوم رو اشتباه نوشتم ببخشید
    • بی نام IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      8 0
      فرزند هم نماینده تهران هست..........
  • ُسپهر IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    6 0
    آقای پور محمدی رییس بازرسی کشور می فرمایند: ما 5 سال پیش از فیش های حقوقی خبر داشتیم به صدا و سیما گفتیم همکاری نکردند یعنی صدا سیما باید حکم قضایی صادر کنه؟ با گفتن این جمله سازمان بازرسی تبرئه می شه؟ یعنی همه از فیش های هم خبر دارند بیچاره کسی که از فیشش عکس بگیرند اونوقت اخراج می شه، اونوقت همه تو صف وام ازدواج و مسکن و................. خبرآنلاین حرفم اگه حق نیست آپ نکن ممنون
  • محمد IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    19 1
    یه سری به سازمان حسابرسی بزنید تا حقوق اعضا هیات مدیره بزنید حقوق تپل رو درک کنید
  • بی نام A1 ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    5 0
    یه سوال پور محمدی خودش حقوقش چنده
  • بی نام IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    5 0
    چه جوریه از حساب بانکی و درامد ما خبر دارن یارانه قطع میکنن از حقوق بگیر خودشون خبر ندارن؟
  • بی نام A1 ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    3 0
    شهرداریها هم باید مورد سوال قرار گیرند
  • بی نام IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    3 0
    منتشر كنندگان فيش هاي نا متعارف خودشان از دريافت كنندگان اين فيش ها هستند انه نيز خودشان غرق در رانت و ويژه خواري هستند به زودي دريافتي ها و ويژه خوار ي هاي آنه نيز توسط دولت منتشر خواهد شدحتي نهاهاي خاص
  • سعيد A1 ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    6 0
    چرا فقط با فيش نجومي برخورد ميشه با كساني كه چندتا فيش ابدار ميگيرن برخوردي نميشه الان يكي از مديران عالي شهرداري تهران كه همزمان در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دانشگاه تهران به صورت تمام وقت مشغول به كار هستند اينب ه غير از عضويت در هيات مديره شركتها و سازمانهاي تابعه شهرداريست.از طرفي چون فرصت ندارند خيلي سر بزنند معاونان ايشون هم چند شغله هستند و اكثرا حضور ندارند. اگر با اين چند شغله ها هم برخورد بشه جا براي خيلي از جوانان بيكار باز ميشه
  • بی نام RU ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    7 0
    اون "سایر نهادها" از دایره حسابرسی خارج هستند. همین فیش ها رو هم دوستان سالهاست که خبر دارن، فقط بازی قدرت و سیاست باعث شد که یادشون بیفته این پرداختی های هنگفت هم باید متوقف بشه. قرار نیست که به حساب "سایر نهادها" کسی برسه. کسی از این "سایر نهادها" خبری داره؟
  • بی نام IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    2 0
    امیدوارم شروع خوبی باشد تا همه مسئولین مملکتی از راس تا پائین ترین سطح موظف به افشای فیش های حقوقی وسایر دریافتی ها خارج از فیش حقوقی باشند واین فقط منوط به برخی از مسولین نباشد.
  • یه هموطن A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    5 0
    من ماندم چی بگم. نمیدونم کجا ها اشتباه رفتن که نتیجش شده این دزدی های مشهود از جیب من و شماها . حالا باید چیکار کنیم.
  • ايراني IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    0 0
    كاش سري به وضعيت نيروگاهها مي زديد تا از نزديك ببينيد چگونه وام هاي متعدد بلاغوض با عناوين مختلف دريافت مي شود
  • بی نام A1 ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    4 0
    شما زياد نگران نباشيد بزودي تمام ميشه مردم هم يادشون ميره اقايان هم بر ميگردن سر كار ، مگر نديديد صبيه يكي از اقايان كه به لطف ليستي راي دادن نماينده مجلس شده چطوري از همه طلبكار هم بود
  • محمد IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    4 0
    قوه قضاییه باید عملکرد خود را به ملت اطلاع رسانی کند . و خط قرمزی برای افراد قائل نباشد . تا چه زمانی باید نسبت به دزدان بیت المال مسامحه شود . در نهادهای انقلابی حقوق و دریافتی ها چقدر است؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    8 0
    تازه اینا در فیش هاشون ثبت شده، خدا میدونه چه مبالغی بدون فیش بی جیب میزنند.
  • بی نام IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    2 0
    زمانی می توان به اثربخش بودن این برخوردها امیدوار بود که تمامی دستگاه ها و ارگان ها برخورد قاطعی در باره حقوق های پرداختی داشته باشند
  • بی نام RO ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    5 0
    امیدوارم این برخوردها موقتی و برای کاستن از فشار افکار عمومی نباشد
  • جمشيد A1 ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    3 0
    در روزگاري كه همه از مرغ حرف ميزنند..كسي از خروس نميگويد..زيرا همه بفكر سير شدن هستند نه بيدار شدن ... مردم عزيز دلتان را بيهوده خوش نكنيد اكثر مسئولين ما اينجوري هستن...و فساد همه جا را گرفته ...بيخود نيست كه كشوري با اين همه ثروت ومنابع... مردمش لنگ 45هزارتومان يارانه باشند....جوانانشان بيكار و سرگردان....يعني اميدي هست كه اين كشور درست بشه...هر جناحي كه مياد بر سر منسب اولين كاري كه ميكنه انتقام اون زماني را ميگره كه دستش از منابع و منافع كوتاه بود .بعد هم نوبت به اطرافيان خودش ميرسه...واين است گذر زمان در كشور عزيزم ايران اسلامي.
  • جان سخت در ایران IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    3 0
    آیا میشود فساد را در سیستم اقتصاد دولتی کنترل کرد؟ اقتصادی که پایه و اساسش بر رانت و رانت خواری بوده و آیا می شود سیستمی که مدیران آن سالها از قبال درآمد نفت و رانت آن درآمد میلیاردی کسب کرده اند را به یکباره پمورد پاکسازی قرار داد. آیا این مدیران در دادگاه مورد محاکمه قرار می گیرند یا در جای دیگری به عنوان معاون مشغول می شوند قطعا این مدیران وابسته به افرادی خاص هستند پس هیچ محاکمه ای صورت نمیگیرد تا برای مدیران آینده درسی بشوند که نتیجه خلاف تاوان بسیار سنگینی به همراه دارد حتی اگر دولت این افراد را برکنار نماید این فساد همچنان پابرجاست و افراد دیگری این کارها را انجام می دهند چون سیتسم اقتصادی فاسد است بهتر است ابتدا این سیستم مورد پاکسازی قرار بگیرد بعد افراد سیستم تا دچار دور باطل نشویم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین