اقبال واحدی در گفتگو با خبرآنلاین ضمن بیان نکات جالبی در خصوص نوع مطالعه و انتخاب کتابهایش علت اصلی اقبال کم مردم به کتاب را متوجه متولیان امر دانست و گفت: خیلی ها همواره فریاد وا اسفا سر می دهند که حوزه کتاب، چنین و چنان است، ناشر ضرر می دهد، کتاب ها با استقبال مواجه نمی شوند و... حال آن که این ها هنوز به درستی نمی دانند که بحث ما در توزیع و عرضه کتاب، خریدار نیست بلکه نویسنده و ناشر و توزیعکننده است. این یعنی دست اندرکاران نشر باید شامه تیزتری داشته باشند و با نیازسنجی دقیق و مخاطب شناسی بسیار قوی به تهیه و عرضه کتاب هایی متناسب با نیاز روز جامعه و مخاطب بپردازند. در غیر این صورت طبیعی است که آثار ارائه شده با اقبال کم تری مواجه می شوند و جایی هم برای گلایه و متهم کردن این و آن وجود ندارد.
وی توضیح میدهد: شاعری برای دل خودش اشعاری می سراید و سپس در قالب کتابی روانه بازار نشر می کند و غافل از این که اصلا نوع، قالب و محتوای شعرش نیاز مخاطب امروز نیست و نمی تواند ارتباط لازم را با جامعه برقرار کند؛ بعد عدم استقبال از کتابش را به اوضاع نابسامان کتاب و کتابخوانی ربط می دهد و به این تلقی که مردم ما اهل مطالعه نیستند دامن می زند!
واحدی که مدت هاست آرزوی انتشار خاطرات و تجربه سفرهایش در قالب سفرنامه را در ذهن می پروراند، اضافه می کند: البته این مساله را با عوام پسندی ساده اندیشانه و بازاری اشتباه نگیرید! اصلا منظورم این نیست که همیشه آن چه حداکثر مردم می پسندند درست و مناسب است بلکه میخواهم بگویم چون مخاطب اصلی این کالاهای فرهنگی، مردم هستند باید مسائل مهم و مورد نیاز جامعه را در قالبی مردم پسند و کارا، تولید و عرضه کرد.
متن کامل این گفتگوی جالب را اینجا بخوانید.
نظر شما