۰ نفر
۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۹

ایسنا نوشت: طرح انتقال آب از دریای خزر به استان تهران در سال ۱۳۹۱ کلید خورد، اما سرانجام پس از گیرودارهای فراوان همچنان در مرحله‌ی مطالعه باقی مانده است.

خسرو ارتقایی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران در خصوص اجرایی شدن این طرح گفت: مطالعات این طرح توسط شرکت مدیریت منابع آب در حال انجام است، اما متاسفانه دو سال است که این مطالعات نتیجه نداده و همچنان این طرح در فاز نخست باقی‌مانده است.

وی با بیان این‌که اجرای این طرح نیازمند ۱۵۰ کیلومتر تونل است، اظهار کرد: ۴۰۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح اعتبار لازم است که البته باید گفت اجرای این طرح به جز تونل نیاز به هیچ سازه دیگر ندارد.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران اگر این مطالعات به نتیجه برسد می‌توان با جذب سرمایه بخش خصوصی اقدام به انجام این کار کرد، اما هنوز تصمیم جدی‌ای برای انتقال آب از دریای خزر به استان تهران صورت نگرفته است.

ارتقایی با بیان این‌که شرکت آب منطقه‌ای تمایل زیادی به اجرایی شدن این طرح دارد، تصریح کرد: شرکت مادر تخصصی و ستاد آب وزارت نیرو هنوز هیچ تصمیمی برای تخصیص آب از این منابع برای استان‌های دامنه البرز نگرفته‌اند.

پیشتر مسوولان تامین آب تهران با مطرح کردن این هشدار که در سال‌های آینده پایتخت با مشکلات جدی برای تامین آب مواجه خواهد شد، از برنامه‌هایی برای مواجهه با این بحران خبر داده بودند که به نظر می‌رسد طرح انتقال آب از شمال به تهران یکی از مهم‌ترین استراتژی‌ها باشد.
22539

 

کد خبر 552900

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجید A1 ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    13 0
    در تمام دنیا بدون استثنا یک رود به حاشیه نشینان آن از سرچشمه تا مصب رود تعلق دارد.انتقال آب میان حوزه ای عملی منسوخ در سراسر دنیاست. زمانی این عمل در بعضی کشورها انجام میشدآن هم با در نظر گرفتن تمامی ملاحظات برای مناطق مبدا.امروزه در کشور ما طرحهای انتقال آب با شدت در حوزه کارون در حال انجام گرفتن است.کشاورزی تا حد زیادی در خوزستان بویژه در جنوب این استان نابود شده است.وضعیت آب شرب اکثر شهرهای حاشیه کارون در وضعیت بدی قرار دارد.تمام مردم شهرهای حاشیه کارون از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده میکنند.تالابها و بویژه تالاب عظیم شادگان خشک و به شنزار تبدیل شده اند.زیبایی و جذابیت کارون از بین رفته و این رود به جویی پهن و کم عمق برای دفع فاضلاب تبدیل شده است.
  • مجید A1 ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    9 2
    تمام ضررهای مخرب و بی شمار انتقال آب به مردم خوزستان تحمیل شده است تادر وسط کویر لم یزرع اصفهان برنج کاری آن هم در مساحتی بسیار زیاد صورت گیرد که به نظر میرسد تنها کشور دنیا هستیم که در وسط کویر محصولی آببر مانند برنج کشت میکنیم آن هم در شرایطی که دم از کمبود آب میزنیم. تمامی این ضررها به مردم خوزستان تحمیل شده تا باغات میوه و جنگلکاری روی کوههای کویری اصفهان داشته باشیم. هر موقع هم که کسی گله ای میکند اولین چیزی که میشنود این است که انتقال آب جهت تأمین آب شرب هموطنان صورت میگیرد؟؟؟حال این سؤال پیش میاید که چرا فقط یک طرف قضیه مهم است و نه سوی دیگر که مالک حقیقی این آب است؟
  • مجید A1 ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    9 1
    آماری که از میزان آب انتقالی کارون به زاینده رود ارائه میشود کذب محض است.تونل کوهرنگ یک و دو و سه تونل چشمه لنگان تونل خدنگستان تونل ماربره طرح انتقال آب دز به زاینده رود تونل خرسان و طرح انتقال آب کاج تنها چند طرح هستند که رسانه ای شده اند.کارون که تا همین بیست سال پیش بسیار پر آب بود و حتی کوسه و ماهیهای بزرگ در خود داشت اکنون کاملا کم آب , راکد و آلوده شده.به راحتی میتوان در اهواز عرض این رودخانه را با پا طی کرد بدون آنکه مشکلی پیش آید.اگر به مناطق اطراف شهر لردگان در چهار محال و بختیاری تشریف ببرید و کارون را ببینید باور نخواهید کرد که رودی به نام کارون در مقابل شماست.رودی که بیشتر به یک چشمه شباهت دارد. تقریبا تمام آب آن را به زاینده رود منتقل کرده اند.
    • حیدری IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      0 2
      زاینده رود الان میشه وسطش فوتبال بازی کرد . خشک خشک .ابش رو بردند اردکان و یزد و کرمان
  • مجید A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    8 1
    منطقه لردگان پیش از تمامی سدهای احداث شده بر روی کارون قرار دارد.وضعیت اسفناک و غیر قابل باور کارون در این منطقه خط بطلانیست بر ادعای واهی مبنی بر اینکه کم آبی کارون به علت احداث سدهاست ونه انتقال آب.حال اگر به مدخل ورودی زاینده رود به استان اصفهان سری بزنید باز هم باورتان نخواهد شد که رودی بسیار پرآب و خروشان که در مقابل شما قرار دارد زاینده رود است.در حالیکه سابقا رود کارون بزرگ شامل کارون و دز 21 میلیارد متر مکعب و کارون به تنهایی 14 میلیارد متر مکعب دبی داشت یعنی 14 برابر زاینده رود 1 میلیارد متر مکعبی.با نگاهی به سرعت جریان, عمق و عرض آب کارون و زاینده رود ار چهار محال میتوان گفت که زاینده رود بیش از پنج برابر کارون آب دارد.اگر به چهارمحال. بختیاری رفتید خودتان از نزدیک ببینید.
  • بی نام A1 ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    11 3
    دریای خزر هم داره خشک میشه . نمونه اش خشک شدن خلیچ گرگان در همین اواخر است. پس این طرح هم در دراز مدت نتیجه ای نمی ده و حاصلش میشه ایجاد یک کانون جدید برای ریزگرد در کشور یعنی نابودی کامل استانهای شمالی...
  • محسن IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    8 1
    الویت این است که شمااول روش آبیاری رادرکل زمینهای کشاورزی استان تهران والبرزمکانیزه کنیدیعنی قطره ای وبارانی و... ونیزفاضلاب تهران وکرج رابازیابی واستفاده کنیدانشالله مشکل بصورت ریشه ای حل میشود.اگرحل نشدوبودجه اضافه آوردیدهرکاردیکری که درالویت بودانجام دهید.
  • کامران IR ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    0 10
    ترکمنستان آب خزر را به وسط کشورش برده و استفاده میکند...حالا ما نگران خشک شدن دریا هستیم؟؟؟ کشور ی که 70 سرزمینش خشک و بی اب و علف است...اوردن اب خزر به مرکز ایران نعمت بزرگی است...باعث رشد اقتصاد و کشاورزی و اشتغال است..مخا لفین این طرح مخالف رشد و شکوفایی ایرانند...شاید هم رابطه ای با دشمن دارند....فعلا داستان اینه که اب ندین به مناطق محروم از اب..
  • بی نام IR ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    19 1
    به نظر من باید خزر کامل تخلیه و شهرک سازی بشه
  • بی نام A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    2 0
    در هیچ کشوری که در آن منطق و توجیه اقتصادی و علمی حاکم باشد آب دریا رابرای استفاده به وسط کشور منتقل نمی کنند . ترکمنستان هم از این قاعده مستثنا نیست. شیرین کردن آب دریا بسیار پر هرینه و مخرب محیط زیست است. هزینه هر متر مکعب آن امروز یک دلار یا 3500 تومان است. چه مجصولی کاشته شود که این آب با هزینه بیشمار دیگر برای انتقتال آن به صدها کیلومتر دورتر اقتصادی باشد. در ایران با فشار افکار عمومی و فرصت طلبی برخی شرکت های مهندسی طرج انتقال آب از خلیخ فارس و دریای خرز مطرح است. شیرین کردن اب دریا فقط برای مصارف شرب و انهم برای کشورهایی که منبع آب دیگری ندارند و انرژی ارزان دارند مانند کشورهای عربی حوزه خلیج فارس توجیه دارد و به همین دلیل بیش از 50 در صد آب شیرین کن های دریا در همین کشورهاست
  • بی نام IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    3 0
    انتقال آب دریای خزر یعنی خشکسالی تدریجی استانهای شمالی.یعنی ایجاد ریزگرد و شیوع بیماریهای تنفسی.یعنی شیوع انواع بیماری به دلیل تغییرات آب و هوایی و آلوده شده سفره های زیرزمینی به دلیل کاهش آب و عدم جایگزین شده منابع آبی.بیکاری وسیع به دلیل کاهش باران و نزولات جوی.یعنی از بین رفتن طبیعت سرسبز و منابع طبیعی.یعنی از بی رفتن اکوسیستم .یعنی ایجاد ناآرامی و شورش.یعنی غائله اوکراین و جدایی طلبان.برای چه مردم استان های شمالی باید تاوان زیاده خواهی های پایتخت نشینان و مرفه هان بی درد را بپردازند.
  • بی نام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    2 0
    تقال آب دریای خزر یعنی خشکسالی تدریجی استانهای شمالی.یعنی ایجاد ریزگرد و شیوع بیماریهای تنفسی.یعنی شیوع انواع بیماری به دلیل تغییرات آب و هوایی و آلوده شده سفره های زیرزمینی به دلیل کاهش آب و عدم جایگزین شده منابع آبی.بیکاری وسیع به دلیل کاهش باران و نزولات جوی.یعنی از بین رفتن طبیعت سرسبز و منابع طبیعی.یعنی از بی رفتن اکوسیستم .یعنی ایجاد ناآرامی و شورش.یعنی غائله اوکراین و جدایی طلبان.برای چه مردم استان های شمالی باید تاوان زیاده خواهی های پایتخت نشینان و مرفه هان بی درد را بپردازند.
  • بی نام IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    2 0
    دریای خزر هم داره خشک میشه . نمونه اش خشک شدن خلیچ گرگان است. دقیقا چند وقت پیش تو خود اخبار این موضوع رو مطرح کردند.چرا باید چنین نقشه شومی برای نابود کردن استانهای شمالی بکشند. انتقال آب به کویر سمنان.انتقال آب یه استان تهران.خیلی عجیبه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین