ورزش همگانی استان از رخوت خارج می‌شود

روزناتمه همشهری استان نوشت: تدوین سند تحول، تعالی و آینده‌نگری ورزش‌های همگانی و نگارش کتابچه آن از سوی فدراسیون ورزش‌های همگانی گامی برای فراگیر شدن ورزش بین عموم مردم است.

طرحی که در سایه همکاری نهادهای دولتی، بخش خصوصی با دستگاه متولی ورزش می‌تواند در پیشبرد ورزش اثرگذار باشد. در این زمینه، نخستین نشست تخصصی هماهنگی ورزش همگانی با حضور مدیران دستگاه‌های متولی ورزش، دانشگاه ها، اصحاب رسانه، مدیر کل ورزش و جوانان استان و معاون ورزشی استان برگزار شد.
مدیر کل ورزش و جوانان استان اجرای این سند را گامی بزرگ برای توسعه ورزش بین عموم مردم دانست و گفت: نگاه خاص وزارتخانه به اجرای این طرح باعث شده تا بر اجرای آن در تمامی استان‌ها از طریق اداره های مرتبط تاکید شود. «سید ارسلان حسینی» با بیان این‌که باید تمامی مسئولان استانی بر اجرای درست و منطقی این سند توجه داشته باشند، افزود: تقسیم وظایف برای اجرای راهبردی طرح‌های این سند از سوی دستگاه‌های دخیل، در اجرای درست آن موثر است. وی با انتقاد از این‌که هنوز موضوع ورزش صبحگاهی در استان نهادینه نشده است، اظهار کرد: تا زمانی که دستگاه‌های دخیل در زمینه سلامت و تندرستی به این موضوع بی‌تفاوت باشند، راه به جایی نخواهیم برد. این مقام استانی به برگزاری جلسه هماهنگی برای اجرای درست این سند با فدراسیون ورزش‌های همگانی اشاره کرد و ادامه داد: برای اجرای موفق سند باید از تجربیات و نحوه اجرا در سایر استان‌ها بهره‌مند شویم.
به گفته مدیر کل ورزش و جوانان، مسئولان استانی برای توسعه وزش همگانی پای کار نیستند و این در حالی است که در برخی استان‌ها مسئولان در زمینه ورزش از همدیگر سبقت می‌گیرند.
حسینی مدیریت فضای ورزشی برای اهمیت دادن به موضوع سلامت بین اقشار مختلف جامعه را مهم دانست و گفت: تا زمانی که همگان به ماهیت ورزش‌های همگانی واقف نباشند، برای توسعه برنامه‌ها و اهداف این سند با موانعی مواجه خواهیم شد.
وی با انتقاد از نبود همکاری بخش خصوصی از ورزش بیان کرد: با وجود رایزنی‌ها صاحبان صنعت تمایلی برای ورود به موضوع ورزش به عنوان یک مسئول اجتماعی ندارند. این در شرایطی است که در برخی استان‌های کشور صنایع، بازوی توانمند ورزش اهستند. هنوز تا نهادینه شدن ورزش بین بخش خصوصی فاصله درازی در پیش داریم.

ارزیابی عملکرد
رئیس هیات ورزش‌های همگانی استان نیز در این نشست با بیان این‌که امسال عملکرد هیأت‌های ورزش‌های همگانی بر مبنای اجرای طرح‌های این سند خواهد بود، گفت: این سند از سال 91 جمع‌آوری و در نهایت در سال گذشته برای اجرا به هیأت‌ها ابلاغ شد.
«محمدکریم رحیم‌زاده» با اعلام این‌که این سند در38 طرح و 7 فصل گردآوری شده است، افزود: برای اجرای اصولی این طرح باید کمیته‌ها و اتاق فکر برای روند اجرای طرح‌ها با اعضا همفکری کنند و در این راستا ضرورت تشکیل کمیته‌ها مهم است.
وی اجرای طرح‌های این سند را نقطه عطفی در رشد و اعتلای ورزش همگانی بین عموم مردم استان دانست و ادامه داد: مشارکت هر چه بیشتر افراد جامعه در فعالیت‌های بدنی و ورزش، ایجاد جامعه‌ای سالم و با نشاط و کاهش بیماری‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی، فراهم آوردن فرصت برابر برای مشارکت همه افراد جامعه، پرورش شخصیت افراد و اجتماعی کردن آنان و ایجاد شیوه زندگی بهتر، رواج ورزش در سطح عمومی به عنوان یک سبک زندگی و نیز پرکردن اوقات فراغت افراد جامعه تنها بخشی از اهداف اجرای این سند است.
رئیس هیات ورزش‌های همگانی استان بر ارتقای نگرش و افزایش مشارکت زنان و مردان در پرداختن به فعالیت‌های ورزش همگانی تأکید کرد و افزود: بسترسازی برای سلامت جسمانی و روانی در کنار گسترش مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی در توسعه ورزش همگانی و توسعه بخشی امکانات ورزشی حائز اهمیت است.

تشریح جزئیات
در بخشی از این نشست دبیر هیات ورزش‌های همگانی استان با پرداختن به جزییات طرح‌های این سند ارائه شده، گفت: از مجموع38 طرح سند توسعه و تعالی ورزش‌های همگانی ابلاغ شده به استان‌ها برخی از موارد اولویت‌دار به تناسب ظرفیت استان شناسایی شده است. «روح‌الله عبدالی» در تشریح جزئیات این طرح‌ها افزود: طرح‌های آمادگی جسمانی بین سربازان یکی از طرح‌های این سند است که هیأت استان به آن ورود پیدا می‌کند.
به گفته وی، با هدف ارتقای سطح سلامت عموم مردم استان طرح پایش سلامت در دروه‌های مختلف اجرا خواهد شد. این مسئول ورزشی ورزشی نقش دستگاه‌های مرتبط با حوزه سلامت چون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان را در اجرای این سند مهم دانست و افزود: وجود برخی بیماری‌های پنهان چون فشار خون و دیابت در اثر بی‌تفاوتی‌ها به موضوع سلامت بروز می‌کند که لازم است تا ارتقای فرهنگ و باور عمومی به نقش ورزش در سلامت نهادینه شود. عبدالی به ایجاد ایستگاه‌های سلامت در شهر و تبلیغ نقش ورزش در سلامت افراد اشاره کرد و ادامه داد: اصلاح رفتار مردم برای رسیدن به اهداف زندگی سالم در جامعه بسیار مهم است و نباید از این مهم غافل باشیم. دبیر هیأت ورزش‌های همگانی تعیین مسیرهای مشخص برای ورزش‌های همگانی در شهرهای استان را از طرح‌های این سند اعلام کرد و متذکر شد: نصب امکانات و تجهیزات ورزشی از سوی مدیران شهری در مسیرهای تعیین شده در بالا رفتن انگیزه آنها موثر است. وی گفت: انتخاب چهره‌های موفق در زمینه ورزش‌های همگانی، مهندسی مجدد انجمن‌های ورزشی، ارتقای علمی ورزش، استفاده رایگان از سالن‌های ورزشی و اماکن زیر نظر همه اداره‌های استان در ساعات خاص برای توسعه ورزش‌های همگانی از دیگر طرح‌های این سند است.
عبدالی ورود کارکنان سازمان‌ها و ارگان‌ها به موضوع ورزش همگانی را مهم دانست و گفت: کارکنان نهادهای دولتی بی تحرک‌ترین افراد هستند که ورود به این سند ما را در بالا بردن تندرستی در محیط‌های کاری یاری خواهد کرد. دبیر هیأت ورزش‌های همگانی همچنین نقش آموزش و پرورش را در ورود به این سند حائز اهمیت دانست و افزود: در روزگاری که فضاهای مجازی فقر حرکت را بین نسل آینده کشور موجب شده، ورود به این سند و اجرای طرح‌های آن در بالا بردن روحیه ورزشکاری آینده‌سازان کشور تأثیرگذار خواهد بود. ورود به طرح وقف در ورزش‌های همگانی،طرح همیار ورزش‌های همگانی، بومی‌سازی طرح‌ها در اشل استان، استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های شهرهای مختلف استان و بسترسازی برای ورود بخش خصوصی به اجرای درست این طرح‌ها در کنار بهره‌بردن از ظرفیت رسانه‌های استانی، از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.

 

کد خبر 554284

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =